ΜΠΑΣΚΕΤ

ΗΠΑ εναντίον Αργεντινής στον τελικό του Americup 2017

ΗΠΑ εναντίον Αργεντινής στον τελικό του Americup 2017

Οι ΗΠΑ και η Αργεντινή επιβλήθηκαν εύκολα των Παρθένων Νήσων και του Μεξικού αντίστοιχα και προκρίθηκαν στον τελικό του Americup.

Η Αργεντινή και οι ΗΠΑ είχαν ανακηρυχθεί πριν από την έναρξη του Americup τα φαβορί του τουρνουά κι ας παρατάχθηκαν οι δεύτεροι χωρίς τους ΝΒΑερς. Όπως αποδείχθηκε λοιπόν, η άποψη αυτή ήταν πέρα για πέρα σωστή, με τις δύο ομάδες να επικρατούν του Μεξικού και των Παρθένων Νήσων στους ημιτελικούς της διοργάνωσης και να προκρίνονται στον τελικό.

Αμφότεροι οι αντίπαλοι μάλιστα έφτασαν αήττητοι μέχρι το τέλος του δρόμου, αφού μέτρησαν από τρεις νίκες στην φάση των ομίλων και πήραν εύκολες νίκες στα ημιτελικά της διοργάνωσης (στο Americup δεν υπήρχε προημιτελική φάση).

Στον πρώτο ημιτελικό η Team USA έκανε... πάρτι κόντρα στις Παρθένους Νήσους, διαλύοντάς τους με 90-62. Οι Αμερικανοί είχαν από την αρχή το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ξέφυγαν με 44-27 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. ο Ξαβιέρ Μάνφορντ με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ για τους ηττημένους ο Χαβιέρ Μαρτίνεθ είχε 11 πόντους.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η, οικοδέσποινα της τελικής φάσης, Αργεντινή δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στο Μεξικό, αλλά χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 45-31 στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στη νίκη με 84-67. Ο Πατρίτσιο Γκαρίνο με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Χαβιέ Σάιθ να προσθέτει 19 πόντους. Για το Μεξικό, ο Φρανσίσκο Κρουζ είχε 19 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ