ΜΠΑΣΚΕΤ

Λύτρωση για Λαύριο, αγωνία στην "ουρά"

Λύτρωση για Λαύριο, αγωνία στην "ουρά"

Το Λαύριο εξασφάλισε την παραμονή του, ο Αρκαδικός πήρε το... θρίλερ με τον Κόροιβο και η ΑΕΚ τίμησε την ιστορία της στο στο ματς με τον Κολοσσό. Ο απολογισμός του Σαββάτου (26/3) σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ, Α2 και Α1 Γυναικών.

Το Λαύριο ξεμπέρδεψε με την υπόθεση "παραμονή" μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα κι έτσι ο Κόροιβος, τα Τρίκαλα και η Καβάλα θα δώσουν "μάχη" στις τελευταίες δυο αγωνιστικές απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον απολογισμό της ημέρας στις εθνικές κατηγορίες.

ΑΕΚ - Κολοσσός 92-57

Η ΑΕΚ επικράτησε του Κολοσσού με 92-57 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες, τιμώντας την ομάδα που συμμετείχε στο πρώτο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61

Ο Βασίλης Καββαδάς είχε 1/2 βολές στα 2'' για να δώσει στον Αρκαδικό την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Κόροιβο ( 60-61 ) που βάζει "φωτιά" στη μάχη της παραμονής! Πάλευε μόνος του ο Ντουέιν Ντέιβις, που είχε 36 πόντους με 13/22 σουτ.

Λαύριο - Απόλλων 80-64

Το Λαύριο νίκησε εύκολα τον Απόλλωνα στην έδρα του με 80-64 και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε πανηγυρικά και μαθηματικά την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Ξεχώρισε ο Μπράντον Γιανγκ με 14 πόντους και 4 ασίστ. Δείτε τους πανηγυρισμούς του Λαυρίου για την παραμονή.

Τρίκαλα - ΠΑΟΚ 79-88

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά το σοκ της ήττας από το Λαύριο και επικράτησε εκτός έδρας των Τρικάλων με 79-88 . Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που χρειάστηκε να κάνει τέσσερα ράμματα κάτω από το δεξί μάτι (ζυγωματικό), έκανε ακτινογραφία και δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για το χτύπημα που δέχτηκε στο ματς με τα Τρίκαλα.

Κηφισιά - Ρέθυμνο 100-88

Έπειτα από 4 ήττες στο πρωτάθλημα, η Κηφισιά επικράτησε του Ρεθύμνου στο Ζηρίνειο με σκορ 100-88 ! Η ομάδα των βορείων προαστίων δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στους Κρητικούς και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα playoffs.

Α2 Ανδρών - 22η αγωνιστική

Το Ψυχικό απέδρασε από την έδρα του Πανερυθραϊκού ( 83-79 ) και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις, την ώρα που το Πευκοχώρι βάζει σε περιπέτειες τον Ηρακλή (98-88 στην γ' παράταση). Παραμένει πρώτος ο Φάρος Κερατσινίου. Τι έγινε στην 22η αγωνιστική της Α2.

Α1 Γυναικών - Πλέι οφ

Ο Αθηναϊκός νίκησε τον Πρωτέα, έκανε το 3-0 και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος . Στα άλλα ματς, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τερψιθέα, ο Ολυμπιακός τον Κρόνο και ο ΠΑΟΚ την Νίκη Λευκάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ