Καλαμπόκης: "Ρεαλιστική πρόταση από την FIBA"

Καλαμπόκης: "Ρεαλιστική πρόταση από την FIBA"

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε στο Sport24Radio 103,3, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι Ευρωπαίων παικτών με την FIBA. "Μας πρότειναν μία ρεαλιστική λύση".

Στον Sport24 Radio 103,3 μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών, Γιάννης Καλαμπόκης. Αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν οι παίκτες με την FIBA, τονίζοντας πως τους πρότειναν μία ρεαλιστική λύση, δίχως όμως αυτή να είναι και η ιδανική. "Η EuroLeague δεν μας έχει καλέσει σε αντίστοιχο διάλογο", επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Για την συνάντηση με την FIBA, στην οποία εκπροσώπησε τους Έλληνες μπασκετμπολίστες:“Είναι μια συνάντηση που συνέβη για πρώτη φορά και έγινε ένας εποικοδομητικός και ειλικρινής διάλογος . Σε αυτή ήμασταν εκπρόσωποι παικτών από 6 χώρες, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γερμανία και την Ρωσία. Η FIBA μάς ανέλυσε το πλάνο σχετικά με τα παράθυρα, επειδή δεν ξέρω αν μέχρι τώρα οι ομάδες και κυρίως οι παίκτες είχαν λάβει σωστή ενημέρωση. Η Euroleague δεν μας έχει καλέσει σε αντίστοιχο διάλογο. Η FIBA αναγνώρισε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε επιτρέψει στους παίκτες να έχουν λόγο σε αυτό το ζήτημα και πήραμε τη δέσμευση ότι πλέον θα έχουμε ενεργό ρόλο, ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα των παικτών, που αφορούν κυρίως στην υγεία τους”.

Για το τι συζητήθηκε: “Υπήρξε πρόταση από την πλευρά της FIBA για το πως το καλεντάρι της Euroleague μπορεί να χωρέσει τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων. Ήταν και η μοναδική πρόταση που έγινε. Είναι κάτι που βλέπουν θετικά οι παίκτες, αν και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ιδανική λύση. Είναι όμως ρεαλιστική”.

Για την στάση των παικτών: “Μέσω όλων των εκπροσώπων εκφράστηκε η αγάπη των παικτών προς τις Εθνικές τους ομάδες και η διάθεση να αγωνίζονται με αυτές. Εμείς ως εκπρόσωποί τους καταλήξαμε στο ότι θα κάνουμε το παν ώστε οι παίκτες να μην μπουν σε δίλημμα ούτε ηθικό, ούτε επαγγελματικό για το αν τελικά δεν επέλθει κάποιος συμβιβασμός με την FIBA”.

Για το αν έγινε κάποια πρόβλεψη ώστε οι παίκτες να μην επιβαρυνθούν από τις συνεχείς μετακινήσεις: «Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός παικτών που θα ταλαιπωρηθούν με τα απανωτά ταξίδια. Δεν πρόκειται για μεγάλο αριθμό, αλλά είναι ένα υπαρκτό ζήτημα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε πως οι παίκτες αυτοί θα μπορούν να μετακινούνται με μεγαλύτερη άνεση. Η ιατρική ασφάλεια των παικτών, πάντως, εξακολουθεί ως έχει, σε περίπτωση τραυματισμού. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής σε αυτή τη νέα κατάσταση, μέχρι να βρεθεί μια νέα, καλύτερη λύση”.

 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Black Friday στα Public: Τι ώρα θα ανοίξουν αύριο τα καταστήματα

Νωρίτερα θα ανοίξουν για την black Friday σχεδόν όλα τα καταστήματα της Public. Ποιες προσφορές ανακοίνωσε η εταιρεία

Οι καμπύλες της Tao Wickrath δεν χωράνε πουθενά

Μια πρώτη γνωριμία με το κορίτσι πίσω από το sideboob της εβδομάδας.

Ξανά σε χώρους Σένγκεν οι επιβάτες από Ελλάδα

Οι επιβάτες από Ελλάδα δεν θα μεταφέρονται πλέον στα γερμανικά αεροδρόμια στο χώρο εκτός Σένγκεν όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή τριμερή συνάντηση μεταξύ Γερμανίας- Ελλάδας- Κομισιόν

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος επανακαθόρισε τα ανθρώπινα όρια.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24