ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Δήμος Βύρωνα παρουσιάζει τον θρίαμβο του '87: Τίποτα δεν μας σταμάτησε

Ο Δήμος Βύρωνα παρουσιάζει τον θρίαμβο του '87: Τίποτα δεν μας σταμάτησε

Ο Δήμος Βύρωνα, την Τρίτη 11 Ιουλίου (20:30), παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων "Άννα Συνοδινού" το βιβλίο "Τίποτα δεν μας σταμάτησε" του Γιάννη Φιλέρη, το οποίο καταγράφει τον θρίαμβο του '87. Θα δώσουν το "παρών" οι Κώστας Πολίτης και Νίκος Φιλίππου.

Το Ευρωμπάσκετ '87 είναι ένα ορόσημο της δεκαετίας του '80 και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένας θρίαμβος που ξεπέρασε τα στενά όρια του αθλητισμού και συγκλόνισε ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ την ίδια χρονιά η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν από πολεμική σύρραξη με την Τουρκία, αλλά είχε και περισσότερους από 1.000 νεκρούς, θύματα του φονικού καύσωνα που την έπληξε το καλοκαίρι, στο πέρασμα του χρόνου, αυτό που θυμούνται όλοι είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, από την παρέα των Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, Χριστοδούλου και των υπόλοιπων παικτών, υπό τις οδηγίες του κόουτς Κώστα Πολίτη

Ο δημοσιογράφος των παλαιότερων. Ο δημοσιογράφος του Sport24.gr και διευθυντής στο «Φως των Σπορ», Γιάννης Φιλέρης, έζησε από κοντά τον θρίαμβο και τον εξιστορεί, μέσα από τις αναμνήσεις και τις αφηγήσεις των μεγάλων πρωταγωνιστών.

«Είναι το βιβλίο αυτό ένα χρέος που ξεπληρώνεται για τους ανθρώπους που το 1987 έκαναν κάτι υπέροχο, κάτι που δεν φανταζόμασταν ποτέ, κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ». Με τα λόγια αυτά ο Φιλέρης ανακοίνωσε την κυκλοφορία του βιβλίου «’87 - Τίποτα δεν μας σταμάτησε» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Physical Goods» της 24 Media σε αποκλειστική συνεργασία με τα Public.

Ο Γιάννης Φιλέρης, με θρυλική αφάνα και ακόμα πιο θρυλική γραφομηχανή, στο ΣΕΦ τις ημέρες του Ευρωμπάσκετ '87

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Φιλέρη «’87 - Τίποτα δεν μας σταμάτησε» θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Βύρωνα την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουλίου στις 20.30 στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο του θα μιλήσουν:

- Άκης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα

- Κώστας Πολίτης, Προπονητής Εθνικής Ομάδας 1987

- Κώστας Αρβανίτης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Ραδιοφώνου 24/7

- Νίκος Φιλίππου, πρώην Διεθνής μπασκετμπολίστας, μέλος της Εθνικής του 1987

Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Αλέκα Ζουμή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Sport24, Radio & Ραδιόφωνο 24/7.

Ο Δήμος Βύρωνα παρουσιάζει τον θρίαμβο του '87: Τίποτα δεν μας σταμάτησε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ