ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο πρώτος σκόρερ στον κόσμο!

Ο πρώτος σκόρερ στον κόσμο!

Μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι ο παίκτης που βρίσκεται στο Νο1 της λίστας με τους σκόρερ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου; Ένα θα σας πούμε: τον ξέρετε καλά!

Το Basketball Insiders έκανε μια έρευνα σε όλον τον κόσμο και κατέληξε στα γκαρντ που δεν έγιναν πικ σε draft, αλλά θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ. Αν κάποιος τους έδινε την ευκαιρία. Τη σωστή.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες επισημάνσεις. Η πιο σημαντική αφορά τον τύπο που ηγείται της λίστας των σκόρερ φέτος, σε όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτη. Είναι ένα παιδί που τον ξέρετε πολύ καλά, αφού τον απολαμβάναμε για χρόνια στην Ελλάδα. Τώρα βρίσκεται αλλού. Και μεγαλουργεί.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ είναι στο Νο1 της λίστας με τους σκόρερ όλων των ηπείρων, έως τη σήμερον ημέρα, στην τρέχουσα σεζόν! Αγωνίζεται στην Κίνα, με την Zhejiang και μετρά κάθε βράδυ περί τους 42.8π., ανά αγώνα!

Στα 26 του, πρόσφατα έθεσε ρεκόρ (παγκοσμίως) με 63 πόντους, σε ένα ματς. Την περασμένη εβδομάδα έκανε τριπλ νταμπλ με 58π., 15 ασίστ και 10 ριμπ., απέναντι στον πρώην γκαρντ των Mavs, Τζον Ακονιόν. Είχε 63 πόντους απέναντι στον Τζάστιν Ντέντμον, 49 εναντίον του Βον Ουέιφερ, 47 στο τετ α τετ με τον Που Τζέτερ, 45 με τον Μάικλ Μπίσλι και 44 (με 22/27 βολές) εναντίον του Ρον Αρτέστ. Το καλοκαίρι πήγε στο Summer League με τους Νάγκετς, αφού προηγουμένως έκανε προπονήσεις με τους Cavs, Κings και Rockets, πριν υπογράψει συμβόλαιο με τη Zhejiang για 700.000 δολ.!

Τι ακολουθεί δεν γνωρίζουμε (το πιθανότερο είναι... ο δεύτερος σκόρερ στην Κίνα). Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του CJ ΜακΚόλουμ δεν έχει πάρει την ευκαιρία που θα άξιζε.

Ποιοι θα είχαν... πέραση στο ΝΒΑ

Ας επιστρέψουμε όμως, στο θέμα μας. Δηλαδή, τα γκαρντ που θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα (σήμερα) στο ΝΒΑ. Σύμφωνα με το Basketball Insiders, ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε πρόταση από τους Sixers -μεταξύ άλλων ομάδων από το θεαματικότερο πρωτάθλημα στον κόσμο-, αλλά προτίμησε τα 3.8 εκάτ. δολ. που του έδωσε η Ούνικς Καζάν.

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ, όπως αναφέρει ο συντάκτης, είναι ο παίκτης που δεν επελέγη το 2008 από ομάδα του ΝΒΑ, αλλά στη συνέχεια κέρδισε πλήθος βραβείων σε Σερβία, Ιταλία και Τουρκία. Και αντί να τελειώσει μια συμφωνία με ομάδα του ΝΒΑ "δεδομένου ότι ήταν σε σχετικές συζητήσεις", πήγε με μηνιαίο συμβόλαιο στην Μπάγερν Μονάχου "και όπως φάνηκε, το παράθυρο προς το ΝΒΑ έκλεισε".

Στο Νο3 των παικτών που ανήκουν στην... πύλη του ανεξήγητου για το αμερικανικό σάιτ, είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς " αλλά έχει μεγάλο σε διάρκεια συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, έναντι πολλών εκατομμυρίων, να τον κρατά στην Ευρώπη".

Η ερώτηση λοιπόν, που θέτει είναι "ποιος μπορεί να γίνει ο επόμενος Πάτρικ Μπέβερλι ή ο επόμενος Μπράιαν Ρόμπερτς "των τριών πρωταθλημάτων στη Γερμανία, πριν πάει στους Hornets";

Ως πρώτη απάντηση δίνει τον Μάλκολμ Ντιλέινι (" combo guard που κάνει συλλογή πρωταθλημάτων στην Ευρώπη. Τον περασμένο Απρίλιο ήταν κοντά στο να κάνει το άλμα στο ΝΒΑ, αλλά υπέγραψε για 2.8 εκάτ. δολ. με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Στο συμβόλαιο υπάρχει ΝΒΑ out έως τις 22/7 του 2015"), ακολουθεί ο ΜακΚάλεμπ, ενώ στο Νο3 είναι ο Τάιρις Ράις, με τη σημείωση: " Εμφανίστηκε στην περυσινή περίοδο ως σιντερέλα και τελείωσε ως ο MVP του Final Four, στη Euroleague. Εξαργύρωσε αυτήν την επιτυχία με συμβόλαιο 5.4 εκάτ. δολ., στη Ρωσία. Το 2009 δεν τον τράβηξε κανείς στο ντραφτ και έφυγε για τις ΗΠΑ, όπου αν μη τι άλλο έκανε αισθητή την παρουσία του".

Στη λίστα υπάρχουν και οι Κρις Γκάντλινγκ (Σαραγόσα), Ρέτζι Ρέντινγκ (ο τύπος που έδωσε στην Άλμπα τη νίκη επί της Μάλαγα, στην εκπνοή), Γιόγκεβ Οχαγιόν (προφανώς γιατί η εθνικότητα του βοηθά στην αγορά, αν και αναφέρει "είναι γρήγορος αριστερόχειρας πόιντ γκαρντ που ξέρει να οργανώνει) και Τζόρνταν Τέιλορ (Χάποελ Χολόν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ