ΜΠΑΣΚΕΤ

Η "Μπάρσα" δεν έχει "κόψει" τον Λοτζέσκι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

Ποια είναι η αλήθεια που συνδέει την Μπαρτσελόνα με τον Ματ Λοτζέσκι, τι ισχύει για τους παίκτες που περνούν από ιατρικές εξετάσεις, έπειτα από κάλεσμα ομάδων που τους θέλουν και μια ενδιαφέρουσα παράμετρος που κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζεις.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το τι ισχύει όταν ένας παίκτης που προέρχεται από τραυματισμό, διαπραγματεύεται με την όποια ομάδα. Δηλαδή, τι χρειάζεται για να περάσει από ιατρικά τεστ για το σύλλογο που ενδιαφέρεται να τον υπογράψει. Επίσης, θα μάθετε πως δεν υπάρχει μόνο το "κόπηκε". Ξεκινάμε;

Ας υποθέσουμε πως ο αθλητής που ψάχνει δουλειά, αφού έχει ολοκληρώσει το στάδιο της αποθεραπείας από τραυματισμό που έχει υποστεί με την προηγούμενη ομάδα του, είσαι εσύ. Και ενημερώνεσαι για το ενδιαφέρον συλλόγου να σε υπογράψει. Ο σύλλογος, εύλογα, ζητά να μάθει σε τι κατάσταση είσαι. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τη σειρά εξετάσεων, στις οποίες έχεις υποβληθεί όσο καιρό προσπαθείς να επιστρέψεις στα παρκέ (σε αυτές φαίνεται και η πρόοδος, αν υπάρχει).

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση θα σου ζητήσουν να περάσεις από εξετάσεις και στο δικό τους γιατρό. Αυτό όμως, δεν μπορεί να συμβεί με μια απλή πρόσκληση. Δηλαδή, δεν αρκεί το "έλα να σε εξετάσουμε". Όπως και ουδείς ατζέντης αρχίζει να στέλνει εξετάσεις που 'χουν ήδη γίνει... έτσι -γιατί κάποιος τις ζητά. Χρειάζεται ένα συμφωνητικό -αν θες να είσαι τυπικός και σωστός.

Πας λοιπόν, και κάνεις τις εξετάσεις και αυτές δείχνουν πως

α) έχεις ακόμα πρόβλημα. Αυτόματα, ενεργοποιείται η option που υπάρχει σε όλα τα συμβόλαια -σε αυτή τη φάση της σεζόν- και αναφέρει το αναίμακτο και αδιαμφισβήτητο τέλος.

β) είσαι σε καλό δρόμο, αλλά δεν χαίρεις άκρας υγείας. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του συλλόγου αν θα πάρει το ρίσκο. Και τι γίνεται τότε; Θα διαβάσεις ευθύς αμέσως στο

γ) είσαι καλά. Επειδή πάντα υπάρχει η πιθανότητα να τραυματιστείς στο ίδιο σημείο και οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν συγχωρούν (δεν ξέρω αν ξέρεις, αλλά σε όλα τα συμβόλαια υπάρχει ασφάλεια), συμβαίνει το εξής: 1) "κόβεσαι" και τελειώνει εκεί η ιστορία ή 2) η ομάδα κάνει χρήση του δικαιώματος που έχει στην απαλλαγή! Πάμε να δούμε τι είναι αυτό.

ΥΠΑΡΧΕΙ "ΚΟΠΗΚΕ", ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Η ασφάλεια υπάρχει στα συμβόλαια των παικτών, ώστε να καλύψει την αμοιβή εφόσον υπάρξει τραυματισμός. Η ασφάλεια όμως, δεν καλύπτει τα χρήματα που θα χρειαστείς για να θεραπευτείς από πρόβλημα που παρουσιάζεται σε ήδη πονεμένη περιοχή. Δηλαδή, με την προηγούμενη ομάδα σου χτύπησες στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού. Αν τυχόν το πάθεις και με το νέο σύλλογο που έχει ζητήσει απαλλαγή, έχει το δικαίωμα να μη σε πληρώσει για το διάστημα που θα μείνεις εκτός. Με λίγα λόγια, το συμβόλαιο σου δεν είναι πλήρως εγγυημένο.

Τώρα μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του "κόπηκε ο Λοτζέσκι από την Μπαρτσελόνα" και του "η Μπάρσα έκανε χρήση της απαλλαγής". Και γιατί ο Αμερικανός κάτοχος βελγικού διαβατηρίου δεν έχει ανακοινωθεί από τους "μπλαουγκράνα"; Διότι σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr η Μπαρτσελόνα περιμένει τον Χάνγκα.

Η "ΜΠΑΡΣΑ" ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΧΑΝΓΚΑ

Να θυμίσω εδώ πως η Λαμποράλ Κούτσα είχε ματσάρει την προσφορά που είχε κάνει στον 28χρονο φόργουορντ η Μπαρτσελόνα (ως tanteo θα το 'χεις διαβάσει), με σκοπό να τον πουλήσει. Μόνο που οι της Βαρκελώνης δήλωσαν άρνηση να γίνουν... χορηγοί των Βάσκων και αυτό το καλοκαίρι. Μετά, δήλωσε ο Χάνγκα πως η Λαμποράλ του χρωστά χρήματα από πέρυσι, έγινε το μάλε βράσε στη Βιτόρια. Κάπως έτσι, η Μπάρσα βρήκε χώρο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις -με τους όρους που εκείνη ήθελε-, αλλά σε αυτές τις συζητήσεις παρουσιάστηκε μεγάλη οικονομική απόσταση.

Ο Κερεχέτα συνεχίζει τον άοκνο αγώνα του να πουλήσει αλλού τον Χάνγκα, αλλά δεν βρίσκει πελάτη, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην πώληση στους "μπλαουγκράνα", για ένα λογικό ποσό. Εφόσον δεν συμβεί αυτό -εδώ κοντά- η Μπαρτσελόνα θα ενεργοποιήσει αυτό που έχει υπογράψει με τον Λοτζέσκι, ο οποίος με τη σειρά του όντως μιλά με τον Παναθηναϊκό (υπάρχει διαφορά 300.000 ευρώ στο "τόσα δίνω, πόσα θες", που... με τη δική του σειρά μιλά με τον Ματ Τζάνινγκ.

ΥΓ: Όλα τα παραπάνω ισχύουν, για όποιον θέλει να είναι τυπικότατος. Υπάρχουν πάντα, και εκείνοι οι εκπρόσωποι παικτών που καλή θέληση στέλνουν τους παίκτες τους για εξετάσεις, χωρίς να έχει υπογραφεί κάτι. Πολλά λοιπόν, εξαρτώνται από το timing (πόσος χρόνος υπάρχει διαθέσιμος, ώστε να υπογραφούν συμβόλαια που προηγουμένως θα πρέπει να 'χουν συνταχθεί με όλες τις option) και από το πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ