ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ΟΔΚΕ για την σχολή Καθηγητών Διαιτησίας

Η ΟΔΚΕ για την σχολή Καθηγητών Διαιτησίας

Η ΟΔΚΕ απάντησε στην επιστολή του Γ.Γ. της ΕΟΚ κ Τσαγκρώνη σχετικά με την απουσία του εθνικού καθηγητή κ Κορομηλά στη σχολή καθηγητών διαιτησίας της Λάρισας.

Αναλυτικά

Kύριε Τσαγκρώνη

Είμαστε σίγουροι πως γνωρίζετε ότι η FIBA δεν μπορεί και δεν ασχολείται με την εσωτερική αθλητική νομοθεσία καμιάς χώρας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθορίζει ποιοι θα διδάξουν τους Έλληνες διαιτητές στα διάφορα επιμορφωτικά τους σεμινάρια (εξαιρούνται βεβαίως εκείνα των διεθνών διαιτητών), πόσο μάλλον σε σχολή καθηγητών διαιτησίας της ΟΔΚΕ.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ενημερωθήκατε σωστά, ούτε όμως επιδιώξατε να ενημερωθείτε σωστά όπως θα οφείλατε από την θέση την οποία κατέχετε, για το θέμα των καθηγητών διαιτησίας (αθλητικός νόμος, κανονισμός διαιτησίας της ΕΟΚ και εσωτερικός κανονισμός της ΟΔΚΕ) και αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό γιατί με αυτή την παράλειψη εκτίθεται ολόκληρη η Ομοσπονδία του αθλήματος.

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις νομικές, και άρα δεσμευτικές και αναντίρρητες επιταγές του ελληνικού νομικού πλαισίου, αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αναφορικά με την σχολή καθηγητών της ΟΔΚΕ στη Λάρισα.

Αθλητικός νόμος 2725/99 με τις τροποποιήσεις του Ν. 2586/2002 ( άρθρο 43Α παρ. 3γ )

Οι ομοσπονδίες διαιτητών είναι υπεύθυνες για την ονομασία των καθηγητών Διαιτησίας του αθλήματος.

Κανονισμός διαιτησίας της ΕΟΚ για την περίοδο 2014-15 (Κεφάλαιο Ε’)

Η ΟΔΚΕ έχει το δικαίωμα να ονομάσει καθηγητές διαιτησίας μη εν ενεργεία διαιτητές, υπό τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει ο εσωτερικός κανονισμός της Ο.Δ.Κ.Ε.

Εσωτερικός κανονισμός της ΟΔΚΕ ( άρθρο 6) με τίτλο:

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Η λειτουργία της σχολής, ο ορισμός των καθηγητών, το πρόγραμμα, η διαδικασία των εξετάσεων, ως και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα, ρυθμίζονται από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον εκάστοτε Πρόεδρο της ΟΔΚΕ (ο οποίος Προεδρεύει) και από δύο μέλη καθηγητές διαιτησίας που Επιλέγονται με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ.

Η τριμελής επιτροπή στη σχολή καθηγητών της Λάρισας ήταν:

ΚΑΦΦΕΣ ΗΛΙΑΣ πρόεδρος ΟΔΚΕ & καθηγητής Διαιτησίας.

ΡΗΓΑΣ ΚΩΣΤΑΣ καθηγητής διαιτησίας, καθηγητής FIBA, supervisor των διαιτητών της FIBA, μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA και για δέκα πέντε χρόνια υπεύθυνος διαιτησίας της EUROLEAGUE.

ΝΑΛΕΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ καθηγητής διαιτησίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από τον πλέον αδαή, όλα όσα έγιναν στη σχολή καθηγητών διαιτησίας στη Λάρισα ήταν σύννομα καθ όλη την διαδικασία, διαφανή και νόμιμα. Όσα διοχετεύονται στον «αγαπημένο» ιστότοπο της ΚΕΔ-ΕΟΚ, αγγίζουν τα όρια της φαντασίας και των ευσεβών πόθων κάποιων. Έχει χαθεί όμως προ πολλού η απαιτούμενη σοβαρότητα, αντικειμενικότητα και ευπρέπεια. Σας αναφέρουμε δυο τέτοιους τίτλους:

15-6-2015 Απίστευτο! Παράνομη βγάζουν την σχολή καθηγητών διαιτησίας της Λάρισας.

17-6-2015 Πλήρης επιβεβαίωση: Ως μη γενόμενη η σχολή της Λάρισας ! (το λέει και το έγγραφο της FIBA που στάλθηκε σήμερα)

Δυστυχώς για τον θεσμικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας του σημαντικότερου αθλήματος στην Ελλάδα, την ίδια μέρα (17-6-2015) ενημερώνετε την ΟΔΚΕ, τους συνδέσμους της χώρας αλλά και τον ΓΓΑ για το έγγραφο της FIBA το οποίο πολύ απλά αναφέρει πολύ σωστά ότι εθνικός καθηγητής στην Ελλάδα είναι ο κ Κορομηλάς. Ωστόσο, η παραπάνω ενημέρωση είναι εντελώς άσχετη με το περιεχόμενο, την διαδικασία, την εξέλιξη της σχολής και της συνακόλουθης αναγόρευσης των νέων καθηγητών διαιτησίας.

Όλοι στο χώρο μας γνωρίζουμε ότι σήμερα εθνικός καθηγητής είναι ο Κώστας Κορομηλάς, ο οποίος με την ιδιότητα αυτή είναι υπεύθυνος ΜΟΝΟ για τους Έλληνες διεθνείς διαιτητές και αυτό κανένας δεν το αμφισβήτησε.

K Τσαγκρώνη αντί να ασχολείστε με την διακίνηση μισής αλήθειας (πράγματι ο κ Κορομηλάς είναι εθνικός καθηγητής, αλλά πείτε μας, συγκεκριμένα, σε ποιο εδάφιο αναφέρεται ότι αυτός οφείλει να κάνει τις σχολές καθηγητών, ειδάλλως αυτές καθίστανται άκυρες) προκειμένου να προκαλέσετε σύγχυση στο χώρο μας, καλό είναι να ασχοληθείτε με:

- Την καταχρηστική άρνηση του εθνικού καθηγητή κ Κορομηλά να διδάξει στη σχολή καθηγητών της Λάρισας, τον οποίο η ΟΔΚΕ έγκαιρα και εμπρόθεσμα κάλεσε. Δέστε την απάντησή του «Μετά λύπης μου σας γνωρίζω ότι η πρόσκληση και η παρουσία του κ Κώστα Ρήγα στις εργασίες του σεμιναρίου , δεν μου επιτρέπει να παραστώ και ως εκ τούτου να αποδεχθώ την πρόσκλησή σας». (Αλήθεια κ Τσαγκρώνη ενημερώσατε την FIBA για την απάντηση του κ Κορομηλά στην πρόσκληση της ΟΔΚΕ)

- Τους πρωτοφανείς εκβιασμούς που υπέστησαν οι νέοι καθηγητές διαιτησίας προκειμένου να μην προσέλθουν στην πιο πετυχημένη σχολή που έγινε ποτέ στην ιστορία της ΟΔΚΕ. Άλλοι απειλήθηκαν ότι θα φύγουν – και έφυγαν- από κομισάριοι, άλλοι από μέλη συνδέσμων, άλλοι πρόεδροι συνδέσμων ανατράπηκαν, άλλοι πρόεδροι εκβιάστηκαν με τη μη χρησιμοποίηση των διαιτητών τους στις εθνικές κατηγορίες, άλλοι εκβιάστηκαν με τα παιδιά τους που είναι διαιτητές - πρωτόγνωρα πράγματα που δεν τιμούν ουδόλως τους εμπνευστές αυτών των διώξεων. ( κ Τσαγκρώνη είναι ενήμερος ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ Βασιλακόπουλος για όλα αυτά!)

- Τα λεγόμενα από μέλη της ΚΕΔ ότι η ΕΟΚ θα διοργανώσει δική της Σχολή Καθηγητών Διαιτησίας και δικό της σεμινάριο Διαιτητών Εθνικών Κατηγοριών. ( κ Τσαγκρώνη είναι ενήμερος ο κ Βασιλακόπουλος!)

Για όλα αυτά κ Γενικέ Γραμματέα της Ομοσπονδίας περιμένουμε απαντήσεις και όχι αν ο κ Κορομηλάς είναι εθνικός καθηγητής που το γνωρίζουμε στην ΟΔΚΕ πολύ καλύτερα απ΄τον καθένα . Πέρυσι στο σεμινάριο της Κροατίας η ΟΔΚΕ πλήρωσε για τα έξοδα μετακίνησης και συμμετοχής στο σεμινάριο των εθνικών καθηγητών κκ Κορομηλά, Ζαβλανού 2634.71 Ευρώ. Φέτος ο κ Κορομηλάς μας είπε ότι προσκομίζει οσονούπω τα έξοδα από το σεμινάριο της Γερμανίας. Λέτε να μην γνωρίζουμε ότι είναι εθνικός καθηγητής!

Ειλικρινά όμως σας συνιστούμε για ακόμα μία φορά αυτοσυγκράτηση, γιατί με την κίνησή σας να απευθυνθείτε και στους συνδέσμους διαιτητών της χώρας (μέλη μας), χωρίς να έχετε αυτό το δικαίωμα, μόνο ως κίνηση πανικού μπορούμε να την αξιολογήσουμε και ειλικρινά μας προκαλεί θλίψη που με τέτοιες ενέργειες εκθέτετε την ομοσπονδία του αθλήματος.

H ιστορία στην καλαθοσφαίριση δυστυχώς θα καταγράψει με μελανά γράμματα όλες τις αθλιότητες που προηγήθηκαν αυτής της σχολής, προκειμένου αυτή να μη γίνει. Οι σύνδεσμοι - μέλη μας γνωρίζουν, παρά τις αντίθετες, εκβιαστικές επιταγές ότι τηρούμε πάντοτε την διαφάνεια, τη νομιμότητα και υπερασπιζόμαστε την χρηστή διοίκηση ως μέσο προάσπισης της ελληνικής διαιτησίας.

Τέλος απευθυνόμενοι προς όσους επιβουλεύονται την ελληνική διαιτησία- θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η εντιμότητα, η νομιμότητα και η δικαιοσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί στην αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που άπτονται του δημοφιλέστερου αθλήματος της χώρας. Εμείς, σε συνεργασία με το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του χώρου, αλλά και με τη στήριξη της Πολιτείας που είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τη νομιμότητα, θα προασπίσουμε τις παραπάνω αρχές παρά τα κελεύσματα για το αντίθετο. Ευχόμαστε - αν και παρόμοιες ενέργειες δεν μας πείθουν - ότι και εσείς θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε τον ίδιο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ