ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Λικέντρα Τζόνσον οδηγεί τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Η Λικέντρα Τζόνσον οδηγεί τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού σημείωσε την ιστορική πρώτη της νίκη στην Ευρώπη και η Λικέντρα Τζόνσον την οδηγεί στο EuroCup. Ο "θηλυκός Χάινς" είναι πρώτος σε σκορ, ριμπάουντ και ranking, κάνοντας... θραύση μέσα στην ρακέτα.

Η Λικέντρα Τζόνσον αγωνίζεται για δεύτερη σερί σεζόν στο μεγάλο λιμάνι και για ακόμη μία χρονιά είναι η αθλήτρια που ξεχωρίζει στο ερυθρόλευκο ρόστερ, οδηγώντας την ομάδα του Πειραιά και εκτός Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει στην Ουγγαρία την πρώτη και ιστορική νίκη του στην Ευρώπη, επικρατώντας της Αλούινβεντ με σκορ 60-61.

Η Λικέντρα Τζόνσον οδηγεί τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Η 27χρονη πάουερ-φόργουορντ, η οποία έγινε μητέρα στα 22 της χρόνια (διαβάστε εδώ την μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24.gr, μιλώντας και για την ζωή της) , στο EuroCup είναι τόσο η πρώτη σκόρερ της ομάδας με 13 πόντους μέσο όρο, όσο και η κορυφαία ριμπάουντερ, μετρώντας 9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Παράλληλα, είναι η Top-Performer των Πειραιωτών, έχοντας ranking "21".

Η μεγαλωμένη στο Σικάγο των ΗΠΑ, Λικέντρα Τζόνσον, η οποία έχει το προσωνύμιο του "θηλυκού Κάιλ Χάινς", λόγω της μαχητικότητας της και της "σκληράδας" της μέσα στο παιχνίδι, όντας παράλληλα μία αθλήτρια με εξαιρετικό χαρακτήρα, κυριαρχεί και φέτος στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, σε άμυνα, επίθεση και ριμπάουντ.

Η Λικέντρα Τζόνσον οδηγεί τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Στην πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού στην Ουγγαρία, κόντρα στην Αλούιβεντ, μέτρησε 9 πόντους (3/8δ, 3/3β) και κυριάρχησε στα ριμπάουντ, μαζεύοντας συνολικά 13! Συνολικά ο μέσος όρος της στην Ευρώπη είναι ο εξής: 13 πόντοι (50% δίποντα, 88.9% βολές), 9 ριμπάουντ (1.5 επιθετικά/7.5 αμυντικά) και 3.5 (!) κλεψίματα και 1.5 μπλοκ ανά παιχνίδι, σε 32.4 λεπτά συμμετοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ