ΜΠΑΣΚΕΤ

Οικονόμου: "Να ακολουθήσουν το κίνητρο του Διαμαντίδη"

Οικονόμου: "Να ακολουθήσουν το κίνητρο του Διαμαντίδη"

Ο Νίκος Οικονόμου φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 και μίλησε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και στους Άκη Δημακό, Γιάννη Λαμπίρη και Γιάννη Σταυρουλάκη για τα playoffs της Ευρωλίγκα.

Ο Νίκος Οικονόμου, προπονητής του Ιωνικού Νίκαιας μίλησε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και στους Άκη Δημακό, Γιάννη Λαμπίρη και Γιάννη Σταυρουλάκη για τα playoffs της Ευρωλίγκα, για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός ναα ανατρέψει το σε βάρος του 2-0 στην σειρά με την Λαμποράλ Κούτσα, για τις ομάδες που πιστεύει ότι θα προκριθούν στο Final Four και για την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποσυρθεί από την δράση.

Αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανατρέψει το 2-0: " Εχει την ομάδα και την φανέλα για να το κάνει, αλλά πρέπει να κοιτάει αγώνα με αγώνα, αυτό πρέπει να διαχειριστεί και να μην σκέφτεται τον 5ο αγώνα. Να δούμε πως θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός γιατί αυτή την στιγμή φάινεται να χάνεται ένας στόχος που είχε αρχίσει να δείχνει εφικτός όταν έγινε γνωστός ο αντίπαλος".

Τι πήγε λάθος: " Ο πρώτος αγώνας ήταν κακός, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην είναι ψυχολογικά έτοιμος και δεν μπορούσε να ακολουθήσει την Λαμποράλ. Σε τέτοιες σειρές ο πρώτος αγώνας συνήθως είναι ο πιο επικίνδυνος. Στον δεύτερο αγώνα, αν δεν έμπαιναν τα δύο τρίποντα του Διαμαντίδη δεν θα μιλάγαμε για την ήττα του Παναθηναϊκού. Φαίνεται ότι χωρίς τον Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός υστερεί σε αρκετά κομμάτια. Πρέπει όλοι να παραδειγματιστούν όλοι από το κίνητρο του Διαμαντίδη. Η φανέλα είναι βαριά και πρέπει να το καταλάβουν όλοι, να αναλάβουν ευθύνες και να βγουν μπροστά".

Για την απόφαση του Διαμαντίδη να αποχωρήσει από την ενεργό δράση: " Φανταστείτε τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Διαμαντίδη, ποιος θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει; Πρέπει κάποιοι παίκτες να βγουν μπροστά. Να ηγηθεί ο Διαμαντίδης και εκείνοι να ακολουθήσουν γιατί έχει κίνητρο να φθάσει στο F4. Μόνο ο Διαμαντίδης μπορούσε να βάλει αυτό το σουτ… . Επαναλαμβάνω, στον Παναθηναϊκό είδα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Είναι λάθος να πιστεύουν ότι θα νικήσουν λόγω ΟΑΚΑ. Υπάρχουν απαιτήσεις πλέον, η διοίκηση έχει κάνει τεράστια προσπάθεια και έφερε παίκτες για να κάνουν την διαφορά. Η Λαμποράλ έχει δείξει διάρκεια και σταθερότητα σε έναν δύσκολο όμιλο στο Top16 όπου βγήκαν δεύτεροι. Τώρα καλείται ο Παναθηναϊκός να κάνει 3 διαδοχικές νίκες".

Αν έχουν δίκιο όσοι γκρινιάζουν για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού: " Θα κριθεί στο τέλος. Νομίζω ότι τώρα δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Πεδουλάκης είναι λίγο αδικημένος τις σεζόν που ήταν στον Παναθηναϊκό. Με το ρόστερ που είχε θεωρώ, ότι άφησε έργο και ήταν πετυχημένος".

Για την εικόνα των δύο πρώτων αγώνων με την Λαμποράλ: " Εγώ δεν είδα τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύει την Λαμποράλ, αν εξαιρέσουμε τα μεγάλα σουτ του Διαμαντίδη. Έπρεπε να σκεφτούν να δώσουν την μπάλα στον Διαμαντίδη και να πουν "πάρε την μπάλα και κάνε σουτ, αν είναι να χάσουμε να χάσουμε από σένα ή αν είναι να νικήσουμε, να νικήσουμε από σένα". Αν ηττηθεί 3-0 από την Λαμποράλ θα είναι αποτυχία, είναι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να το ξεχνάμε, είναι ιστορία. Οι παίκτες θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο ρυθμός των Ισπανών είναι ασύλληπτος και τώρα θα αγωνιστούν εκτός έδρας".

Η πρόβλεψη του για το Φάιναλ Φορ: " Βλέπω την Φενέρ που είναι πολύ δυνατή και έχει το momentum γιατί της ταιριάζει το παιχνίδι της Ρεάλ και έχει ιδιαίτερα δύσκολη έδρα. Η Ρεάλ δεν μου έχει δείξει κάτι, πραγματικά αναρωτιέμαι πως άφησαν να φύγει ο Μπουρούσης. Είναι δύσκολη η αποστολή της Λοκομοτίβ Κουμπάν στην Ισπανία, έχουν κάνει απίστευτη χρονιά. Η Μπαρτσελόνα έχει περισσότερες λύσεις και πιστεύω ότι θα περάσει. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι εκεί και ελπίζω να είναι και ο Παναθηναϊκός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ