ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκες για Φάρο, Άρη και Παναθηναϊκό

Νίκες για Φάρο, Άρη και Παναθηναϊκό

Για το 28ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων, ο Φάρος Κερατσινίου νίκησε τον ΟΦΗ (60-47), ο Άρης δύσκολα τους Τιτάνες Παλαμά (45-43), ενώ ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Έσπερο (40-51).

Στην έναρξη του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κορασίδων, ο Φάρος Κερατσινίου νίκησε τον ΟΦΗ (60-47), ο Άρης κέρδισε με δυσκολία τους Τιτάνες Παλαμά (45-43), ενώ ο Παναθηναϊκός επικράτησε απέναντι στον Έσπερο Πάτρας (40-51).

Φάρος Κερατσινίου - ΟΦΗ 60-47

Έχοντας σημαντικό προβάδισμα μετά τη δεύτερη περίοδο ο Φάρος Κερατσινίου επικράτησε με 60-47 του ΟΦΗ στον αγώνα της πρεμιέρας του 28ου Πανελληνίου Κορασίδων στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Οι Κρητικές προσπάθησαν στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλύτερο.

Δεκάλεπτα: 20-14, 39-23, 49-40, 60-47

Διαιτητές: Φακίτσας-Ταρενίδης

ΦΑΡΟΣ ΚΑΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Λειβάδης-Αναγνώστου): Παπαδοπούλου , Καρακασίδου 8, Κιαουλιά Μαλ., Καραπατάκη 2, Κιαουλιά Μαρ., Καλαφάτη, Κοντραφούρη 24(1), Παπαμιχαήλ, Διακάκη, Τζιλιάνου, Χατζηλεοντή 26, Μπαϊμπάκη.

ΟΦΗ (Δελατόλας-Καραπαναγιώτη): Φραγκάκη, Ιατράκη 2, Παπαδάκη 3(1), Βατσινά 11(3), Μπορμπαντωνάκη, Παπαδάκη, Κοντογιάννη, Κουρατόρα 11(1), Τζανέτη 3(1), Παπαμαρκάκη 15(2), Σφακιανάκη, Λιόντα 2.

Λειβάδης: «Πολύ άγχος στην αρχή»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Φάρου Κερατσινίου Γιώργος Λειβάδης τόνισε: «Η πρεμιέρα είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες. Είχαμε πολύ άγχος στα πρώτα λεπτά, αλλά σιγά παίξαμε όπως μπορούμε, ανεβάσαμε την απόδοσή μας και πήραμε μια διαφορά ασφαλείας που διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη. Αύριο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αρη και θα παλέψουμε με όλες μα τις δυνάμεις για τη δεύτερη μας νίκη».

Άρης - Τιτάνες Παλαμά 45-43

Υστερα από έναν ιδιαίτερα συναρπαστικό αγώνα, ο Αρης επικράτησε με πολύ μεγάλη δυσκολία όπως φαίνεται από το τελικό 45-43 των Τιτάνων Παλαμά στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης μέρας της τελικής φάσης του 28ου Πανελληνίου Κορασίδων.

Οι «κίτρινες» είχαν προβάδισμα από την αρχή, όμως οι παίκτριες της ομάδας από την Θεσσαλία ακλουθούσαν από πολύ κοντά μετά το δεύτερο δεκάλεπτο. Το σκορ ήταν 39-36 στο 32ο λεπτό και για πέντε περίπου λεπτά δεν έμπαινε καλάθι. Η Πατούνη με βολή έκανε το 39-37, 3:10 πριν το φινάλε και η ίδια παίκτρια με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στους Τιτάνες στο 38ο λεπτό. Η Βαντσιούρη με βολές έφερε τον Αρη μπροστά με 41-40, όμως η Μπενέκη έκανε το 41-42. Η Γράψα και η Κωφοκώτσιου έδωσαν στις «κίτρινες» αέρα τριών πόντων, ενώ η Μπενέκη με μία βολή έκανε το τελικό 45-43.

Δεκάλεπτα: 18-6, 26-23, 35-31, 45-43

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Φραγκούλη

ΑΡΗΣ (Κουλακιώτης-Μακρής): Γκρίτζαλη 20, Ουζούνη, Γράψα 8, Βαντσιούρη 9, Σοφιανάκου, Μπαξεβανίδου, Μπερμπέρη 2, Νεοχωρίτη, Καρβουνιάδου, Κωφοκώτσιου 6, Κυρπιζλίδου.

ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Χαντζιάρας): Κατσιαούνου, Ντούλα Αλ., Τσάρη, Καρακώστα Μ. 4, Μπενέκη 9, Καρακώστα Ε., Πατούνη 18(3), Μπακρατσή 2, Ντούλα Αθ. 3(1), Κατσή 7(1).

Κουλακιώτης: «Μας επηρέασε το άγχος της πρεμιέρας»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Αρη, Βαγγέλης Κουλακιώτης δήλωσε: «Κάναμε πολύ κακό παιχνίδι επηρεασμένοι από το άγχος της πρεμιέρας. Ενώ στην αρχή δείχναμε ότι θα το… καθαρίσουμε εύκολα, μας βγήκε μια αδικαιολόγητη νευρικότητα και δώσαμε το δικαίωμα στους αντιπάλους να παλέψουν μέχρι το τέλος τον αγώνα. Συνεχίζουμε κοιτώντας το επόμενο παιχνίδι».

Έσπερος - Παναθηναϊκός 40-51

Εχοντας προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στο 28ο Πανελλήνιο Κορασίδων, καθώς επιβλήθηκε με 40-51 του Εσπέρου Πατρών. Η ομάδα της Αχαϊας έδειξε πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και ήταν πάντοτε κοντά στο σκορ, φθάνοντας μάλιστα ακόμη και στον… πόντο, όμως το «τριφύλλι» κατάφερε στο τέλος να ξεφύγει και να φθάσει στην πρώτη του επιτυχία

Δεκάλεπτα: 8-12, 14-21, 27-36, 40-51

Διαιτητές: Τζαφλέρης-Τσουμαχίδης

ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ (Παπαγιαννόπουλος-Φλωράτος): Αναγνωπούλου, Ψυρρή 7(1), Νάτσκου 13, Ράγκου, Τσιακμά 2, Τραγουστή 4, Αργυροπούλου 8, Ρεκουνιώτη 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καντζιλιέρης-Αρχιμανδρίτης): Κοίλια Π. 6, Στεφάνου 1, Μουρίκη, Κάραλη 11(1), Τζερενέ, Κοίλια Ν. 8(2), Μπεζαϊτη 4,Τάρλα, Ζάρρη, Μαυράκη, Εζέτζα 21, Γάτου.

Αρχιμανδρίτης: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο τέλος»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ηλίας Αρχιμανδρίτης, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν ξεκινήσαμε όπως είχαμε βάλει στο πλάνο της ομάδας. Είμαστε πάρα πολύ καλοί στην άμυνα, όπως κάναμε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο δεύτερο ημίχρονο κολλήσαμε λίγο στην άμυνα ζώνης του Εσπέρου, αλλά βρήκαμε τρόπο και την αντιμετωπίσαμε. Ρίξαμε την απόδοσή μας στην άμυνα, αλλά πιστεύουμε ότι στα τελευταία λεπτά δείξαμε την συγκέντρωση που έπρεπε να έχουμε. Συγχαρητήρια στον Εσπερο για την προσπάθεια και την καλή εικόνα που έδειξε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ