ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κάμερον μπήκε στο HOF της FIBA με... χάκα!

Ο Κάμερον μπήκε στο HOF της FIBA με... χάκα!
FIBA

Ο Πέρο Κάμερον εισήχθη στο Hall of Fame της FIBA και δέχθηκε αυτή την τιμή βλέποντας τους φίλους του να χορεύουν χια χάρη του... χάκα! (VIDEO)

Ο Πέρο Κάμερον είναι και επίσημα από χθες (30/9) ένα από οχτώ νέα μέλη του Hall of Fame της FIBA . Ο τρόπος που αποδέχθηκε αυτή την ξεχωριστή τιμή βέβαια είναι που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον: Βλέποντας τους πρώην συμπαίκτες του να χορεύουν για χάρη του χάκα λίγο πριν βγάλει τον λόγο του!

Για όποιον δεν το γνωρίζει, ο χάκα είναι ένας πολεμικός χορός των Νεοζηλανδών τον οποίο χορεύουνπριν από τους αγώνες τους, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν το ηθικό τους και παράλληλα να τρομάξουν τους αντιπάλους τους, αφού περιλαμβάνει αρκετές απότομες κινήσεις και γκριμάτσες.

Ο συγκεκριμένος χορός άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής παγκοσμίως από το Μουντομπάσκετ του 2002 κι έπειτα, όταν ο Πέρο Κάμερον και οι συμπαίκτες του στην Νέα Ζηλανδία άρχισαν να τον χορεύουν πριν από τους αγώνες τους, στον δρόμο για την κατάκτηση της 4ης θέσης στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Και προφανώς ο συγκεκριμένος τρόπος ήταν ο ιδανικός για να εισέλθει στο Hall of Fame ο παλαίμαχος φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί σύμβολο για το μπάσκετ της χώρας.

Δείτε το σχετικό VIDEO:


Photo Credit: FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ