ΜΠΑΣΚΕΤ

Λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός από την Γιακίν

Λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός από την Γιακίν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Καλτσίδου αστόχησε στο τέλος σε σουτ ώστε να στείλει το ματς στην παράταση και ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με σκορ 53-55 από την Γιακίν στην Γλυφάδα. Ξεχώρισαν Μάλτση (19π) και Τζόνσον (17π).

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, στο πρώτο της και ιστορικό παιχνίδι στην Ευρώπη για την πρώτη αγωνιστική του EuroCup, γνώρισε την ήττα από την Γιακίν Ντογκού Γιουνιβερσιτέσι με σκορ 53-55, σε ένα συναρπαστικό ματς στην Γλυφάδα, στο οποίο οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με την Καλτσίδου να αστοχεί σε δίποντο σε προσπάθεια της να στείλει το ματς στην παράταση.

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη παρουσιάστηκαν αρκετά αγχωμένες στην πρεμιέρα τους στην διοργάνωση, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός πως έχασαν αρκετά σουτ, μετρώντας 12/46 δίποντα (26%). Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν η "μπόμπερ" Εβίνα Μάλτση με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα (συν 4 ασίστ και 5 κλεψίματα), αλλά και η δυναμική Λικέντρα Τζόνσον (17π, 5ρ, 3ασ), ενώ από την Γιακίν έκανε την "ζημιά" μέσα στην ρακέτα η Χόλινσγουορθ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός από την Γιακίν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-0, παίζοντας καλή άμυνα, βρίσκοντας και ρυθμό στην επίθεση, αλλά στην συνέχεια η Γιακίν αντέδρασε, παίρνοντας εκείνη το προβάδισμα (6-7), με τις "ερυθρόλευκες" να χάνουν αρκετά σουτ στην επίθεση. Ακολούθως πήρε... μπρος η τρομερή Λικέντρα Τζόνσον, η οποία με σερί πόντους διαμόρφωσε το 12-10, το οποίο ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. Στο δεύτερο ημίχρονο, η απολαυστική Τζόνσον (13 πόντους στο πρώτο μέρος) συνέχιζε να δίνει λύσεις στην επίθεση, έχοντας για συμπαραστάτρια την Μάλτση (11 πόντους στο ίδιο διάστημα με 3ασίστ) η οποία πέρα ότι έβαζε τρίποντα (3/8), αξιοποιούσε και την συμπαίκτρια της στην επίθεση, με τις γηπεδούχες να φτάνουν στο +6 (20-14) στο 13'. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ, οι "ερυθρόλευκες" εξακολουθούσαν να σπαταλούν κατοχές στην επίθεση, χάνοντας εύκολα καλάθια, με το 30-30 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός από την Γιακίν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 30-30, 41-38, 53-55

Ολυμπιακός: Σταμάτη, Χατζηνικολάου 5 (5ασ), Μάλτση 19 (5/8τρ, 5ασ, 5κλ), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2, Τζόνσον 17 (5ρ, 4κλ), Γιοβάνοβιτς 2, Φουράκη, Μπαρτάνοβα, Καλτσίδου 4, Κάιζερ 4.

Γιακίν: Τσακίρ 7, Έλντεμπρινκ 6, Ρόμπινσον 6, Βάϊντα 7, Χόλινσγουορθ 18, Φιράτ 4, Γιοβάνοβιτς 3, Τσαγκλάρ 4.

Το "παρών" στην κερκίδα έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης

Λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός από την Γιακίν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ