Οι 6+2 φάσεις που αλλάζουν το μπάσκετ

Οι 6+2 φάσεις που αλλάζουν το μπάσκετ

Ο κανονισμός με τα βήματα γίνεται πιο ελαστικός. Δείτε 6 φάσεις που μέχρι τώρα αποτελούσαν παράβαση και πλέον θα επιτρέπονται σε όλο τον κόσμο από την 1η Οκτώβρη, αλλά και τις 2 που παραμένουν ως έχουν (VIDEOS).

Το μπάσκετ αλλάζει από την 1η Οκτώβρη, διότι επί της ουσίας ξεχνάμε πολλά απ ' όσα ξέραμε σε ό,τι αφορά στα βήματα... Αλλάζουν ουκ ολίγα πράγματα και πλέον η διαχείριση από τους διαιτητές θα έχει συγγενική σχέση με το ΝΒΑ..

Το Sport24.gr εξασφάλισε τις 8 πιο χαρακτηριστικές φάσεις που μας δείχνουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Οι αλλαγές βοηθούν ξεκάθαρα την επίθεση και το γρήγορο παιχνίδι και παρότι στην αρχή θα μπερδέψουν τον κόσμο του μπάσκετ στην Ευρώπης, στο τέλος της ημέρας θα μας δώσουν περισσότερο σκορ και θέαμα.

Το βίντεο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πολλά. Το μόνο που θα σας πούμε είναι ότι στις 6 από τις 8 συγκεκριμένες φάσεις, οι διαιτητές ήταν υποχρεωμένοι να σφυρίξουν βήματα. Εστω κι αν για παράδειγμα στην πρώτη περίπτωση, με πρωταγωνιστή τον  Ντάρκο Πλάνινιτς, λίγοι διαιτητές θα έδιναν την παράβαση. Τώρα πια ή για να ακριβολογούμε από την 1η Οκτώβρη, κανείς δεν θα σταματά τον επιθετικό σε ανάλογη περίπτωση.

Σε δύο από τις περιπτώσεις βέβαια, το... παράνομο του πράγματος εξακολουθεί να υφίσταται. Είναι δύο κατηγορίες φάσεων που δεν θα διαφοροποιηθούν ως προς το τι είναι παράβαση και τι όχι, αφού θα παραμείνουν ως έχουν. Θα σφυρίζονται δηλαδή ως βήματα. Κι αυτό βοηθάει να αντιληφθούμε καλύτερα πως δεν αλλάζουν τα πάντα, αλλά ένα σημαντικό μέρος αυτών. Η νέα τάξη πραγμάτων διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση και μας βάζει σε μια νέα λογική και φιλοσοφία, που είναι λογικό να μας μπερδέψει και να μας προβληματίσει για ένα διάστημα, έως ότου συνηθίσουμε τις αλλαγές.

Για να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι: Η όποια αλλαγή αφορά τους παίκτες που είναι σε κίνηση με ή χωρίς την μπάλα. Όχι για κάποιον που είναι σταματημένος. Αφορά στον παίκτη σε κίνηση όταν πιάνει την μπάλα και αγγίζει το πόδι το έδαφος. Μέχρι τώρα, λοιπόν, αυτό ήταν το πόδι του πίβοτ. Τώρα θα βρίσκεται στο σημείο 0 και θα μπορεί να κάνει άλλα δύο βήματα.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε τις φάσεις για να καταλάβετε μόνοι σας. Τι ΗΤΑΝ μέχρι τώρα βήματα και τι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ από την 1η Οκτώβρη.

 

 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αλβανοί ακραίοι εθνικιστές απειλούν να μην επιτρέψουν την εκταφή των Ελλήνων στρατιωτών

Κλιμακώνονται στην Αλβανία οι αντιδράσεις ακραίων εθνικιστικών κύκλων απένταντι στην εκταφή και ταυτοποίηση των οστών ελλήνων στρατιωτών

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος δεν χρειάστηκε να τρέξει για δουλειές ή για γυναίκες

Ο 55χρονος πρωταγωνιστής του 'Έλα στη Θέση μου' του Alpha είναι ένας αμετανόητος μοναχικός λύκος. Δεν θα σου επιτεθεί ποτέ, αλλά αξίζει ν' ακούσεις προσεκτικά αυτά που θα σου πει.

Ζουράρις: Παραιτήθηκα για το σχόλιο για Ολυμπιακό και Άρη

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88.6 ανέφερε πως δήλωσε παραίτηση και πριν από μια εβδομάδα με αφορμή τα σχολικά βιβλία της γειτονικής Αλβανίας

Τι μουσική ακούς πραγματικά;

Άσε το τι δηλώνεις. Εμείς θέλουμε να μάθουμε τι ακούς στο σπίτι σου, στα κρυφά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24