ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιμνιάτης: "Προσοχή στον Μπλατ"

Η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει (21:15) στον τελικό το Ισραήλ και ο Γιώργος Λιμνιάτης εστίασε την προσοχή στον Μπλατ, αλλά και στο μαχητικό πνεύμα και την αθλητικότητα των αντιπάλων.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Ισραήλ, αντιπάλου της Εθνικής Νέων Ανδρών στον αποψινό (21:15) τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20.

"Το Ισραήλ είναι μια πάρα πολύ σοβαρή και πάρα πολύ έξυπνη ομάδα, που ξέρει ποιες είναι οι αδυναμίες της κι έχει βρει τον τρόπο να τις καλύπτει. Είναι πολύ κινητική ομάδα, που μπορεί να τρέξει πολύ καλά το γήπεδο και στο σετ παιχνίδι οι παίκτες της μπορούν να κινηθούν πολύ καλά μακριά από την μπάλα. Διαθέτουν πολύ γρήγορους ψηλούς που τρέχουν το γήπεδο καλύτερα για τους κοντούς. Το μεγάλο ζητούμενο για μας είναι το πώς θα περιορίσουμε τον Μπλατ, ο οποίος είναι ο παίκτης που οργανώνει, δημιουργεί, σκοράρει και είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης, ενώ έχει την ικανότητα να σουτάρει από πολύ μακριά. Ο τρόπος που θα παίξουμε πάνω στον Μπλατ, είτε σε κατάσταση ένας εναντίον ενός ή σε καταστάσεις πικ εν ρολ θα είναι πολύ σημαντικός.

Υπάρχουν άλλα τέσσερα παιδιά, ο Άρτζι, ο Κόπερμπεργκ, ο Ζούσμαν κι ο Χούμπερ, που είναι πολύ επικίνδυνοι παίκτες, αλλά όλοι αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα κυρίως μέσω του Μπλατ. Το Ισραήλ είναι μια ομάδα που έχει φτάσει στον τελικό και κανείς ίσως δεν το περίμενε. Εμείς παίξαμε μαζί τους σε ένα φιλικό κι έχουμε χάσει εύκολα κι αυτό το ματς θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για μας.

Η πορεία τους δείχνει πόσο βελτιώθηκαν στη διάρκεια του τουρνουά. Είναι μια ομάδα μαχητών, που κυνηγούν κάθε φάση, βγάζουν πολλή ενέργεια και πρέπει να είμαστε σε ανώτερα επίπεδα σε αυτά τα κομμάτια, γιατί ό,τι και να λέμε για τακτικές, όταν φτάνεις σε έναν τελικό η ενέργεια και η μαχητικότητα ίσως είναι πιο σημαντικά από το μπάσκετ", ανέφερε ο συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ