ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντόλμαν και το... διπλωματικό επεισόδιο

Ο Ντόλμαν και το... διπλωματικό επεισόδιο

Ο Τζάστιν Ντόλμαν της Μπαρτσελόνα θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ως Κοσοβάρος ωστόσο το ζήτημα που προκύπτει είναι τεράστιο αφού η Ισπανία δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο λόγω... Καταλονίας!

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ξεκαθάρισε παραμονές του περσινού Ευρωμπάσκετ πως... δέκα φορές να έχει η Σερβία μικρότερη επιτυχία στις διεθνείς διοργανώσεις, από το να προσλάβει κάποιον νατουραλιζέ για να κάνει τη δουλειά.

Ατυχώς, δεν είναι πολλοί εκείνοι που έχουν τις ίδιες απόψεις, όσον αφορά τις εθνικές ομάδες και εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα που δίνει η FIBA στις εθνικές ομάδες να διαθέτουν έναν νατουραλιζέ στις τάξεις τους. Η ατελείωτη λίστα των νατουραλιζέ ενισχύθηκε εσχάτως με τον Τζάστιν Ντόλμαν, τον Αμερικανό φόργουορντ της Μπαρτσελόνα ο οποίος θα αγωνίζεται ως Κοσοβάρος , ενισχύοντας την εθνική ομάδα στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι τεράστιο, καθώς η Ισπανία δεν έχει αναγνωρίζει το Κόσοβο μετά την ανεξαρτησία του από τη Σερβία!

Οι Ίβηρες επιμένουν στην άρνησή τους να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου έπειτα από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το 2010, καθώς στα εδάφη τους υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας που ζητούν επιμόνως την διάλυση του Βασιλείου και τη δημιουργία Ομοσπονδίας!

Την ίδια στιγμή, η κεντρική ισπανική κυβέρνηση από τη Μαδρίτη έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει την αντισυνταγματικότητα της ανεξαρτητοποίησης, καθώς οι αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας δεν διαθέτουν τη νομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτού του είδους τις μονομερείς ενέργειες.

Μένει, λοιπόν, να αποδειχθεί αν η ACB αναγνωρίσει στον Ντόλμαν να αγωνίζεται σαν Κοσοβάρος στο ισπανικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που η Ισπανία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ