ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιατρείο χωρίς γιατρό

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ΣΕΦ υπάρχει ιατρείο (ανοιχτό) αλλά όχι γιατρός σε μόνιμη βάση. Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί μια ακόμη ελληνική παραδοξότητα.

Πριν από λίγες μέρες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, παίζοντας μπάσκετ. Έχασε τις αισθήσεις του σε ένα από τα πολλά ματς των εργασιακών πρωταθλημάτων που φιλοξενείται στο ΣΕΦ, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια και μια άλλη ιστορία, που αφορά και το Στάδιο αλλά και τον τρόπο λειτουργίας, πλέον, των μεγάλων αθλητικών κέντρων. Την ύπαρξη, δηλαδή, μονίμων γιατρών τουλάχιστον για τις ώρες που υπάρχει μαζική άθληση και παρόμοια συμβάντα είναι πιθανό να επαναλαμβάνονται κατά περιόδους.

Προφανώς στα πρωταθλήματα που διεξάγονται την ευθύνη για την ιατρική κάλυψη παίρνουν πάντα οι συμμετέχοντες, οι οποίοι μάλιστα είναι και υποχρεωμένοι να καλύπτουν και τα σχετικά έξοδα.

Ωστόσο, σε μια μεγάλη αθλητική εγκατάσταση όπου καθημερινά αθλούνται περισσότερα από 300 άτομα (μη μιλήσουμε για τις εκθέσεις ή τα συνέδρια που φιλοξενούν χιλιάδες κόσμο) δεν είναι δυνατόν να μην έχουν ιατρική κάλυψη.

Παλιότερα στο ΣΕΦ υπήρχε γιατρός. Συνταξιοδοτήθηκε κάποια στιγμή, προφανώς δεν αντικαταστάθηκε. Είναι και η μνημονιακή πολιτική πετσοκόμματος κάθε… εξόδου που κόβεται, οπότε όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς άλλος γιατρός δεν εμφανίστηκε στο Ειρήνης και Φιλίας.

Ποιο είναι, όμως, το ευτράπελο; Ότι το ιατρείο του γηπέδου είναι… ανοιχτό και λειτουργεί. Κάποιος από τους υπαλλήλους, είναι εκεί και χορηγεί ασπιρίνες και ντεπόν! Διότι άλλα πράγματα δεν μπορεί και δεν έχει τις γνώσεις να κάνει.

Κάποιος μπορεί να πει ότι " από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα", ωστόσο το να λειτουργεί ιατρείο χωρίς γιατρό, μοιάζει με ανέκδοτο άλλης εποχής.

Τα νοσοκομεία ωραία απέξω, φρεσκοβαμμένα, εντυπωσιακά και μέσα άδεια, χωρίς γιατρούς και μηχανήματα. Προφανώς η κατάσταση δεν αφορά μόνο το Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και άλλες μεγάλες εγκαταστάσεις όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει γιατρός σε μόνιμη βάση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ