ΜΠΑΣΚΕΤ

Οριστικά στο Βελιγράδι το Προολυμπιακό τουρνουά

Οριστικά στο Βελιγράδι το Προολυμπιακό τουρνουά

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν επιβεβαίωσε ότι το ένα εκ των τριών Προολυμπιακών τουρνουά θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, παρά το γεγονός ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία φερόταν διατεθειμένη να πάρει τη διοργάνωση από τη Σερβία.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, διεμήνυσε στον Πρόεδρο της σέρβικης ομοσπονδίας, Ντράγκαν Τζίλας και τον Γενικό Γραμματέα, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ότι το ένα εκ των τριών Προολυμπιακών τουρνουά θα διεξαχθεί κανονικά στην Kombank Arena του Βελιγραδίου (4-10/7).

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία φερόταν διατεθειμένη να πάρει τη διοργάνωση που ανέθεσε στη Σερβία , από τη στιγμή που τάχθηκε στο πλευρό της Euroleague στη διαμάχη με τη FIBA.

Εξάλλου ο Τομάσεβιτς παραδέχτηκε πρόσφατα ότι "πρέπει να παρουσιαζόμαστε διπλωμάτες και να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των συλλόγων, μα πάνω απ όλα της εθνικής ομάδας". Λήξη συναγερμού, λοιπόν, για τη σέρβικη ομοσπονδία που θα διοργανώσει το τουρνουά στη μεγάλη αρένα του Βελιγραδίου.

Προολυμπιακό Σερβίας (Kombank Arena, Βελιγράδι)

Group A

1. Σερβία

2. Ανγκόλα

3. Πουέρτο Ρίκο

Group B

1. Ιαπωνία

2. Τσεχία

3. Λετονία

Οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε Group προκρίνονται σε χιαστί-ημιτελικά. Ο νικητής του τελικού σε κάθε Προολυμπιακό τουρνουά θα παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους είναι οι ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία (διοργανώτρια), Νιγηρία (πρωταθλήτρια Αφρικής), Αυστραλία (πρωταθλήτρια Ωκεανίας), Βενεζουέλα (νικήτρια στο Παναμερικανικό τουρνουά), Αργεντινή (φιναλίστ στο Παναμερικανικό τουρνουά), Ισπανία (πρωταθλήτρια Ευρώπης), Λιθουανία (φιναλίστ Ευρωμπάσκετ) και Κίνα (πρωταθλήτρια Ασίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ