ΜΠΑΣΚΕΤ

Live Streaming: η συζήτηση για το EuroBasket του '87

Live Streaming: η συζήτηση για το EuroBasket του '87

Παρακολουθήστε LIVE με ήχο και εικόνα τη συζήτηση για το EuroBasket του '87, στο οποίο η Εθνική ομάδα κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μιλούν για όσα έγιναν στο ΣΕΦ.

Στη "Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών" διεξάγεται στις 20:00 η συζήτηση για το EuroBasket του '87, στο οποίο η Εθνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Παρακολουθήστε LIVE με ήχο και εικόνα την εκδήλωση, που γίνεται στο πλαίσιο της παράλληλης δράσης του "GR8Os: Η Ελλάδα του '80 στη Στέγη".

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της επιτυχίας του Ευρωμπάσκετ του 1987, συναντιούνται ξανά στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για να θυμηθούν, να αναπολήσουν και να γελάσουν με το παρελθόν. Οι μπασκετμπολίστες της Εθνικής Ομάδας θα συζητήσουν με τον Βασίλη Σκουντή και τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο για τη σημασία της νίκης τους, για την επίδραση τους στην pop κουλτούρα και για τα συναισθήματα που μερικές φορές χρειάζονται 30 χρόνια για να εκφραστούν.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της επόμενης γενιάς του ελληνικού μπάσκετ θα εξηγήσουν τη σημασία της επίδρασης της στιγμής του 1987, ενώ αποσπάσματα από την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα της εποχής, θα διαμορφώσουν το τοπίο για μια στιγμή που μπορεί να ήταν αθλητική, αλλά είχε τέτοια επίδραση στην ελληνική κοινωνία που μπορεί να αποτιμηθεί μόνο 30 χρόνια μετά, ένα απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Γιαννάκης, Μέμος Ιωάννου, Παναγιώτης Φασούλας, Κώστας Πολίτης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Βαγγέλης Ιωάννου

Kαι σε βίντεο οι: Νίκος Φιλίππου, Φάνης Χριστοδούλου, Γιώργος Συρίγος, Νίκος Πορτοκάλογλου

Τη συζήτηση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Σκουντής και Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Σε συνεργασία με τους: Αντώνη Πανούτσο, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, Παναγιώτη Μένεγο, Παναγή Παναγιωτόπουλο, Βασίλη Βαμβακά

Οργάνωση - Σχεδιασμός: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή, Κωνσταντίνα Σουλιώτη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ