ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόβοντας... διχτάκια στη Σαντορίνη!

Κόβοντας... διχτάκια στη Σαντορίνη!

Πώς είναι να παίζεις μπάσκετ σε έναν από τους πιο top ταξιδιωτικούς προορισμούς; Ο Βαγγέλης Βουρτζούμης μιλάει στο Sport24.gr για την άνοδο της Σαντορίνης στη Γ' Εθνική και το κίνητρο στα 47 του χρόνια (PHOTOS, VIDEO)!

Το επιβλητικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί από την έκρηξη του ηφαιστείου είναι αυτό που κάνει τη Σαντορίνη ένα από τα πιο διάσημα νησιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ομορφιές της Θήρας δεν μένουν στα... κλισέ ενώ το μπάσκετ αποτελεί, εσχάτως, το νέο σημείο αναφοράς στο νησί!

Βλέπετε, η Α.Ε. Σαντορίνης επιβίωσε στη διαδικασία των μπαράζ και έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του τμήματος, εξασφαλίζοντας την άνοδο της στη Γ' Εθνική. Έτσι έγινε η τρίτη κυκλαδίτικη ομάδα που κέρδισε την άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία, μετά τον Άρη Σύρου και τον Πανναξιακό.

Πώς είναι, όμως, να παίζεις μπάσκετ σε έναν από τους πιο top ταξιδιωτικούς προορισμούς, ανάμεσα στο ηφαιστειακό τοπίο της Καλντέρας και τις ιδιόμορφες παραλίες; Ο Βαγγέλης Βουρτζούμης μιλάει στο Sport24.gr για την εφετινή εμπειρία με τη Σαντορίνη και αποκαλύπτει το κίνητρo που βρίσκει ώστε να συνεχίζει να αγωνίζεται στα 47 του!

Κόβοντας... διχτάκια στη Σαντορίνη!

"Κατ' αρχάς, κάθε εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική. Άλλη μαγεία είχαν, για παράδειγμα, οι ευρωπαϊκοί τίτλοι με τον Παναθηναϊκό, τον Άρη και το Μαρούσι, άλλη γλύκα είχε η φετινή επιτυχία με τη Σαντορίνη! Είδα ανθρώπους που είχαν δίψα για διάκριση έπειτα από πολλά χρόνια προσπάθειας και αποφάσισα να βοηθήσω. Βέβαια, υπήρχε κι ένας άλλος λόγος! Βλέπεις, η σύζυγός μου ήταν εκείνη που με παρότρυνε να παίξω και φέτος (γέλια)!

Ήμουν, απλώς, ένας κρίκος σε αυτή την προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μην ξεχνάς ότι ένας παίκτης μόνος του δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά... Αντίθετα, αν η ομάδα είναι μια γροθιά, μπορείς να πετύχεις τα πάντα!" παραδέχεται ο έμπειρος γκαρντ, ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια με τρεις διαφορετικές ελληνικές ομάδες, με αγαπημένη συνήθεια να κόβει το διχτάκι έπειτα από τη λήξη κάθε νικηφόρου ευρωπαϊκού τελικού.

Κόβοντας... διχτάκια στη Σαντορίνη!

Η Σαντορίνη είναι πειρασμός!

Η Σαντορίνη δεν φημίζεται ως μπασκετικός προορισμός. Παρ' όλα αυτά, "στην περίπτωσή μας, ισχύει αυτό που λένε ότι μια φωτογραφία σημαίνει χίλιες λέξεις. Μπορεί να την πατήσεις και να ξεχάσεις τον λόγο που βρίσκεσαι εδώ (γέλια). Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη και για εμένα, όταν ήρθαμε στο νησί για να προετοιμαστούμε για τους αγώνες μπαράζ! Ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει ξανά στο παρελθόν. Ξέρεις, το νησί είναι... πειρασμός για κάποιον, αν τελικά αφεθεί και δεν προσαρμοστεί άμεσα". Εν τέλει η Α.Ε. Σαντορίνης έφτασε ως το τέλος της διαδρομής, πανηγυρίζοντας την ιστορική άνοδο μετά τη νίκη του επί του ΑΕ Δικαίου, σε ένα παιχνίδι όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης βρέθηκε στο κλειστό του Εσπέρου και παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Κόβοντας... διχτάκια στη Σαντορίνη!

"Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι η αγάπη για το παιχνίδι. Όταν αγαπάς κάτι και το ακολουθείς, πρέπει να δίνεις τα πάντα και αφοσιώνεσαι σε αυτό! Το χρήμα δεν έχει σημασία, παρά μόνο η αγάπη για το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να δίνεις κίνητρο σε νεαρά παιδιά, να τα συμβουλέψεις και να τους προσφέρεις πράγματα που δεν τους έδωσαν κάποιοι άλλοι. Από την πλευρά μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της διοίκησης, σε όλους τους συμπαίκτες μου και στον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας στην εφετινή προσπάθεια".

Ένα όνειρο ζωής

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Βαλάντης Βλαβιανός μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Α.Ε. Σαντορίνης μέχρι να φτάσει στον στόχο της, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "το μειονέκτημα του νησιού τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι δεν υπήρχε κλειστό γυμναστήριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα εντός έδρας παιχνίδια μας δηλώναμε ως έδρα το κλειστό στη Σύρο! Η ανάπτυξη του τμήματος ήλθε από τη στιγμή που φτιάξαμε το κλειστό και σταδιακά ξεκινήσαμε να φιλοξενούμε και να στεγάζουμε τις ακαδημίες μας ώστε το νησί να γίνει μπασκετική δύναμη".

Πρόσθεσε, δε, πως "αυτό που καταφέραμε φέτος είναι ένα όνειρο ζωής! Ένα στοίχημα που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιάς κι, εν τέλει το πετύχαμε! Η νέα πρόκληση είναι η καθιέρωση. Το επίπεδο ανεβαίνει, οι δυσκολίες επίσης, ενώ έχουμε και τα έξοδα που αντιμετωπίζει μια ομάδα των Κυκλάδων. Το βίωσε πέρσι ο Πανναξιακός, πλέον καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε κι εμείς. Το θετικό είναι ότι η Σαντορίνη ζητάει τον αθλητισμό. Το μπάσκετ έχει πλέον την τεράστια ευκαιρία να βγει μπροστά και να μπει στη συνείδηση του κόσμου. Η επιτυχία ανήκει στους παίκτες και τους προπονητές που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στη Γ Εθνική".

Head coach: Χρήστος Κωνσταντινίδης

Assistant coach: Κ. Αξιώτης, Ι. Δεμερτζίδης

Γενικός Αρχηγός: Α. Κλαδιανός

Α.Ε. Σαντορίνης: Β. Φασουλης, Κ. Σταματέκος, Β. Σταύρου, Ν. Πετράκης, Ε. Παπασταματίου, Σ. Παπαδόπουλος, Σ. Παντζιαρίδης, Χ. Μπαλογιάννης, Ρ. Μουρατίδης, Π. Μιχαλέλης, Π. Κοιλιακούδης, Ε. Καφούρος, Δ. Κατηκαρίδης, Γ. Δεββες, Β. Βουρτζούμης, Ν. Βίλας, Δ. Αντωνόπουλος.

Ξεκίνησε ως Πανιώνιος Σαντορίνης

Η ιστορία του Α.Ε. Σαντορίνης ξεκίνησε ως "Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σαντορίνης" όπου ιδρύθηκε το 1990 και αναγνωρίστηκε επίσημα στις 13 Ιανουαρίου 1992 από τους φίλους του μπάσκετ του Πανιωνίου που μένουν μόνιμα στη Σαντορίνη. Αρχικά είχε έδρα τον οικισμό Καμάρι, γι' αυτό ως το 1997 αναφερόταν ως Γ.Σ. Καμαρίου Θήρας "Πανιώνιος". Μάλιστα είχε τα κυανέρυθρα χρώματα του Πανιωνίου της Σμύρνης.

Κόβοντας... διχτάκια στη Σαντορίνη!

Το τμήμα μπάσκετ

Τα κύρια χρώματα της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης είναι τα μπλε, κόκκινο και λευκό, μαύρο Η Αθλητική Ένωση Σαντορίνης χρησιμοποιεί ως έδρα της το Κλειστό γυμναστήριο Σαντορίνης Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. ενώ διατηρεί ενεργά τα αθλητικά τμήματα καλαθοσφαίρισης το οποίο περιέχει τα τμήματα των ακαδημιών, Κορασίδων, Παίδων, Εφήβων και Ανδρών με συνεχής συμμετοχές στα πρωταθλήματα Κυκλάδων μπάσκετ της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ