ΜΠΑΣΚΕΤ

"Κανείς δεν έπρεπε να μπει στο πούλμαν"

"Κανείς δεν έπρεπε να μπει στο πούλμαν"

Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι φίλος του μπάσκετ, με λογαριασμό στο Twitter και να μην τον ξέρεις. Ο David Pick είναι αυτός που σε ενημέρωσε για όσα έζησε ο Παναθηναϊκός μετά την απόφαση του Δ. Γιαννακόπουλου να επιστρέψει οδικώς από την Τουρκία στην Ελλάδα. Όταν τελείωσε το ρεπορτάζ, έγραψε άρθρο για το Sport24.gr. Και ήταν καυστικός.

Μάλλον δεν χρειάζονται συστάσεις για τον David Pick. Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, ο οποίος συνεργάζεται με media στην Αμερική, τη Γερμανία και φυσικά τη χώρα του, είναι εξ αυτών που ενημερώνουν τους φαν του μπάσκετ στην Ευρώπη για τις εξελίξεις. Από τα "τιτιβίσματα" του ( @IAmDPick) έμαθες και εν πολλοίς, όσα έγιναν την Τετάρτη (26/4), σε αυτό που εξελίχθηκε σε τεράστιο φιάσκο για τον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr του ζήτησε να γράψει ένα σχετικό άρθρο. Και το έκανε.

" Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχασε τον έλεγχο της ομάδας του. Οι ελπίδες που είχε για την Euroleague και οι τεράστιες προσδοκίες είχαν ως αποτέλεσμα τον εφιάλτη που έζησε ο σύλλογος του.

Ας κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή σε ό,τι συνέβη. Πώς ο Παναθηναϊκός πίστεψε ευθύς εξ αρχής πως θα ήταν εφικτό να προκριθεί επί της Φενέρμπαχτσε; Επειδή τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας; Ή γιατί οι Καλάθης, Φώτσης, Ρίβερς κλπ έχουν πάρει πρωταθλήματα; Ή μήπως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι και ο Πασκουάλ είχε πάρει ευρωπαϊκό τίτλο, πριν πολλά χρόνια; Ίσως να ήταν το πλεονέκτημα της έδρας ο λόγος; ΛΑΘΟΣ.

Η Φενέρμπαχτσε εξέθεσε όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Ο Φελντέιν είναι “καλός”, αλλά όχι του επιπέδου ενός starter guard ομάδας Final Four. Ο Γκιστ ήταν μήνες εκτός και δεν έχει βρει τον εαυτό του, ενώ έχασε όλες τις μάχες από τους αντίπαλους ψηλούς. Ο Τζέιμς είναι ένας γκαρντ που σκοράρει, αλλά στη Baskonia είχε συμπληρωματικό ρόλο δίπλα στον Ντάριους Άνταμς. Δεν είναι σταρ. Όσο για τον Σίνγκλετον, στη Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν πίσω από τον Άντονι Ράντολφ.

Ο κόσμος στην Αθήνα ξέχασε πως ο φετινός Παναθηναϊκός ξεπέρασε το ταβάνι του. Είχε απολύσει ήδη έναν προπονητή στην αρχή της σεζόν και οι παίκτες που έφερε, για να ανανεώσουν το ρόστερ ήταν ο Κένι Γκάμπριελ και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος στην πορεία έφυγε. Η κατάσταση ήταν λίγο προβληματική και παρ' όλα αυτά, ο Πασκουάλ κατάφερε να φτιάξει ένα σύνολο που έγινε ανταγωνιστικό.

Αλλά σοβαρά, ξυπνήστε κύριε Γιαννακόπουλε. Κανείς δεν πιστεύει πως οι παίκτες θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όταν δεν τους πληρώνεις. Γιατί ένας οργανισμός γίνεται νικητής, όταν λειτουργεί με ανάλογο τρόπο σε όλα τα τμήματα. Όταν λειτουργούν με νοοτροπία νικητή το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και η διοίκηση. Δεν μπορείς να τιμωρείς παίκτες ή να περιμένεις από αυτούς να αφήνουν τη ψυχή τους στο παρκέ, όταν εσύ δεν τους έχεις σεβαστεί και δεν έχεις τιμήσει αυτά που αναφέρονται στα συμβόλαια που τους έχεις δώσει να υπογράψουν. Οι παίκτες είναι άνθρωποι και έχουν οικογένειες.

Ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείστηκε από την 8η Νταρουσάφακα (που τώρα είναι στο 1-1 με τη Ρεάλ) ή την 7η Μπασκόνια (που αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ). Η Φενέρμπαχτσε ανήκει στις τρεις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και ο μόνος λόγος που βρέθηκε στην πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου είναι επειδή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κλήθηκε να διαχειριστεί μια κατάσταση που είχε εκτός εικόνας -λόγω τραυματισμών- τους Ούντο και Μπογκντάνοβιτς και μετά χωρίς τον Σλούκα. Όταν βρέθηκαν όλοι μαζί, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τύχη. Επαναλαμβάνω. Δεν είχε τύχη. Η μόνη αμυδρή ελπίδα που είχε, ήταν να κάνει την έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, όταν είχε πάρει και διψήφιο προβάδισμα. Εκεί όμως, έγιναν πολλά λάθη από το προπονητικό τιμ.

Ο κόσμος ενδεχομένως να ξεχνά πως ο Ομπράντοβιτς έχει πάρει οκτώ ευρωπαϊκούς τίτλους και έχει πάει έξι διαφορετικές ομάδες σε Final Four. Η Φενέρμπαχτσε είναι στην κορυφή της τουρκικής λίγκας και έχει ως στόχο να διεκδικήσει ΞΑΝΑ τον τίτλο της Ευρώπης.

Σας είπα πως ο Μάικ Τζέιμς έπαιξε στο τρίτο ματς, με αποκόλληση δαχτύλου του χεριού, διότι θυσίασε την υγεία του για την ομάδα;

Ο Πασκουάλ πρέπει να απαντήσει σε κάποιες πολύ σοβαρές ερωτήσεις.

Πρώτον, πώς χάνεις προβάδισμα 15 πόντων, στην έδρα σου, σε αγώνα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα;

Δεύτερον, τι έκανε από την άποψη της ψυχικής και πνευματικής ανάτασης των παικτών του;

Τρίτον, αν ο Νικ Καλάθης είναι ο τρίτος στις ασίστ σε όλη την Ευρωλίγκα (πίσω από τους Τεόντοσιτς και Λάρκιν), με 8.16 ασίστ ανά 40', γιατί τον κρατάς στον πάγκο στην τέταρτη περίοδο του δεύτερου αγώνα και στην τρίτη, του τρίτου ματς της σειράς;

Τέταρτον, πώς μπορούν οι Παππάς, Μπουρούσης και Σίνγκλετον να αμφισβητούν το ρόλο του προπονητή τους και δεν υπάρχει κάποια συνέπεια;

Το να τιμωρείς μια ομάδα που έχασε από ανώτερο αντίπαλο είναι αστείο και παρορμητικό. Δεν στέλνει κάποιο καλό μήνυμα. Μόνο αρνητικό, το οποίο θα γυρίσει μπούμερανγκ. Μετά όσα συνέβησαν σήμερα, ξεχάστε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Το έχει πάρει ήδη ο Ολυμπιακός.

ΥΓ: Οι Αμερικανοί που μπήκαν στο λεωφορείο σκέφτονται το οικονομικό τους μέλλον. Συγχαρητήρια στον Φώτση, ο οποίος είναι θρυλικός Έλληνας παίκτης και αρνείται να δεχθεί τις μαλ... Κατ' εμέ, έπρεπε να 'χουν μείνει όλοι εκτός πούλμαν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ