ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι εξοντωτικές ποινές του Κιριλένκο στις ομάδες του Eurocup!

Οι εξοντωτικές ποινές του Κιριλένκο στις ομάδες του Eurocup!

Ο Αντρέι Κιριλένκο τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της FIBA και ανακοίνωσε τις εξοντωτικές ποινές στις ρωσικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Eurocup!

Οι αρχικές απειλές της FIBA προς 14 ομοσπονδίες με αφορμή τη συμμετοχή ομάδων τους στο Eurocup είχαν προκαλέσει πανικό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τη Ρωσία να τάσσεται εξ αρχής στο πλευρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σήμερα (27/6), λοιπόν, η Euroleague ανακοίνωσε την επίσημη λίστα των 24 ομάδων που θα αγωνιστούν στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Eurocup της νέας σεζόν. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται τέσσερις ρωσικές ομάδες: η Χίμκι, η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η Νίζνι που συμμετέχουν στη VTB United League.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Euroleague Basketball, ο άλλοτε ΝΒΑer και πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο ανακοίνωσε τις ποινές στους "αποστάτες": "Η Χίμκι, η Λοκομοτίβ Κουμπάν, η Ζενίτ και η Νίζνι θα αποβληθούν από όλες τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα της ρωσικής ομοσπονδίας! Όλες οι μεταγραφές τους είναι άκυρες. Είναι στενάχωρο, αλλά θα επιμείνουμε σε αυτές τις ποινές",

Ενημέρωσε, δε, πως οι Ρώσοι παίκτες των ομάδων που θα παίξουν στο Eurocup αποβάλλονται από τις εθνικές ομάδες αφού "η ρωσική ομοσπονδία ενημέρωσε για τη θέση της πριν από δυο μήνες και παραμένει αμετακίνητη. Οι συγκεκριμένες ομάδες ήξεραν από την αρχή τη στάση της ομοσπονδίας, επομένως είχαν επίγνωση για το τι τις περιμένει. Από τη στιγμή, λοιπόν, που αποφάσισαν να παίξουν στο Eurocup, σημαίνει ότι συμφωνούν με τις συνέπειες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ