ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε την Ισπανία με 79-74

Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε την Ισπανία με 79-74

Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε με 79-74 στην πρόβα τζενεράλε εν όψει Eurobasket, με τον Θοδωρή Καρρά να πετυχαίνει 18 πόντους. Παπαθεοδώρου: "Έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοση μας".

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε το 3 στα 3 στο τουρνουά της Κρήτης και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία εν όψει του Eurobasket u 20 που αρχίζει το Σάββατο... Η Ελλάδα νίκησε με 79-74 την Ισπανία στα Χανιά, πήρε την πρωτιά, όμως αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού όλες οι ομάδες θα παρουσιαστούν διαφορετικές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Φούρια Ρόχα προηγήθηκε με 21-23 στο 10', αλλά από εκεί και πέρα η ελληνική ομάδα πήρε τα ηνία και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ηταν με διαφορά το πιο δυνατό τεστ και σίγουρα βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα.κατάφερε να πάρει τη νίκη γοήτρου και να κερδίσει το χειροκρότημα του κοινού.

Τα καλά νέα για τον Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν να κάνουν με την πολύ καλή εμφάνιση του Θοδωρή Καρρά, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Κι αυτό διότι το μεγάλο θέμα της Εθνικής είναι οι ψηλοί και ο σέντερ του Δούκα στάθηκε στο ύψος της περίστασης.

Διαιτητές: Κατραχούρας, Μαλαμάς, Χριστινάκης

Δεκάλεπτα: 21-23, 46-38, 60-55, 79-74

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Μιλεντίγιεβιτς 2, Κόνιαρης 7, Φλιώνης 9, Καρράς 18, Σκουλίδας 8, Δίπλαρος 10, Αγραβάνης 2, Χρηστίδης 8, Μουράτος 14

Ισπανία (Ναβάρο): Ντε Λα Ρούα, Γκαρθία 15, Λόπεθ 9, Ρίγκο 6, Τζου 1, Μαθάιρα, Γιούστα 7, Σορόλα 6, Μάρτι 4, Βίλα 8, Μπαρέιρο 18, Ιντέχεν, Βίλα

Παπαθεοδώρου: "Έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοση μας"

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Το σημαντικό είνα πρώτα από όλα πως σήμερα τελειώσαμε το παιχνίδι υγιείς. Παίξαμε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και ήταν ένα καλό τελευταίο τεστ για εμάς. Είδαμε κάποια πράγματα που μας άρεσαν και κάποια που δεν μας άρεσαν. Ήταν λογικό ήταν το τριτο παιχνιδι συνεχόμενο σε σύντομο χρονικό διάστημα με μικρό ροτέισιον. Τελειώσαμε τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία έχουμε δύο προπονήσεις και μπαίνουμε στο τουρνουά. Το καλό έιναι πως έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοσή μας δεν έχουμε πολλά πάνω κάτω. Θα πρέπει όμως να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ που δημιουργούμε και να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση με ομάδες όπως αυτή, όπως η Ισπανία. Και να είμαστε αποφασιστικοί συγκεντρωμένοι στα χιαστί, να κερδίσουμε τα παιχνίδια αυτά. Σε ότι αφορά τον Λούντζη και τον Χαραλαμπόπουλο, θα το δούμε στην αυριανή προπόνηση. Αν καταφέρουν να βγάλουν την προπόνηση θα είναι στη δωδεκάδα. Υπάρχει το ρίσκο της επιλογής ανέτοιμων παικτών, γιατί και οι δύο είναι απροπόνητοι για περίπου 22 μέρες, αλλά είναι και οι δύο σημαντικοί για την ομάδα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και θα δούμε. Το βράδυ θα ξέρουμε».

Ο Γιάννης Αγραβάνης τόνισε: «Σίγουρα μας δίνει καλή ψυχολογία κάθε παιχνίδι που παίζουμε και κερδίζουμε. Μπήκαμε και οι δύο ομάδες πολύ δυνατά, με πολύ ενέργεια, κάναμε κάποια λάθη, αλλά μείναμε συγεντρωμένοι είχαμε και ενέργεια και πήραμε το παιχνίδι. Πάντα έχουμε κάτι περισσότερο να δώσουμε. Δεν είμαστε στο 100%. Πάντα όμως θα προσπαθούμε όλοι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ