ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο πιο περιζήτητος ψηλός

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο πιο περιζήτητος ψηλός

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο πιο περιζήτητος ψηλός στην Ευρώπη, καθώς κορυφαίες ομάδες επιθυμούν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Η Γαλατασαράι του έκανε πρόταση, τον θέλει η Μακάμπι, ενώ βρίσκεται και στην λίστα ομάδων από το ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν (2015-2016) της καριέρας του, κάνοντας πράγματα και θαύματα τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague (14.5 πόντους, 55.2% δίποντα, 8.7 ριμπάουντ). Παράλληλα, αναδείχθηκε και στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης, οδηγώντας την Λαμποράλ Κούτσα στο Final Four του Βερολίνου.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ελεύθερος, στην χώρα των Βάσκων λατρεύεται και η Λαμποράλ Κούτσα (παρά το γεγονός πως δεν έχει το μεγάλο μπάτζετ που είχε στο παρελθόν) του κατέθεσε πρόταση ανανέωσης, με διετές συμβόλαιο και 700.000 ευρώ ετησίως. Ο Έλληνας σέντερ, όμως, πέρα πως μπορεί να βρει καλύτερες αποδοχές σε άλλους συλλόγους (και το ξέρει) θέλει και να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ σε ομάδα που αγωνίζεται στην Euroleague. Για αυτόν τον λόγο εξετάζει όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Για τον Γιάννη Μπουρούση έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της και η Γαλατασαράι , η οποία πέρα ότι θα αγωνιστεί στην Euroleague στη νέα σεζόν, θα ανεβάσει και το μπάτζετ της ομάδας και είναι πρόθυμη να καλύψει τις απαιτήσεις του Έλληνα σέντερ, ο οποίος επιθυμεί ένα κασέ που θα φτάνει κοντά στο 1.500.000 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, για τον Γιάννη Μπουρούση ενδιαφέρεται και η Αναντολού Εφές από την Τουρκία, την οποία και ανέλαβε ο μέχρι πρότινος προπονητής του στην Λαμποράλ Κούτσα, Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Κροάτης κόουτς τον θέλει στην ομάδα του και η Αναντολού Εφές έχει τα λεφτά ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις του.

Η Μπαρτσελόνα ενδέχεται να "σπάσει" το συμβόλαιο του Άντε Τόμιτς, ο οποίος στις δύο τελευταίες σεζόν παρουσιάζει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και οι Καταλανοί αναφέρουν πως στο ενδεχόμενο που ο Κροάτης σέντερ αποχωρήσει από την Βαρκελώνη, οι "μπλαουγκράνα" θα κινηθούν για την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση.

Ο Έλληνας σέντερ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία θέλει να κάνει μία δυναμική προσπάθεια ενόψει της νέας σεζόν, επιστρέφοντας στην ελίτ της Ευρώπης, ύστερα από μία καταστροφική σεζόν για τους "κίτρινους". Παράλληλα, για τον Γιάννη Μπουρούση ενδιαφέρεται και ο Παναθηναϊκός, αλλά η προτεραιότητα του έμπειρου σέντερ είναι να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μπουρούσης έχει δεχτεί το ενδιαφέρον και από τέσσερις ομάδες του ΝΒΑ και ο Έλληνας σέντερ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ενδεχόμενο το οποίο και απέρριψε το καλοκαίρι του 2009, όταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον ήθελε τότε στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ