ΜΠΑΣΚΕΤ

Κοσμά στο Sport24.gr: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε"

Κοσμά στο Sport24.gr: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε"

Η Αφροδίτη Κοσμά μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά για το Πανευρωπαϊκό και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός, παρά τις σερί νίκες, δεν επαναπαύεται.

Η 32χρονη φόργουορντ του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας, Αφροδίτη Κοσμά, μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να προκριθεί στο Πανευρωπαϊκό, μέσα από τους προκριματικούς αγώνες, αλλά και για την ομάδα του Πειραιά.

Για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας, η Αφροδίτη Κοσμά τόνισε τα εξής: "Το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμάς, καθώς αλλάξαμε προπονητή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Δικαιουλάκο για την συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τα όσα προσέφερε. Ζήσαμε μαζί μεγάλες στιγμές σαν ομάδα και μας βοήθησε πάρα πολύ. Τώρα έχουμε έναν νέο προπονητή, ο οποίος επίσης είναι καλός. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό σαν ομάδα και νομίζω πως έχουμε όλα τα φόντα ώστε να τα καταφέρουμε".

Η Αφροδίτη Κοσμά έδωσε το "παρών" στο Ευρωμπάσκετ του 2009, όταν και η Εθνική κατέκτησε την 5η θέση. Άραγε μπορεί και φέτος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει κάτι καλό: "Έχουμε μεγάλη πίστη και εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, πιστεύουμε πως μπορούμε να περάσουμε στη τελική φάση. Για αυτό άλλωστε δουλεύουμε τόσο σκληρά. Η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρσι και συνεχίζουμε στην ίδια φιλοσοφία με το προπονητικό τιμ. Θέλουμε να πετύχουμε και να διακριθούμε".

Κοσμά στο Sport24.gr: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε"
Κοσμά Εθνική INTIME SPORTS

Στην Εθνική ομάδα ο Ολυμπιακός έχει πέντε διεθνείς (Χαλιβέρα, Παπαμιχαήλ, Κοσμά, Γκοτζή, Χατζηνικολάου), άραγε αυτό θα επηρεάσει την απόδοση των "ερυθρολεύκων"; Η Κοσμά δίνει την απάντηση. "Δεν είμαστε πέντε αυτή τη στιγμή, καθώς λόγω κάποιων προβλημάτων είμαστε τρεις. Όμως είμαστε επαγγελματίες, αυτή είναι η δουλειά μας και δεν σκεφτόμαστε την κούραση. Όλες οι αθλήτριες παίζουμε σε υψηλό επίπεδο και έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε με πίεση, έχουμε συνηθίσει τα συνεχόμενα παιχνίδια. Έχουμε και εμπειρία σαν ομάδα, καθώς διαθέτουμε παίκτριες που πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους. Διεθνείς που αγωνίζονται σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που αγωνίζονται και στην Ευρωλίγκα. Έχουμε και αθλήτριες που διακρίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω, λοιπόν, πως έχουμε τις δυνατότητες ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Είμαστε σε πολύ κατάσταση και δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. Έχουμε εμπειρία από πανευρωπαϊκά, έχουμε συνηθίσει".

Ποιο είναι το "κλειδί" για την Εθνική μας ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της: "Η φιλοσοφία μας είναι πως το παιχνίδι μας ξεκινά από την άμυνα. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια στην άμυνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να επιδιώξουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, πηγαίνοντας στο τρανζίσιον. Έχουμε ταχύτητα, έχουμε ταλέντο, έχουμε ποιότητα και διαθέτουμε ορισμένες εξαιρετικές παίκτριες, όπως την Καλτσίσου και την Σπανού. Έχουμε τα φόντα, τις δυνατότητες και το ταλέντο ώστε να πετύχουμε. Είμαστε αισιόδοξοι σαν ομάδα".

Κοσμά στο Sport24.gr: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε"
Κοσμά Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Ποιο είναι το μυστικό για την μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού: "Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει εξαιρετική οργάνωση. Κάνουμε πρωταθλητισμό. Δουλεύουμε σκληρά και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και μπορούμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Όσο περνάει ο καιρός θα παίζουμε και καλύτερα, θα βελτιωνόμαστε. Είμαστε στο "έξι στα έξι", έχουμε πετύχει σημαντικές νίκες, αλλά δεν χαλαρώνουμε, δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Λειτουργούμε πάντα με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη. Πρώτος μας στόχος φέτος είναι το Νταμπλ στην Ελλάδα και δουλεύουμε σκληρά ώστε να τα καταφέρουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ