ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο 14χρονος Γκαρούμπα ήταν ο MVP στο U-16

Ο 14χρονος σέντερ, Ουσμάν Γκαρούμπα, αναδείχθηκε σε MVP του τουρνουά U-16, κατατροπώνοντας τους αντιπάλους του με την εθνική Ισπανίας, αν και ήταν από τους νεότερους ηλικιακά παίκτες. (VIDEO)

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα, με καταγωγή από την Αφρική αλλά που έχει γεννηθεί στην Ισπανία (σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα), αποτελεί το "παιδί θαύμα" στις μικρές ηλικίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε ηλικία 14 ετών (9/3/2002), στο πρωτάθλημα U-16 που διοργανώθηκε στην Πολωνία, αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, κατάφερε να αναδειχθεί σε MVP του τουρνουά, αν και ήταν από τους νεότερους παίκτες της διοργάνωσης.

Έχει ύψος 2.01, είναι δεδομένο πως θα πάρει και άλλο μπόι και αγωνίζεται στην θέση του σέντερ, ξεχωρίζοντας για τα αθλητικά του προσόντα, αλλά και για την ωριμότητα στο παιχνίδι του για την ηλικία του. Ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης και πρωταγωνιστεί με τις μικρές της ομάδες. Ολοκλήρωσε το U-16 έχοντας μέσο όρο 16.3 πόντους, 12.4 ριμπάουντ και 2.9 κοψίματα, δείχνοντας τρομερή ικανότητα στο να αναχαιτίζει τους αντιπάλους του, κυριαρχώντας μέσα στην ρακέτα και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Στον τελικό, στον οποίο η Ισπανία κατέκτησε το τρόπαιο επί της Λιθουανίας με 74-72, ήταν συγκλονιστικός, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με τριπλ-νταμπλ, μετρώντας 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ριμπάουντ και 10 (!) μπλοκ. Ο Ουσμάν Γκαρούμπα είναι δεδομένο πως θα μας απασχολήσει στο μέλλον και η Ρεάλ Μαδρίτης... τρίβει τα χέρια της με ικανοποίηση, για τον "θησαυρό" που έχει στα χέρια της.

Σε βίντεο εν δράσει ο Ουσμάν Γκαρούμπα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ