ΜΠΑΣΚΕΤ

Η τελευταία (;) ευκαιρία του Όντεν βρίσκεται στην Κίνα

Η τελευταία (;) ευκαιρία του Όντεν βρίσκεται στην Κίνα

Μετά από μία... πονεμένη (από κάθε άποψη) εφταετία στο ΝΒΑ, ο Γκρεγκ Όντεν πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Κίνα. Πρόκειται για την τελευταία -κατά τα φαινόμενα- απόπειρα του 27χρονου σέντερ να σώσει την καριέρα του.

Όταν επιλέχθηκε στο Νο1 του Ντραφτ το 2007 (μπροστά από τον Κέβιν Ντουράντ), οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς πίστεψαν πως βρήκαν τον επόμενο... Σακίλ Ο' Νιλ. Γρήγορα όμως κατάλαβαν πως αυτό ούτε για αστείο δεν θα μπορούσε να ειπωθεί. Βλέπετε, ο Γκρεγκ Όντεν δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μία παταγώδη αποτυχία για εκείνους.

Τα "γυάλινα" γόνατά του και η πρωτοφανής ατυχία, που τον έστελνε στο χειρουργείο κάθε λίγο και λιγάκι, δεν επέστρεψαν στον ύψους 2μ13 σέντερ να διεκδικήσει τα όνειρά του. Ή, τουλάχιστον, να έχει μία αξιοπρεπή πορεία στο ΝΒΑ. Μετά από πέντε χρόνια στο Πόρτλαντ, κι ένα στο Μαϊάμι, ήρθε η ώρα της μετανάστευσης.

Ο 27χρονος πλέον σέντερ ήρθε σε συμφωνία με τους Jiangsu Dragons και θα αποτελέσει τον έναν εκ των δύο ξένων που θα έχουν στο ρόστερ τους στο νέο κινεζικό πρωτάθλημα. Ο απόφοιτος του Ohio State έδωσε τα χέρια με την ασιατική ομάδα, προσπαθώντας να αποδείξει πως δεν έχει "τελειώσει" ως παίκτης. Έχει βέβαια να πατήσει σε παρκέ κοντά ένα χρόνο.

Την είδηση της μεταγραφής αποκάλυψε το Sports Weekly, με τον παίκτη να τηρεί -προς το παρόν- σιγή ιχθύος για το θέμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ