ΜΠΑΣΚΕΤ

Μένουν οι Γιαννακόπουλοι στον Παναθηναϊκό

Μένουν οι Γιαννακόπουλοι στον Παναθηναϊκό

Στο τιμόνι του Παναθηναϊκού θα συνεχίσουν για την ακόμη μια χρονιά οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, όπως ανακοίνωσαν μετά την συνάντηση που είχαν με τον Ομπράντοβιτς. Μειώνουν το μπάτζετ και συνεχίζουν την αναζήτηση αγοραστή τα "αφεντικά" της ομάδας, λίγα λεπτά μετά την ανάδειξη τους ως "παράγοντες της χρονιάς" στην Ευρωλίγκα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι διοικούντες του "τριφυλλιού" είχαν συνάντηση με τον "Ζοτς" προκειμένου να καταστρώσουν τα σχέδια για την επόμενη χρονιά. Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Sport24.gr ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί του χρόνου με ένα μειωμένο μπάτζετ (ύψους 9-10 εκτατομμυρίων ευρώ) και με μια εντελώς διαφορετική οικονομική πολιτική.

Ο Σέρβος προπονητής μίλησε αναλυτικά για το σχεδιασμό του μπάτζετ και για το πως μπορούν να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές με αυτά τα χρήματα, την ώρα που υπάρχουν παίκτες με μεγάλα κασέ, αλλά κι άλλα σημαντικά κομμάτια του παζλ με συμβόλαιο στη λήξη.

Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, πάντως, αποφάσισαν να παραμείνουν στο τιμόνι της ομάδας για μια ακόμη χρονιά, συνεχίζοντας παράλληλα την αναζήτηση της καταλληλότερης διάδοχης κατάστασης. Μένουν από την αγάπη τους για το "τριφύλλι", όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η συνάντηση που αναμενόταν ανάμεσα στη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον προπονητή της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς πραγματοποιήθηκε σήμερα. Αυτό που διευκρίνισαν o Παύλος Γιαννακόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, είναι ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι προς πώληση.

Όμως, λόγω του ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής, που πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η οικογένεια Γιαννακόπουλου και με βασικό γνώμονα τη μεγάλη αγάπη της για τον Παναθηναϊκό, δεν επιθυμεί να μείνει η ομάδα ακέφαλη. Έτσι, η οικογένεια Γιαννακόπουλου ακόμη και με σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό, θα παραμείνει στην ηγεσία για άλλη μια χρονιά. Είναι κάτι το οποίο θεωρεί υποχρέωση, καθώς δεν υπάρχει τίποτα «χειροπιαστό» σε ότι αφορά την πώληση της ΚΑΕ".

Τα πρώτα σχέδια

Από την περσινή ομάδα ουσιαστικά ο μοναδικός που δεν υπολογίζεται είναι ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τη Μπαρτσελόνα, αλλά κι ο Γιώργος Μπόγρης που αποτελεί και τυπικά παρελθόν. Κατά τα άλλα οι "πράσινοι" θα μπουν σε μια διαδικασία συζητήσεων με τους παίκτες του ρόστερ, τόσο αυτούς που έχουν συμβόλαιο, όσο και αυτούς που δεν έχουν (Τσαρτσαρής, Περπέρογλου).

Είναι λογικό ότι θα προταθεί μείωση στους παίκτες κι όσοι την δεχτούν θα συνεχίσουν κανονικά, καθώς η επιθυμία του τεχνικού τιμ είναι να παραμείνουν τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής. Δεν αποκλείεται, όμως, κάποια συμβόλαια να πρέπει να θυσιαστούν με αυτούς που έχουν τα μεγαλύτερα να είνα οι πρώτοι υποψήφιοι.

Ο Μάικ Μπατίστ, παρά την ηλικία του, φαντάζει αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο "κομμάτι του παζλ", για αυτό κι ίσως η οικονομική θυσία να γίνει προς το πρόσωπο του. Από την άλλη οι Σάτο και Νίκολας, που επίσης έχουν μεγάλα συμβόλαια, είναι πιο πιθανοί προς αποχώρηση, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις με τη Σιένα για την πώληση του Αμερικανού γκαρντ.

"Ανέγγιχτος" αναμένεται να παραμείνει από την άλλη ο Δημήτρης Διαμαντίδης, για αγωνιστικούς αλλά και επικοινωνιακούς λόγους.

Σε ότι αφορά τα κενά που θα δημιουργηθούν; Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί σε φθηνότερες λύσεις από την κοινοτική και την αμερικάνικη αγορά επιπέδου 300-400 χιλιάδων δολαρίων, προκειμένου να μην ξεπεραστεί το πλαφόν των 9-10 εκ. ευρώ.

"Οι παράγοντες της χρονιάς"

To timing μοιάζει... ιδανικό, καθώς η απόφαση τους κοινοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την ανάδειξη τους ως "παράγοντες της χρονιάς" από την Ευρωλίγκα. Όπως αναφέρει και το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:

"Για 1/4 του αιώνα έχτισαν μια ομάδα που αποδείχτηκε η πιο πετυχημένη στη σύγχρονη ιστορία, για αυτό κι οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος ψηφίστηκαν ως παράγοντες της χρονιάς στη φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο στη Βαρκελώνη στο φάιναλ-φορ του προηγούμενου μήνα.

Με αυτό το επίτευγμα η ομάδα βρίσκεται -σε ισοβαθμία- στη δεύτερη θέση της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις όων των εποχών. Στην εποχή όμως των φάιναλ-φορ ο Παναθηναϊκός είναι ήδη η πιο επιτυχημένη ομάδα. Κι η διάρκεια τους όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής διαχείρισης που από τα δύο αδέρφια. Κι η σεζόν 2010-2011 απέδειξε ότι σε ότι αφορά το πνεύμα του νικητή, καείς δεν κάνει καλύτερη δουλειά από τον Παναθηναϊκού του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί ημερών τους οι "πράσινοι" έχουν κατακτήσει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, τους πέντε τα τελευταία 11 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ