ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ljubljana κατέκτησε το World Tour Masters της Πράγας

Η Ljubljana κατέκτησε το World Tour Masters της Πράγας

Η νικήτρια ομάδα του 3x3 Urban Legends, Ljubljana, κατέκτησε το World Tour Masters της Πράγας (PHOTOS)

Μετά από ένα συναρπαστικό τουρνουά το διήμερο 6-7 Αυγούστου στην Πράγα, η νικήτρια του "3x3 Urban Legends" ομάδα της Ljubljana κατέκτησε την πρώτη θέση, κερδίζοντας $10.000 και μια θέση στον μεγάλο τελικό του World Tour στο Abu Dhabi!

Ο όμιλος της Ljubljana ήταν από τους πιο δύσκολους της διοργάνωσης με αντιπάλους την έμπειρη ομάδα Belgrade (Σερβία) και την πρωτοεμφανιζόμενη Bitez (Βοσνία Ερζεγοβίνη).

Η Ljubljana επικράτησε στον πρώτο αγώνα με αντίπαλο το Bitez με σκορ 21-20, το Bitez όμως επικράτησε του Belgrade με σκορ 13-16 και έτσι το τελευταία παιχνίδι του ομίλου Ljubljana vs Belgrade ήταν παιχνίδι πρόκρισης, με τους Σέρβους να πρέπει να κερδίζουν με 9 πόντους διαφορά και στην τριπλή ισοβαθμία να αφήσουν τους Σλοβένους εκτός.

Η διαφορά σε όλη την διάρκεια του αγώνα κυμαινόταν κοντά στους 9 πόντους υπέρ των Σέρβων, o Jasmin Hercegovac όμως με ένα καλάθι 2 πόντων στα τελευταία δευτερόλεπτα έριξε την διαφορά στους 7 και έτσι η Ljubljana έχασε με σκορ 9-16 και πέρασε 2η στον όμιλο της.

Την επόμενη ημέρα των αγώνων, τα knock out παιχνίδια διαμορφώθηκαν ως εξής:

Novi Sad (Σερβία) vs Budapest (Ουγγαρία)

Ostrava (Τσεχία) vs Ljubljana (Σλοβενία)

Bitez (Βοσνία - Ερζεγοβίνη) vs Piran (Σλοβενία)

Saskatoon (Καναδάς) vs Humpolec (Τσεχία)

H Ljubljana επικράτησε σχετικά άνετα των Τσέχων με σκορ 21-15 και προκρίθηκε στον ημιτελικό για να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης τους Παγκόσμιους πρωταθλητές και νούμερο 1 ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη, Σέρβους από το Novi Sad!

Μάλιστα πριν δυο εβδομάδες οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί και πάλι αντιμέτωπες στον ημιτελικό του World Tour Masters στην Ιαπωνία με τους Σέρβους να κερδίζουν. Αυτή τη φορά όμως ήταν η σειρά της Ljubljana που παίζοντας πολύ δυνατά επικράτησε με το ευρύ σκορ 12-22.

Στον τελικό απέναντι στο Saskatoon από τον Καναδά, οι Σλοβένοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και κέρδισαν με σκορ 19-15. Για τους Σλοβένους ο Jasmin Hercegovac σκόραρε 9 πόντους στον τελικό με 3 μεγάλα και κρίσιμα σουτ 2 πόντων, ο Tomo Cajic έβαλε 5 πόντους, ο Ales Kunc πρόσθεσε άλλους 3 και ο ψηλός της ομάδας Blaz 'Birdman' Cresnar σκόραρε 2.

Το επόμενο Masters της χρονιάς θα διεξαχθεί στην Λωζάννη στις 26-27 Αυγούστου.

Η Ljubljana κατέκτησε το World Tour Masters της Πράγας
Η Ljubljana κατέκτησε το World Tour Masters της Πράγας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ