ΜΠΑΣΚΕΤ

Η σεζόν του 3x3 Urban Legends ξεκινάει!

Η σεζόν του 3x3 Urban Legends ξεκινάει!

To 3x3 Urban Legends, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι προκριματική διοργάνωση (qualifier) για το 3x3 World Tour Masters στην Πράγα, ξεκινάει στις 16-17 Απριλίου στα ανοικτά γήπεδα της πλατείας Πλυτά, και αναμένεται συναρπαστικό.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά που είναι και το πρώτο της σεζόν θα πάρει μέρος και η ομάδα Squad Streetball είναι από το Kamp Lintfort της Γερμανίας. Αποτελείται από περίπου 20 αθλητές, οι οποίοι ασχολούνται περισσότερα από 20 χρόνια με το street ball. Ένα μικρό γκρουπ από τους παίκτες τους ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παίζοντας 3x3 μπάσκετ και πραγματικά λατρεύει να παίζει σε άλλες χώρες, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να μαθαίνει νέες κουλτούρες και πολιτισμούς. Θεωρούν ότι το 3x3 είναι μια ευκαιρία για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά και σκοπός τους είναι να γίνουν κάτι σαν "πρέσβεις" του 3x3 στον κόσμο. Η FIBA Europe τους έχει χαρακτηρίσει "την πιο τρελή ομάδα του κόσμου" γιατί πήγαν σε ένα τουρνουά με αυτοκίνητο από την Γερμανία, κάτι το οποίο το σκέφτονται να κάνουν και για να έρθουν στο 3x3 Urban Legends.

Έχουν ήδη παίξει στο Ταλίν (Εσθονία), στην Ρίγα (Λετονία), στην Βιέννη (Αυστρία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), στην Κροατία, στην Πρίστινα (Κόσοβο), στην Βηρυτό (Λίβανος), στην Ρωσία, στο Παρίσι, στην Κοπενχάγη, στο Δουβλίνο, στην Πράγα και σε πολλά άλλα τουρνουά στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Πολωνία και φυσικά στην Γερμανία.

Το 2015 ήταν η πιο ενεργή ομάδα στον κόσμο και έχει έναν πολύ απλό σκοπό να αγωνιστεί σε όσες περισσότερες χώρες του κόσμου μπορεί και στις 5 ηπείρους.

Οι αθλητές που την αποτελούν δεν είναι επαγγελματίες και δεν έχουν παίξει ποτέ σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Απλά παίζουν για την αγάπη τους για το παιχνίδι.

Οι παίκτες που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι οι: Michael Schmak, Gideon Schwich, Björn Wagner, Tom Illbruck,

Η σεζόν του 3x3 Urban Legends ξεκινάει!

Από το 3on3 στο εξωτερικό!

Πλέον έχουμε 2 ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στο World Tour (Athens & Psychiko) με την ομάδα Psychiko να μην περνάει στην επόμενη φάση των knock out της Πράγας στις λεπτομέρειες. Αλλά και οι Tigers επιστρέφουν μετά το ταξίδι του στην Κίνα και την συμμετοχή τους στο 3x3 EXE World Games!

Καινούριες και παλιές ομάδες, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την προνομιούχο θέση που το 3x3 Urban Legends εξασφαλίζει για το νικητή της Elite κατηγορίας. Ήδη για το πρώτο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή 2 ομάδες από την Γερμανία, μια ομάδα από την Ρουμανία, και η ομάδα από την Πολωνία που αγωνίστηκε και πέρυσι στο 3x3 Urban Legends που επιστρέφει!

Στην Amateur κατηγορία επανέρχεται το χρηματικό έπαθλο, από κάθε διοργάνωση προκρίνονται δυο ομάδες amateur για να συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό και εκεί να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των 300,00 €!

Στην κατηγορία των εφήβων (U18 - γεννημένοι το 1999 & 2000), στον μεγάλο τελικό προκρίνονται φέτος οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε τουρνουά για να διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των 250,00€!

Οι υπόλοιπες κατηγορίες για την season 2016 είναι οι εξής: U15 (αγόρια γεννημένα το 2001-2002) WU15 (κορίτσια γεννημένα το 2001-2002), U13 (αγόρια γεννημένα το 2003-2004), WU13 (κορίτσια γεννημένα το 2003-2004), U11 (αγόρια γεννημένα το 2005-2006), WU11 (κορίτσια γεννημένα το 2005-2006) & οι αγαπημένοι μας Rookies αγόρια και κορίτσια γεννημένα το 2007 και νεώτερα).

Η σεζόν του 3x3 Urban Legends ξεκινάει!

Φτιάξε και εσύ την ομάδα σου και σας περιμένουμε στον πρώτο σταθμό του 3x3 Urban Legends που είναι παραδοσιακά ο Γ.Σ. Αρίων Αγίου Αρτεμίου και τα ανοικτά γήπεδα της πλατείας Πλυτά στις 16-17 Απριλίου 2016!

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του 3x3 basketball μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ο καθένας ανάλογα με την ηλικιακή του κατηγορία και το αγωνιστικό του επίπεδο.

Επισκεφθείτε την σελίδα στο Facebook "3x3 Urban Legends" για να ενημερωθείτε και να συμμετάσχετε στους διαγωνισμούς, με δώρα επίσημα 3x3 προϊόντα!!!

Για περισσότερες πληροφορίες (κόστος συμμετοχής, πρόγραμμα αγώνων, σύστημα διεξαγωγής κ.α.) και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε το site .

3x3 - Ένα άθλημα για παρέες

Το 3x3 είναι ένα κατεξοχήν άθλημα αναψυχής, τώρα βέβαια υπό την καθοδήγηση της FIBA σιγά - σιγά αναπτύσσεται και το αγωνιστικό κομμάτι του, που κάποιες φορές μάλιστα είναι και πολύ υψηλού επιπέδου. Παρόλα αυτά η μεγάλη μάζα των συμμετεχόντων έρχεται σε ένα τουρνουά 3x3 για λόγους κυρίως αναψυχής.

Τα τουρνουά 3x3 σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες αναψυχής στην πόλη (τρέξιμο, γυμναστήριο) είναι μια ευκαιρία να συγκεντρωθούν φίλοι μεταξύ τους κα να πάνε όπως παλιά όπως ήταν μικροί απλά για μπασκετάκι και να περάσουν μαζί ποιοτικό χρόνο. Το μπασκετάκι βέβαια άλλαξε, εξελίχθηκε και πλέον το 3x3 αποτελεί την οργανωμένη μορφή του (διαιτητές, γραμματεία, πρωταθλήματα κ.α.). Το 3x3 είναι ιδανικό για παρέες που τους αρέσει το basket, καταρχάς διότι είναι ευκολότερο να μαζευτεί μια παρέα 3 ή 4 φίλων πάρα μια ολόκληρη ομάδα για να πάνε να παίξουν basket. Ακόμα είναι ευκολότερο άνθρωποι πολυάσχολοι (δουλειά, οικογένεια κλπ) να μπορέσουν να ξεκλέψουν ένα απόγευμα Σαββάτου ή Κυριακής για να παίξουν με τους φίλους τους.

Επίσης, κακά τα ψέματα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να κάνεις κάποιο άθλημα με φίλους παρά να γυμνάζεσαι σε ένα γυμναστήριο ή απλά να πηγαίνεις για τρέξιμο. Επιπρόσθετα, το 3x3 είναι για όλους, είτε για αρχάριους είτε για πολύ καλούς (για αυτό υπάρχουν και οι κατηγορίες), στο 3x3 κάποιος έχει περισσότερο ενεργό ρόλο, είσαι μέσα σε όλες τις φάσεις είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση και η συμμετοχή σου είναι ενεργή καθώς όλα εξελίσσονται σε μικρό χώρο και σε λίγο χρόνο.

Τέλος, το 3x3 είναι ένα φεστιβάλ της πλατείας, της γειτονιάς και του δρόμου με μουσικές, κόσμο και πολύ αθλητισμό είναι η τελευταία τάση στα αθλήματα πόλης (επίσης μάλλον δεν ξέρεις skate, αλλά λίγο μπασκετάκι κάπου έχεις παίξει). Τελικά μόνο εσύ θα λείπεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ