ΜΠΑΣΚΕΤ

Κεραμιδάς: "Θα δώσουμε και την ψυχή μας"

Κεραμιδάς: "Θα δώσουμε και την ψυχή μας"

Ο Κώστας Κεραμιδάς τόνισε πως το ματς με την Μ. Βρετανία είναι δύσκολο, αλλά επεσήμανε πως η Εθνική θα δώσει και την ψυχή της. "Έχουμε ανεβάσει τον πήχη", δήλωσε η Κατερίνα Σωτηρίου.

Αντίστροφα μετρά η πόλη της Κοζάνης ενόψει του αυριανού αγώνα της Εθνικής Γυναικών με τη Μεγάλη Βρετανία (17.00, ΕΡΤ2) για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019. Το μεσημέρι στο Κοβεντάρειο (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου.

Παρόντες ήταν ο προπονητής της Εθνική Γυναικών Κώστας Κεραμιδάς, η αθλήτρια Κατερίνα Σωτηρίου, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρος Σαββίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας και ο υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας της ΔΕΗ Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο προπονητής της Εθνικής, Κώστας Κεραμιδάς, σχολίασε πως: "Η τέταρτη θέση στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό μας έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγουμε μεγαθήρια στον όμιλο. Από την άλλη ούτε εμείς είμαστε μεγαθήριο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες καλύτερες από την Βουλγαρία και την Ελβετία που είχαμε στον όμιλο μας στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Βέβαια έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε και πρώτοι στον όμιλο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια πολύ καλή ομάδα, διαθέτει τέσσερις παίκτριες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και μία από αυτές μάλιστα παίζει και στο WNBA. Εμείς έχουμε μόνο την Σπανού. Όμως και οι υπόλοιπες παίκτριες είναι καλές και η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει αξιόλογη ομάδα. Το παιχνίδι είναι δύσκολο για εμάς, αλλά η Εθνική τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το βασικότερό μας όπλο. Θα δώσουμε και την ψυχή μας για τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι".

Σωτηρίου: "Έχουμε ανεβάσει τον πήχη"

Η Κατερίνα Σωτηρίου δήλωσε πως : «Εχουμε ανεβάσει τον πήχη μετά την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό. Ο καθρέφτης για την ομάδα μας είναι το γήπεδο και τώρα ξεκινάει κάτι νέο για εμάς. Η χαρά μας, βέβαια που είμαστε στην εθνική είναι μεγάλη και αυτό μας δίνει κίνητρο για τη νίκη. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και τη θετική του ενέργεια. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον αγώνα, είμαστε μια γροθιά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε τόσο πολύ. Είμαι πολλά χρόνια στην Εθνική και δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο μετά την κατάκτηση της 4ης θέση. Κάθε μια από εμάς είναι ευλογημένη που βρίσκεται στην Εθνική».

Γιάννης Ιωαννίδης (Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης): «Ελπίζω να φανεί γούρικη η πόλη της Κοζάνης για την Εθνική Γυναικών. Είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα και νομίζω ότι ο κόσμος θα στηρίξει την Εθνική Ομάδα. Θέλουμε να καλέσουμε τους φιλάθλους να είναι κοντά στη Εθνική. Ο Δήμος Κοζάνης είναι στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις και ευχαριστούμε την ΕΟΚ που μας τίμησε».

Ηλίας Κάτανας (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών): «Καλωσορίζουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην Κοζάνη. Η Εθνική Γυναικών ανέβασε τον πήχη με την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας ως περιοχή διαθέτοντας αυτό το στολίδι για την εθνική ομάδα, θέλουμε παράλληλα να κάνουμε γνωστή την φιλόξενη πόλη μας σε όλη την Ευρώπη. Αύριο είμαστε όλοι μαζί με την Εθνική ομάδα. Η περιφέρεια θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Χρήστος Παπαδόπουλος (υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας του Ενεργειακού Κέντρου ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας): « Αύριο η καρδιά της χώρας θα χτυπάει στην Κοζάνη. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε κοντά στα κορίτσια μας και στη «μάχη» που δίνουν για την πρόκριση σε ακόμα ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σε κάθε μάχη που δίνεται η ΔΕΗ είναι μπροστά. Προσπαθούμε να προσφέρουμε τη συμμετοχή μας σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα μπορούσε η ΔΕΗ να λείψει και από αυτή την αθλητική «μάχη». Η «μάχη» αυτή διεξαχθεί στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Είμαστε σίγουροι ότι η Εθνική θα φέρει το θετικό αποτέλεσμα που χρειάζεται. Ευχόμαστε ολόψυχα να δούμε την ομάδα μας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης): «Αύριο ερχόμαστε να υλοποιήσουμε μια υπόσχεση του προέδρους μας, του κ. Βασιλακόπουλου, όταν είχαμε πρωτοδεί το γήπεδο στη Λευκόβρυση, το οποίο τότε δεν λειτουργούσε. Είχαμε πει να ότι κάποια στιγμή η εθνική θα έρθει και θα παίξει σε αυτό το γήπεδο, καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Αυτό το γήπεδο πραγματικό αθλητικό «στολίδι», θα πρέπει να το διαφυλάξετε σαν κόρη οφθαλμού. Αύριο η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Μεγάλη Βρετανία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Να ευχαριστήσουμε τη τοπική αυτοδιοίκηση και τη ΔΕΗ για τη συμπαράσταση και την φιλοξενία. Να ευχαριστήσω και την ΕΚΑΣΔΥΜ που βρίσκεται πάντα αρωγός στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η έκκληση η δικιά μας είναι το γήπεδο να είναι γεμάτο και ελπίζουμε μέσα από τη διαδικασία αυτή να ωφεληθούν κυρίως τα νέα παιδιά. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Η ομοσπονδία θα εξετάσει κάθε κάλεσμά της ΕΚΑΣΔΥΜ για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων στην Κοζάνη και στη Δυτική Μακεδονία».

Λάζαρος Σαββίδης (Πρόεδρος ΕΚΑΣΔΥΜ): «Είναι μεγάλη τιμή για την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία να είναι εδώ η 4η ομάδα στην Ευρώπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη ΔΕΗ και την ΕΟΚ για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν την περιφέρειά μας. Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια αυτής της εμπιστοσύνης και για μεγαλύτερες διοργανώσεις. Για αύριο κάνω έκκληση ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο για να στηρίξει και να δώσει δύναμη στα παιδιά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ