ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Παλαιμάχων

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Παλαιμάχων

Στην πόλη της Λάρισας διοργανώθηκε το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Παλαιμάχων το οποίο διεξήχθητο τριήμερο 26, 27 και 28 Μαΐου.

Το Πρωτάθλημα Παλαιμάχων συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων με μεγάλη ανταπόκριση καθώς συμμετείχαν γύρω στους 200 παλαίμαχους αθλητές οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε τρία κλειστά γυμναστήρια της πόλης.

Η διοργάνωση χωριζόταν ηλικιακά σε τρεις κατηγορίες , τους 35+ , τους 40+ και τους 50+. Στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των 40+ συμμετείχαν συνολικά οκτώ ομάδες . Η μικτή ΕΚΑ Αθηνών , η Βέροια , η Ξάνθη, το Αγρίνιο, η Λάρισα , η Χίος, η Καβάλα και τέλος η Κομοτηνή.

Η μικτή ΕΚΑ Αθηνών Νίκος Γκάλης ήταν η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας το Αγρίνιο στην προημιτελική φάση με σκορ 73-78, στην συνέχεια στα ημιτελικά νίκησε την πολύ δυνατή ομάδα της Βέροιας με 60-57 και τέλος κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας την ομάδα της Καβάλας με 62-55, η οποία με την σειρά της είχε αποκλείσει την ομάδα της Λάρισας, Χίο και Κομοτηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικτή ΕΚΑ Νίκος Γκάλης κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων, με εξαιρετική εμφάνιση και στους τρεις αγώνες. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2013-σε συνδυασμό με την 1η της συμμετοχή σε επίσημη διοργάνωση στο Παγκόσμιο Πρωτ/μα Μπάσκετ της Θεσσαλονίκης.

Ακρογωνιαίος λίθος αυτής της ομάδος είναι ο αρχηγός της Πέτρος Κελέσης Νο34 (ο μοναδικός από την τωρινή ομάδα που συμμετείχε και στο Παγκοσμιο Παλαιμάχων της Θεσσαλονίκη το 2013), ενώ επίσης την ομάδα πλαισιώνουν οι Νίκος Ανδριόπουλος 13, Πέτρος Φούκος 8, Πέτρος Χιουτακάκος 1, Γιάννης Πανδής 23, Φώτης Μαρκόπουλος 24, Γιάννης Ελευθερίου 10, Κίμωνας Γκιουλιστάνης. Προπονητής ο Μάριος Χαλκιαδάκης.

Επόμενος σταθμός της Μεικτής ομάδας Μπάσκετ του Ε.Κ.Α. αποτελεί το Παγκόσμιο Πρωτ/μα Παλαιμάχων Μπάσκετ που θα διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι στο ''Μοντεκαττίνι της Ιταλίας'', όπου με αξιώσεις θα εκπροσωπήσει τα εθνικά μας χρώματα με 3 ομάδες στις ηλικιακές κατηγορίες των 35+, 40+ και 50+. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομάδα των 40+ θα πλαισιώσουν εκτός των άλλων και άλλα ηχηρά ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ, όπως οι Τζανής Σταυρακόπουλος, Ντούσαν Βούκσεβιτς κ.λ.π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ