ΜΠΑΣΚΕΤ

H FIBA με επιστολή έκανε κάλεσμα στους παίκτες

BEIJING, CHINA - MARCH 07: (CHINA OUT) Baumann Patrick, secretary general of International Basketball Federation (FIBA), attends a press conference for 2019 FIBA Basketball World Cup Candidate Nation-China at Shangri-La Hotel on March 7, 2015 in Beijing, China., Image: 224135780, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, ChinaFotoPress
BEIJING, CHINA - MARCH 07: (CHINA OUT) Baumann Patrick, secretary general of International Basketball Federation (FIBA), attends a press conference for 2019 FIBA Basketball World Cup Candidate Nation-China at Shangri-La Hotel on March 7, 2015 in Beijing, China., Image: 224135780, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, ChinaFotoPress PROFIMEDIA, CHINAFOTOPRESS

Η FIBA με επιστολή της, ύστερα από συνάντηση της με 6 ομοσπονδίες, κάλεσε τους παίκτες σε συνάντηση για τις 5 Οκτωβρίου στην Γενεύη, ώστε να μιλήσουν για το μέλλον του μπάσκετ.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, έκανε κάλεσμα στους παίκτες (θέλοντας να δείξει στην πράξη πως τους υπολογίζει) με σκοπό να συζητήσουν από κοντά το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και φυσικά το κομμάτι των ημερομηνιών με τους αγώνες. Έξι μεγάλες Ομοσπονδίες (Ελλάδα, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία) είχαν συνάντηση με ηγετικά στελέχη της FIBA και ακολούθησε το γράμμα-επιστολή του Πάτρικ Μπάουμαν, με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου, Οράσιο Μουρατόρε.

Αυτό είναι το γράμμα-επιστολή του Πάτρικ Μπάουμαν:

"Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω εξ ονόματος του Προέδρου της FIBA, κ. Μουρατόρε, για τη συμμετοχή σας στην σημερινή συνάντηση στο House of Basketballl και για την ισχυρή αλληλεγγύη που δείξατε ο ένας στον άλλο και την ομόφωνη υποστήριξη για να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι σε συμφωνία με τις αποφάσεις που ελήφθησαν όλα τα χρόνια από όλη την οικογένεια της FIBA ​​για την καλή καλαθοσφαίριση και για το καλό όλων των ευρωπαϊκών εθνικών ομοσπονδιών.

Πιστεύω ότι αυτή η μορφή συνάντησης είναι πολύ χρήσιμη για να ανταλλάξουμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και θα ήθελα να επαναλάβω αυτό το τακτά χρονικά διαστήματα στο μέλλον, ίσως μία ή δύο φορές το χρόνο και να συμπεριλάβω και άλλες σημαντικές εθνικές ομοσπονδίες από άλλες ηπείρους. Σίγουρα, σήμερα έχουμε μάθει πολλά περισσότερα για τη θέση του ECA σε κάθε χώρα σας και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως συζητήθηκε και συμφωνήθηκε σήμερα το πρωί, θα πραγματοποιήσουμε στις 5 Οκτωβρίου 2017 μία συνάντηση με εκπροσώπους παικτών από τις χώρες σας. Παρακαλείσθε να τους ενημερώσετε και να μας επιβεβαιώσετε ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε συνάντηση στη FIBA ​​από τις 10 το πρωί. Φυσικά, είναι δεκτό το να έχετε έναν εκπρόσωπο της Εθνικής Ομοσπονδίας από την χώρα σας, ώστε να σας συνοδεύσει.

Και πάλι, σας ευχαριστώ που συμμετείχατε σε αυτή τη σημαντική συνάντηση. Είναι μια λεπτή, αλλά σημαντική στιγμή για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η παρουσία και η υποστήριξή σας το καθιστούν ακόμα πιο πολύτιμο. Με την ταπεινή μου άποψη, είμαστε στο σωστό δρόμο και μόλις η σκόνη εγκατασταθεί πάνω σε αυτά τα θέματα, θα είμαι ένα λαμπρό μέλλον για όλες τις εθνικές ομοσπονδίες, τις φυσικές ομάδες και τους συλλόγους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ