ΜΠΑΣΚΕΤ

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Chris Bosh

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Chris Bosh

Συγκλονίζει το ντοκιμαντέρ του Chris Bosh, στο οποίο διηγείται όσα πέρασε με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία δύο χρόνια. "Ένιωσα ξεγραμμένος" παραδέχθηκε μπροστά στην κάμερα.

Φεβρουάριος 2015. Ο Chris Bosh αισθάνεται έντονες ενοχλήσεις στα πλευρά και το στήθος, οι οποίες τον αναγκάζουν να πάει στο νοσοκομείο. Τα νέα είναι άσχημα. Πολύ πιο άσχημα από ό,τι θα φανταζόταν και ο πλέον απαισιόδοξος.

Ο 30χρονος τότε ψηλός έχει θρόμβωση στο πόδι, η οποία επεκτείνεται σταδιακά προς τον πνεύμονα, με αποτέλεσμα να μείνει στο νοσοκομείο για εννέα συνολικά μέρες και στη συνέχεια για εννέα μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Chris Bosh στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε την Τετάρτη (21/9) και το οποίο έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος, θυμάται τις μέρες του στο νοσοκομειακό κρεβάτι με κάποια ανακούφιση που κατόρθωσε να βγει ζωντανός από αυτή την περιπέτεια:

" Μου είπαν ότι οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες, όταν το ακούς αυτό δεν ξέρες πως να το πάρεις, ξαφνικά η ζωή σου μπαίνει σε ένα μικρότερο επίπεδο.

Αυτό θα είναι η ζωή μου; Δεν σκέφτομαι καθόλου το μπάσκετ εκείνη την περίοδο, μόνο το γεγονός ότι ήμουν ζωντανός με έκανε ευτυχισμένο."

Ο Bosh αφού πρώτα έχασε το υπόλοιπο της σεζόν, γύρισε στα παρκέ στις 28 Οκτωβρίου του 2015. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με αντίπαλο τους Charlotte Hornets στο Americans Airlines Arena, καθώς σταμάτησε στους 21 πόντους.

Ο πρώην άσσος των Toronto Raptors έδειχνε να έχει αφήσει πίσω το σοβαρό πρόβλημα υγείας και αγωνίστηκε μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, έχοντας εξαιρετική απόδοση. Με δικά του λόγια:

" Σκεφτόμουν εκείνη την περίοδο πως θα μπορούσαμε να γίνουμε Πρωταθλητές". Δυστυχώς όμως η ατυχία του χτύπησε και πάλι την πόρτα. Ο Bosh είχε εκ νέου έντονες ενοχλήσεις και μέρες πριν τη συμμετοχή του στο All Star Game, εισήχθη για μια ακόμα φορά σε νοσοκομείο του Μαϊάμι.

Το πρόβλημα είχε επιστρέψει, ο Bosh διαγνώσθηκε και πάλι με θρόμβωση στο πόδι. Η σεζόν τελείωσε γι' αυτόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μόλις στα μέσα της περιόδου.

" Οι γιατροί της ομάδας μου είπαν ότι η σεζόν είχε τελειώσει για μένα και πιθανότατα και η καριέρα μου. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα σαν να με ξεγράφουν. Αν ένας γιατρός μου λέει "έτσι είναι και έτσι έχουν τα πράγματα", δεν πρόκειται να τον πιστέψω. Έχω κάθε δικαίωμα να διαφωνήσω."

Ο Bosh εξαρχής είχε αντίθεση άποψη από τους γιατρούς της ομάδας, οι οποίοι δεν του επέτρεπαν να αγωνιστεί την περσινή σεζόν. Ήθελε να επιστρέψει έστω και στα τελευταία παιχνίδια. Αυτό δεν έγινε ποτέ, με τις δύο πλευρές που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μετά το δεύτερο σοβαρό επεισόδιο υγείας, να συζητούν το θέμα και να αποφασίζουν ότι η σεζόν τελείωσε οριστικά.

Το ζήτημα είναι τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα, με τους Miami Heat να βλέπουν με θετικότερο μάτι την επιστροφή του έμπειρου forward/center και τον ίδιο να μην συζητά το ενδεχόμενο απόσυρσης.

" Ξέρω μέσα μου ότι έχω πολύ ταλέντο και μεγάλες ικανότητες. Ξέρω ότι έτσι είναι. Το έχω. Το ζήτημα δεν ήταν αν θα ξαναπαίξω, αλλά το πότε. Οπότε πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα".

Το training camp της ομάδας ξεκινά σε λιγότερο από μια βδομάδα και ο Chris Bosh εκτός απροόπτου θα δώσει το παρών στην πρώτη συνάντηση. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά πιο περίπλοκα. Ο Bosh θέλει όσο τίποτε άλλο να ξαναπαίξει και όπως φαίνεται από το ντοκιμαντέρ που μόλις κυκλοφόρησε, είναι έτοιμος ακόμα και να ρισκάρει προκειμένου αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Ισχυρίζεται ότι ορισμένοι γιατροί του επιτρέπουν να συνεχίσει το επαγγελματικό μπάσκετ, με την προϋπόθεση ότι θα παίρνει αντιπηκτικά φάρμακα, ώστε να μην επανέλθει το πρόβλημα.

Από την άλλη, όπως και ο ίδιος ο παίκτης έχει επισημάνει, οι γιατροί των Heat δεν έχουν δώσει ακόμα το OK για την επιστροφή του.

Όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει πριν την έναρξη της Regular Season. Ας έχουμε όμως αυτό στο μυαλό μας. Οι Heat αν θέλουν να ξεφορτωθούν τα 25 εκατ. δολάρια που έχει λαμβάνειν τη νέα σεζόν ο Bosh, θα πρέπει ένας ανεξάρτητος γιατρός να πιστοποιήσει ότι ο παίκτης δεν πρέπει να αθλείται σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν παίξει λιγότερα από 10 ματς μέσα στη χρονιά, τότε οι Heat θα μπορούν να τον βγάλουν από το μισθολόγιό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ