ΜΠΑΣΚΕΤ

"Παγωμάρα" για τον χαμό του Νίκου Δημητρίου

"Παγωμάρα" για τον χαμό του Νίκου Δημητρίου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο θάνατος του Νίκου Δημητρίου σκόρπισε τη θλίψη σε όλη την κοινωνία του ελληνικού μπάσκετ, με τον ΠΣΑΚ να εκδίδει συλλυπητήρια ανακοίνωση και ουκ ολίγες ομάδες να ακολουθούν.

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Δημητρίου βύθισε στη θλίψη σύσσωμη την ελληνική μπασκετική κοινότητα. Επρόκειτο άλλωστε για έναν εκ των πλέον αγαπητών προπονητών στον χώρο, ο οποίος είχε επιδείξει αξιοζήλευτο έργο στη διάρκεια της καριέρας του. Κατέκτησε τίτλους, ανέδειξε παίκτες (μεταξύ των οποίων κι ο Νίκος Ζήσης) και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να δείχνει... πιστός στη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ.

Παρά το γεγονός άλλωστε πως τους τελευταίους μήνες βρισκόταν μεταξύ χημειοθεραπειών και γηπέδου, ελάχιστες φορές απουσίαζε από τον πάγκο της ΑΕΚ. Αντίθετα, ήταν τις περισσότερες φορές εκεί για να εκπληρώσει την αποστολή του και να βοηθήσει με τον τρόπο του την "Ένωση" να πετύχει τους στόχους της.

Η ΑΕΚ τον αποχαιρέτησε με την παρακάτω ανακοίνωση:

" H oικογένεια της ΑΕΚ ήξερε… αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει. Έζησε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Αγώνα του και συνειδητοποίησε ότι η γενναιότητα και η αξιοπρέπεια αποτελούν προσόντα, που σπανίζουν.

Ο Άνθρωπος, με το "Άλφα" Κεφαλαίο, Νίκος Δημητρίου έφυγε πρόωρα από τη ζωή, και σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο, αλλά κατά πως φαίνεται και στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Ο "πρωταθληματικός" προπονητής μας, που ανακάλυψε και εκπαίδευσε γενιές αθλητών, που σήμερα μεσουρανούν έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων.

Εργάστηκε σε δύο περιόδους στη «Βασίλισσα» και πανηγύρισε μαζί της διακρίσεις, με αποκορύφωμα τον πανελλήνιο τίτλο του 2003 στους Εφήβους, αλλά όντας στο πλευρό του επίσης "πρωταθληματικού" Ντράγκαν Σάκοτα συνέβαλε αποφασιστικά στην ενδυνάμωση της νέας ΑΕΚ με την επιστροφή της στα "μεγάλα σαλόνια". Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Η ΑΕΚ B.C. και η Διεύθυνση των Τμημάτων Υποδομής της ΑΕΚ εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του. Στεφάνι αποστέλλουν στο "στερνό αντίο" ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο Ντράγκαν Σάκοτα και η ΑΕΚ B.C., ενώ αντιπροσωπεία της "Βασίλισσας" θα δώσει το "παρών" στην εξόδιο ακολουθία… Καλό Παράδεισο, Κόουτς".

"Αντίο" από όλους

Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τον χαμό του Νίκου Δημητρίου τονίζοντας πως το ελληνικό μπάσκετ είναι πλέον πιο φτωχό: " Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και τα μέλη του, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη, για το χαμό του Νίκου Δημητρίου. Ο εκλιπών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του".

Κι ο ΣΕΠΚ αποχαιρέτησε τον έμπειρο τεχνικό: " Θλίψη, θρήνος και στεναχώρια έχει σκεπάσει την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του Νίκου Δημητρίου, ο οποίος "έφυγε" την Τρίτη το βράδυ έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να συλλυπηθεί την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Νίκος Δημητρίου ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία το 1986 από τα μίνι του Ηρακλή για να ακολουθήσει μία σειρά από διακρίσεις και συνεργασίες με μεγάλα σωματεία. Α.Σ. Πέρα, Χ.Α.Ν.Θ., ΚΑΕ Ηρακλής, ΚΑΕ Άρης, Ήφαιστος, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρης και ΚΑΕ ΑΕΚ αποτέλεσαν τους σταθμούς μίας πλούσιας καριέρας. Τα δύο πρωταθλήματα Ελλάδος στους εφήβους το 2004 (με την ΑΕΚ) και το 2011 (Άρη) σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας ως μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Λιβάνου αποτέλεσαν τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της διαδρομής του. Την τελευταία διετία βρέθηκε στο πλευρό του Ντράγκαν Σάκοτα και εν συνεχεία του Γιούρι Ζντοβτς όντας μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΚ επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Δημητρίου, ο οποίος υπήρξε ένα εξαίρετο μέλος του Συνδέσμου κι ένας άνθρωπος που χαρακτηριζόταν για το ήθος και την εργατικότητα του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ " εκφράζει την βαθύτατή της θλίψη για τον θάνατο του προπονητή Νίκου Δημητρίου και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Νίκος Δημητρίου που "έφυγε" το βράδυ της Τρίτης ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο, συνεργάστηκε με τον ΠΑΟΚ για πέντε χρόνια (2004-'06 ως προπονητής στα τμήματα υποδομής, 2006-'09 ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας) στη διάρκεια της πολυετούς προπονητικής του καριέρας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, κι η ΚΑΕ Άρης: " Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του Νίκου Δημητρίου, που έπειτα από γενναία πλην άνιση μάχη με την επάρατη νόσο "έφυγε" σε ηλικία 53 ετών. Ο Νίκος Δημητρίου υπήρξε μέλος του τεχνικού επιτελείου της ανδρικής ομάδας του ΑΡΗ την αγωνιστική περίοδο 2000-01 και της εφηβικής (που κατέκτησε το πρωτάθλημα) το 2010-11.Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του".

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός " θέλει να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Νίκου Δημητρίου που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο. Καλό ταξίδι σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ".

Κι ο Μαντουλίδης δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το γεγονός: " Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «Ευάγγελος Μαντουλίδης» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Δημητρίου για την απώλειά του. Ο εκλιπών διετέλεσε προπονητής στο ανδρικό και το εφηβικό τμήμα του συλλόγου την περίοδο 2012-14 με εξαιρετική επιτυχία, προσφέροντας τα μέγιστα με απαράμιλλο ήθος, συνέπεια και εργατικότητα".

Όσον αφορά την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η συλληπητήρια ανακοίνωση αναφέρει: " Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του προπονητή Νίκου Δημητρίου, που έπειτα από γενναία πλην άνιση μάχη με την επάρατη νόσο "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 53ων ετών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ