ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκες για Άρη, Παναθηναϊκό και Πρωτέα

Νίκες για Άρη, Παναθηναϊκό και Πρωτέα

Για το 31ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων, ο Άρης νίκησε τον Ηρόδοτο (61-73), ο Πρωτέας Βούλας τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας (67-43) και ο Παναθηναϊκός τον Πελασγό (64-31).

Οι έξι ομάδες παρατάχθηκαν στο παρκέ του κλειστού του Τσοτυλίου, για το 31ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων. Ο Ηρόδοτος γνώρισε την ήττα από τον Άρη (61-73), ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Πελασγό (64-31), ενώ ο Πρωτέας Βούλας νίκησε εύκολα (67-43) τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας.

Ηρόδοτος – Άρης 61-73

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Άρης στο Πανελλήνιο Νεανίδων που διεξάγεται στο Τσοτύλι. Τα κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη επικράτησαν με 61-73 του Ηρόδοτου. Η ομάδα της Κρήτης ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 11-3. Ωστόσο ο Αρης κατάφερε με ένα σερί 11-0 και προηγήθηκε 11-14 στο όγδοο λεπτό με τρίποντο της Ελενας Τσινέκε. Οι «κίτρινες» διατήρησαν ένα προβάδισμα ασφαλείας και «καθάρισαν» τον αγώνα στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν προηγήθηκαν με διαφορά που άγγιξε τους 20 πόντους.

Δεκάλεπτα: 14-22, 29-36, 44-58, 61-73

Διαιτητές: Μηλαπίδης, Ντόγκας

Ηρόδοτος (Δεδελετάκη): Μπαλαμούτσου 2, Μαυράκη 9(1), Γιαλαμά 15(2), Βασίλογλου, Βερίγου, Μαλιαράκη 2, Λογοθέτη 4, Νίχλου 12(4), Γαλανάκη 17(1).

Αρης (Κουλακιώτης, Ξενίδης): Τσινέκε Ε. 18(2), Τσινέκε Κ. 13, Αβρονιδάκη 7(1), Σικαλίδου, Γκρίτζαλη 5, Γιαννουσίου 8, Θωμόγλου, Νιγδέλη, Βαντσιούρη 1, Ουζούνη 7, Μπουντούκα 10, Κυριακοπούλου 4.

Κουλακιώτης: Στον επόμενο αγώνα πέφτουμε στα βαθιά

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Κουλακιώτης, μετά την επικράτηση της ομάδας του ανέφερε τα εξής: «Πρώτος αγώνας για εμάς στο τουρνουά. Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι απέναντι στον Ηρόδοτο. Μπόρεσα να αλλάξω πολλά σχήματα και να αγωνιστούν όλα τα κορίτσια για να αποκομίσουν εμπειρίες. Ωστόσο κάναμε πολλά λάθη, κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε στη συνέχεια. Στο επόμενο παιχνίδι πέφτουμε στα βαθιά. Θεωρώ ότι Παναθηναϊκός και Πρωτέας είναι τα φαβορί για τον τίτλο. Το παιχνίδι με τον Πρωτέα θα είναι πιο δύσκολο από το σημερινό και θα πρέπει να δείξουμε τις δυνατότητές μας».

Παναθηναϊκός – Πελασγός 64-31

Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός επικράτησε με άνεση, όπως φαίνεται και από το τελικό 64-31, του Πελασγού στο πρώτο του παιχνίδι για την τελική φάση του Πανελληνίου Νεανίδων που άρχισε σήμερα στο Τσοτύλι. Οι «πράσινες» πήραν από τα πρώτα λεπτά μια σημαντική διαφορά που τη διατήρησαν μέχρι το τέλος του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 10-2, 32-14, 52-16, 64-31

Διαιτητές: Κατωτικίδης, Πετανίδου

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης, Αχριμανδρίτης): Κασδαγλή 2, Γκανάτσου 8(1), Τσέτα 4, Φρίμα 4, Σιαπαλίδου 10, Πράπα 9, Κυρίου, Στούπα 6, Τσιρογιάννη, Εζέτζα 10, Καράντζαλου 4, Κακούρη 7(1).

Πελασγός (Τσατσούλης): Μπούρα, Χρανιώτη 4, Παναγιώτου 4, Αριδά, Αγγελοπούλου 2, Δημάδη, Παπαγγελή , Τσιντώνη 1, Σεφέρου 4, Σταβαράκη 9, Μιχολιά, Καντέλη 7.

Ηλίας Αρχιμανδρίτης: Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρεμιέρα

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ηλίας Αρχιμανδρίτης μετά την επικράτηση στην πρεμιέρα επί του Πελασγού δήλωσε τα εξής: «Το τελικό αποτέλεσμα μας δίνει ικανοποίηση. Εμείς ξεκινήσαμε με την διάθεση να πιέσουμε πολύ τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Το σκορ τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα μας γεμίζει ικανοποίηση. Ο αντίπαλός μας μπορεί να μην ήταν στην δυναμικότητα που θα θέλαμε, ωστόσο είχαμε τη δυνατότητα να ξεκουράσουμε κάποιες αθλήτριες και να αγωνιστούν κάποιες άλλες. Ο αυριανός αγώνας με τον Ηρόδοτο θα είναι εντελώς διαφορετικός και φυσικά πιο δύσκολος».

Πρωτέας Βούλας - Απόλλων Πτολεμαΐδας 67-43

Ο Πρωτέας Βούλας επικράτησε με 67-43 του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας στον πρώτο του αγώνα για την Τελική Φάση του Πανελλήνιου Νεανίδων. Οι παίκτριες του Πρωτέα επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και έφθασαν δίκαια και καθαρά στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 23-3, 38-14, 52-28, 67-43

Διαιτητές: Ελευθεριάδης, Δημάδης

Πρωτέας Βούλας (Τσεμπέρης-Κονιδάρης): Σύπρου 1, Δημητρακοπούλου 8(2), Μπουντούρη 8, Καλογεριά, Κορρέ 6, Τσιχλάκη 5(1), Παυλινέρη 2, Αναστασοπούλου Χ. 12(2), Μυλωνάκη 8, Χατζηβασιλείου 2, Αναστασοπούλου Μ. 7, Μαγγίνα 6.

Απόλλων Πτολεμαϊδας (Καψάλης): Δημητριάδου, Κοτσαϊτση 15(2), Τσιανάκα Α. 7, Τρυφωνίδου, Τσιανάκα Ε. 4, Κουρτίδου 3, Δανιηλίδου 6, Χαϊντάρη 6, Αντωνίου 2, Γρηγοριάδου, Μαμαλίγγα.

Γιώργος Τσεμπέρης: Χρειαστήκαμε μόνο επτά λεπτά

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε ο προπονητής του Πρωτέα, Γιώργος Τσεμπέρης: «Δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα σήμερα. Χρειαστήκαμε ουσιαστικά επτά λεπτά και η συνέχεια ήταν εύκολη. Μπορέσαμε και ξεκουράσαμε κάποιες παίκτριες για το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη. Σίγουρα είναι ένας διαφορετικός αγώνας με άλλες απαιτήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ