ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλη ανατροπή της Μπασκόνια, κατέρρευσε πάλι η Μπάμπεργκ

Μεγάλη ανατροπή της Μπασκόνια, κατέρρευσε πάλι η Μπάμπεργκ

Η Μπάμπεργκ κυριάρχησε για 35 λεπτά στο παρκέ, όμως της έχει γίνει συνήθεια να χάνει. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Μπασκόνια, που ανέτρεψε όλα τα σε βάρος της δεδομένα και πήρε τη νίκη με 81-74 στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα.

Η Μπάμπεργκ κυριάρχησε για 35 λεπτά στο παρκέ, όμως της έχει γίνει συνήθεια να χάνει. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Μπασκόνια, που ανέτρεψε όλα τα σε βάρος της δεδομένα και πήρε τη νίκη με 81-74 στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Η διαφορά βέβαια των 7 πόντων είναι κάτι παραπάνω από πλασματική, διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό και είχε να κάνει και με την ηττοπάθεια των Γερμανών στη φετινή EuroLeague.

Η Μπάμπεργκ προηγήθηκε με 15 πόντους στο ξεκίνημα της επανάληψης, ήταν στο +10 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά η Μπασκόνια πέρασε μπροστά στο 38' και από εκείνο το σημείο και μετά δεν κοίταξε πίσω, έχοντας για κορυφαίο τον Γερμανό Γιόχανς Βόιγκτμαν.

MVP

Ο Γιόχαν Βόιγκτμαν έκανε άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι. Εανε ρεκόρ πόντων στην EuroLeague με 20, είχε 25 στην αξιολόγηση. Πέτυχε 2 στα 5 τρίποντα, είχε 6/9 δίποντα, 2/2 βολές, μάζεψε 9 ριμπάουντ, σε 32 λεπτά συμμετοχής. Ανάγκασε τον Μπαρνιάνι να δει τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από τον πάγκο, άλλωστε ο Γερμανός είναι η φετινή αποκάλυψη της Μπασκόνια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Μαντού Λο είχε 14 πόντους συνολικά μέχρι τώρα στη φετινή EuroLeague, κατάφερε όμως να ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό του στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Είχε 15 πόντους με 3/6 δίποντα και 3/5 τρίποντα, σε 22 λεπτά συμμετοχής. Ηταν από τους βασικούς λόγους που η Μπάμπεργκ έφτασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και φυσικά ο 24χρονος Γερμανός έκανε ατομικό ρεκόρ σε πόντους και αξιολόγηση (17)... Εκανε όμως το λάθος στα 17'' και αυτό κόστισε στην Μπάμπεργκ. Οχι όμως ότι φταίει αυτός που ήρθε η ήττα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οταν ο Λάρκιν πέτυχε το γκολ φάουλ και έκανε το 75-74 στο 38', η Μπασκόνια πέρασε για πρώτη φορά μπροστά μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Αυτό ήταν. Η Μπάμπεργκ δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να διεδκικήσει τη νίκη, δεν πέτυχε ούτε πόντο μέχρι τη λήξη και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανατροπή. Το σερί 9-0 στο τελευταίο δίλεπτο έκρινε οριστικά το ματς υπέρ των γηπεδούχων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

H Μπάμπεργκ έκανε φοβερό ξεκίνημα στο παιχνίδι και στο 10' το σκορ ήταν 16-23, με τους Μίλερ και Μέλι να κάνουν εκπληκτική δουλειά για τη γερμανική ομάδα. Από την Μπασκόνια ο Μπομπουά έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της, όμως δεν μπόρεσε να ανιδράσει και στο 15' η διαφορά έφτασε στους 14 (19-33). H Μπάμπεργκ έλεγξε τον ρυθμό, έπαιξε άμυνα και την ίδια στιγμή οι Βάσκοι ήταν άστοχοι από μακριά.

Ο Λάρκιν μείωσε σε 26-35 στο 16' και μαζί με τον Μπομπουά προσπάθησε να ξαναβάλουν τους γηπεδούχους στο ματς. Την ίδια στιγμή, Μίλερ και Μέλι ήταν στον πάγκο και η Μπάμπεργκ είχε πρόβλημα στην επίθεση. Το σερί έγινε 7-0 για την Μπασκόνια (29-35), αλλά ο Λο και ο Κοζίερ επανέφεραν την... τάξη και έκαναν το 29-42 στο 18', για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με σκορ 32-47!

Η Μπασκόνια μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έκανε σερί 6-0, αλλά η Μπάμπεργκ ήταν συγκεντρωμένη και απάντησε αμέσως με τον Στρέλνικς (38-53 στο 23'). Οι γηπεδούχοι δεν παραδόθηκαν και με αιχμή του δόρατος τον Χάνγκα μείωσαν εκ νέου σε 55-60, αλλά το πολύ σημαντικό τρίποντο του Νίκου Ζήση έδωσε και πάλι ανάσα στην Μπάμπεργκ και έτσι γράφτηκε το 55-63 στο 30'.

Ο Μπομπουά το πάλευε για τους Βάσκους, ο Λο απαντούσε για τους Γερμανούς και το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το 33' (58-68). Παρ όλα αυτά οι γηπεδούχοι συνέχισαν την υπερπροσπάθεια και έφτασαν σε απόσταση βολής (67-70) στο 35΄. Ο δε Βόιγκτμαν ισοφάρισε με τρίποντο σε 70-70 στο 37', με την Μπάμπεργκ να παίρνει τρεις πόντους από τη γραμμή των βολών (κερδισμένο φάουλ και τεχνική ποινή).
Ο Λάρκιν έβαλε μπροστά την Μπασκόνια με 75-74 στο 38' και το τελευταίο δίλεπτο ήταν θρίλερ. Στα 20'' ο Μίλερ αστόχησε σε τρίποντο, στα 18'' ο Μπομπουά με 2/2 βολές έγραψε το 77-74, ο Λο έκανε λάθος, ο Λάρκιν έβαλε 2/2 βολές και ο Τιλί έκανε το τελικό 81-74.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 32-47, 55-63, 81-74

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις από την αναμέτρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ