ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέο ξέσπασμα από τον Άαρον Τζάκσον!

Νέο ξέσπασμα από τον Άαρον Τζάκσον!
EUROKINISSI SPORTS

Ο Άαρον Τζάκσον αποχαιρέτησε την Ευρώπη για την Κίνα και τα έβαλε για άλλη μία φορά με το μπάσκετ της ηπείρου στην οποία αγωνιζόταν από το φθινόπωρο του 2009.

Η διαδρομή του ήταν... ζόρικη. Undrafted το 2009, ο Άαρον Τζάκσον ήταν 23 ετών όταν μετά από τέσσερις σεζόν στο Duquesne κλήθηκε να ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο μπάσκετ. Αντάλια (Τουρκία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Μπιλμπάο (Ισπανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) ήταν οι τέσσερις σταθμοί της πορείας του Αμερικανού στην Ευρώπη, αν και πλέον δεν θέλει να ακούει για το μπάσκετ της ηπείρου μας.

Ο Τζάκσον αποχαιρέτησε πριν από μερικές εβομάδες την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μίλησε με τον Ολυμπιακό και μάλιστα έφτασε κοντά σε συμφωνία με τους Πειραιώτες, όμως στο τέλος προτίμησε να πάρει το διετές συμβόλαιο που του έδωσαν οι Beijing Ducks και μετακόμισε στην Κίνα. Τώρα, σε κάθε ευκαιρία τα βάζει με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και επιμένει να στέκεται στις διαφορές που αυτό έχει με το αμερικανικό και ειδικά με το ΝΒΑ.

" Κάτι πρέπει να γίνει στην Ευρώπη, ώστε να υπάρξει μια κανονικότητα. Οι παίκτες υπογράφουν στη διάρκεια της σεζόν, διότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι ατζέντηδες έρχονται σε εσένα με διαφορετικές προτάσεις, ακόμη και με προτάσεις από... την πίσω πόρτα. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος στη διάρκεια της χρονιάς όταν ακούς τόσα πολλά σενάρια και φήμες" υποστήριξε ο 31χρονος Αμερικανός στο basketballinsiders.com και συνέχισε: " Ήμουν από τις 20 Αυγούστου στη Μόσχα και το νωρίτερο που μπορούσα να γυρίσω στις ΗΠΑ ήταν η 12η Ιουνίου. Θυμάμαι ότι κοίταξα έναν συμπαίκτη μου και του είπα πως αυτή ήταν η τελευταία μου σεζόν στη EuroLeague. Είτε θα γύριζα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, είτε θα προσπαθούσα στο ΝΒΑ. Τότε η Κίνα εμφανίστηκε και ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα".

Ο Τζάκσον στάθηκε και στο γεγονός ότι: " Στην Ευρώπη δεν υπάρχει η λέξη ξεκούραση. Ήταν η πρώτη χρονιά με το νέο σύστημα της EuroLeague, όμως οι προπονητές και οι ιδιοκτήτες δεν κατάλαβαν ότι έπρεπε να ξεκουράσουν τους παίκτες τους που υπέφεραν. Στο ΝΒΑ, οι παίκτες έχουν τον πρώτο λόγο και η ξεκούρασή τους. Μερικές φορές τους αφήνουν να μην αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι. Πέρυσι, η ΤΣΣΚΑ έδωσε κάτι σαν 68 αγώνες. Τώρα θα τελειώσω στα μέσα Απριλίου και θα πάω να δω την οικογένειά μου. Επαιξα πέντε χρόνια στη Μόσχα και κέρδισα, είχα ατομικές διακρίσεις, ομαδικές διακρίσεις, άφησα μια κληρονομιά εκεί. Εχω και φίλους που θα κρατήσω σε όλη μου τη ζωή".

Για την ιστορία, ο Άαρον Τζάκσον αντικατέστησε τον 40χρονο Στεφόν Μάρμπερι, ενώ θα είναι συμπαίκτης με τον Τζάστιν Χάμιλτον και θα έχει προπονητές τον Γιάννη Χριστόπουλο και τον Χάρη Μαρκόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ