ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάουμαν απειλεί με αποβολές και με κυρώσεις

Ο Μπάουμαν απειλεί με αποβολές και με κυρώσεις

Στη συνάντηση που είχε ο Πάτρικ Μπάουμαν με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τον πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, ξεκαθάρισε πως θα πρέπει όλες οι ομάδες είτε να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της αξιοκρατίας, είτε θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα, ειδάλλως θα υπάρξουν κυρώσεις για τις Εθνικές ομάδες.

Η FIBA έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα διά στόματος του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, από την Ρώμη για την συμμόρφωση των λιγκών και των ομάδων ως προς αυτό που έχει υπογραμμίσει η FIBA Europe σε σχέση με την διαμάχη της με την Euroleague.

Στη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA στην ιταλική πρωτεύουσα με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό και τον πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Τζιάνι Πετρούτσι ξεκαθάρισε πως θα πρέπει όλες οι ομάδες είτε να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της αξιοκρατίας, είτε θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα, ειδάλλως θα υπάρξουν κυρώσεις για τις Εθνικές ομάδες.

Ο Πάτρικ Μπάουμαν υποστήριξε ότι “υπάρχει συμφωνία με την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ιταλική Ομοσπονδία Μπάσκετ για την αξία της αξιοκρατίας. Εμείς ως FIBA πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι αξιοκρατικός. Η βάση είναι το εθνικό πρωτάθλημα και αυτοί που θα έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα να είναι σε θέση να παίξουν σε διεθνές επίπεδο. Αν φτάσουμε στο σημείο η 18η ομάδα να παίζει στην Ευρώπη, τότε η αξία του εθνικού πρωταθλήματος δεν θα είναι ίδια. Θέλουμε στο άθλημα μας το αποτέλεσμα να είναι αυτό που μετράει”.

Έκανε σφοδρή επίθεση και στην Euroleague λέγοντας πως “ο καθένας πριν πει τι βλέπει στο σπίτι του άλλου θα πρέπει να καθαρίσει πρώτα το δικό του. Δεν χρειάζεται η FIBA μαθήματα από έναν συγκεκριμένο τύπο οργάνωσης που βάζει τους ανθρώπους με την πλάτη στον τοίχο απειλώντας είτε να υπογράψουν είτε θα πάρουν άλλες ομάδες στη θέση τους”.

Ο Τζιοβάνι Μαλαγκό επεσήμανε πως θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τους εκπροσώπους των Τρέντο, Σάσαρι και Ρέτζιο Εμίλια για να τους ζητήσει να πάρουν πίσω την απόφασή τους να παίξουν στο Eurocup, διότι “δεν θα ρισκάρουμε την αποβολή της Ιταλίας από το προ-Ολυμπιακό τουρνουά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ