ΜΠΑΣΚΕΤ

H FIBA απέβαλλε το Μεξικό

H FIBA απέβαλλε το Μεξικό

H FIBA απέβαλλε το Μεξικό, λόγω της διαφθοράς που υπάρχει στο σπορ στην χώρα και πλέον το Μεξικό κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Το πρόβλημα με την κακή διαχείριση των χρημάτων στην Ομοσπονδία Μπάσκετ του Μεξικό πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα έγινε και καταγγελία, καθώς το κράτος φέρεται επεμβαίνει στην Ομοσπονδία Μπάσκετ, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται σωστά τα χρήματα. Αυτό, βέβαια, σύμφωνα με καταγγελίες, συμβαίνει και με άλλα σπορ στη χώρα, αλλά η αντίδραση της FIBA ήταν άμεση.

Η FIBA, εδώ και μέρες, είναι ενήμερη για το θέμα και τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, έως αποδείξεως του εναντίου, μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, απέβαλλε το Μεξικό από κάθε διοργάνωση στο μπάσκετ και πλέον κινδυνεύει σοβαρά να μείνει και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA βρίσκεται σε επικοινωνία με τις μεξικανικές αρχές και προσπαθούν να ξεκαθαρίσει το θέμα, βρίσκοντας τους ενόχους.

Η FIBA βλέπει πως δεν υπάρχει αυτονομία στην Ομοσπονδία του Μεξικό, με ανθρώπους εκτός του σπορ να διαχειρίζονται με λανθασμένο τρόπο τα διαθέσιμα χρήματα, ενώ παράλληλα επεμβαίνουν στις λίγκες της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει αστάθεια και ελλείψεις σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, όσον αφορά τους διεθνείς αθλητές, χρήματα τα οποία είναι να πάρουν με αφορμή επιτυχίες τους, δεν φτάνουν ποτέ σε εκείνους και καταλήγουν σε λάθος χέρια . Όλα αυτά προβλημάτισαν την FIBA και ζητάει την άμεση διαφάνεια στην μεξικανική Ομοσπονδία.

Η Κυβέρνηση του Μεξικό, από την πλευρά της, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, ενώ η FIBA έχει τονίσει πως θα δώσει τέλος στη τιμωρία της αποβολής μόνο αν ξεκαθαριστεί η υπόθεση και η Ομοσπονδία Μπάσκετ του Μεξικό αρχίσει να λειτουργεί και πάλι σωστά και αυτόνομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ