ΜΠΑΣΚΕΤ

Με τέσσερις εκπροσώπους στο Τρεβίζο

Με τέσσερις εκπροσώπους στο Τρεβίζο

Ο Μιχάλης Λούντζης, ο Αντώνης Κόνιαρης, ο Άρης Σωτηρίου και ο Δημήτρης Καραΐσκος θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Adidas EuroCamp του Τρεβίζο, τις επόμενες ημέρες. Ο πρώτος βρέθηκε μάλιστα, πρώτα, στο Λος Άντζελες για work out υπό την επίβλεψη ομάδων του ΝΒΑ.

Για μία ακόμη χρονιά, το Adidas EuroCamp του Τρεβίζο (9 με 11 Ιουνίου) θα έχει αρκετά έντονο ελληνικό χρώμα, αφού φέτος θα είναι τριπλή η εκπροσώπηση στη γειτονική χώρα. Ο Μιχάλης Λούντζης (Παναθηναϊκός), ο Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), ο Άρης Σωτηρίου (Δούκας)και ο Δημήτρης Καραΐσκος (Προμηθέας Πατρών) θα είναι οι παίκτες που θα δώσουν το "παρών", οι δύο πρώτοι στο βασικό προπονητικό πρόγραμμα και τους αγώνες με φόντο το Draft του ΝΒΑ, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στο Next Gen, το πρόγραμμα που αφορά σε μικρότερης ηλικίας αθλητές από όλη την Ευρώπη.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού βέβαια είχε τις προηγούμενες ημέρες μία ακόμη ευκαιρία προκειμένου να δείξει τις ικανότητές του και το κατά πόσο αξίζει να επιλεγεί στο Draft, αφού βρέθηκε στις ΗΠΑ, συμμετέχοντας σε work out. Ο 19χρονος παίκτης πέρασε δέκα ημέρες στο Los Angeles, κάνοντας προπονήσεις μαζί με άλλους είκοσι περίπου παίκτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Draft, μεταξύ των οποίων ο De'Aaron Fox του Kentucky και ο Rodions Kurucs της Μπαρτσελόνα.

Σε ό,τι αφορά τους βενιαμίν της παρέας, τον Δημήτρη Καραΐσκο του Προμηθέα Πατρών και τον Άρη Σωτηρίου του Δούκα, η παρουσία τους στο Next Gen του Τρεβίζο είναι η πρώτη ένδειξη πως πρόκειται για παίκτες με δυνατότητες να κάνουν καριέρα. Αμφότεροι βρίσκονται στα ραντάρ των scouts, έχοντας τις επόμενες ημέρες τη δυνατότητα να δείξουν μέρος του ταλέντου τους στη γειτονική χώρα. Αμφότεροι, αναμένεται μάλιστα να βρίσκονται στην προεπιλογή της Εθνικής Παίδων το φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ