ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπουτάρης προτείνει να μετονομαστεί το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης σε "Nίκος Γκάλης"!

Ο Μπουτάρης προτείνει να μετονομαστεί το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης σε "Nίκος Γκάλης"!
MOTIONTEAM

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, πρότεινε σε περίπτωση που τεθεί θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου "Μακεδονία" να δοθεί το όνομα του Νίκου Γκάλη!

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ προχώρησε σε μία ξεχωριστή πρόταση σε ό,τι αφορά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", προτείνοντας να μετονομαστεί σε "Νίκος Γκάλης".

"Ποια είναι τα πάντα που δίνουμε, αυτά που έχουν ήδη πάρει; Τα Σκόπια δίνουν αγώνα να τα αναγνωρίσουμε κι εμείς γιατί αγαπούν την Ελλάδα και αγαπούν τη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, το δήλωσε και ο δήμαρχός τους. Δεν εκφράζει αλυτρωτική διάθεση το Σύνταγμά τους, τα ίδια λέει και το δικό μας. Ότι περάσανε μια δύσκολη περίοδο με τον ανεκδιήγητο Γκρουέφσκι, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ανθρωποφάγοι", ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια τόνισε:

"Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό, θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε".

"Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε "Νίκος Γκάλης", ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς", εξήγησε.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ