ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σκόλα ξεπέρασε τον Σμιντ!

Ο Σκόλα ξεπέρασε τον Σμιντ!

H Αργεντινή και η Βενεζουέλα προκρίθηκαν στον τελικό των Παναμερικανικών Αγώνων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 ενώ ο Λουίς Σκόλα είναι πλέον ο αρχισκόρερ του τουρνουά (VIDEO).

Η Αργεντινή επιβλήθηκε του Μεξικού με 78-70 και προκρίθηκε στον τελικό των Παναμερικανικών Αγώνων, σε ένα παιχνίδι όπου ο Λουίς Σκόλα σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης!

Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ σημείωσε 18 πόντους (6/8 βολές, 6/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο) κόντρα στους Μεξικανούς, έφτασε τους 1.292 και ξεπέρασε τον θρύλο Οσκάρ Σμιντ! Έτσι οι "γκαούτσος" εξασφάλισαν αυτόματα τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 μαζί με τη Βενεζουέλα, η οποία άφησε εκτός τελικού τον Καναδά (79-78).

Οι Βενεζουελάνοι θα συμμετάσχουν σε Ολυμπιακό τουρνουά για πρώτη φορά μετά τη διοργάνωση της Βαρκελώνης, το 1992! Σε ότι αφορά τον Φίλιπ Σκραμπ, ο Καναδός γκαρντ της ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 3 πόντους και 4 ασίστ.

Θυμίζουμε πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο έχουν προκριθεί ήδη η διοργανώτρια Βραζιλία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Team USA και η Αυστραλία, ως νικήτρια στο τουρνουά της Ωκεανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ