ΜΠΑΣΚΕΤ

Η επιβλητική Κροατία χάλασε τη... γιορτή του "Σάρας"

Η επιβλητική Κροατία χάλασε τη... γιορτή του "Σάρας"

Πριν τον αγώνα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τιμήθηκε για την προσφορά του στο λιθουανικό μπάσκετ, όμως η Κροατία χάλασε τη γιορτή κερδίζοντας με 72-59 τη "Λιέτουβα" (video)

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για την Λιθουανία. Η βραδιά ξεκίνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Άρβιντας Σαμπόνις να τιμάει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την τεράστια προσφορά του στο λιθουανικό μπάσκετ, όμως η Κροατία φρόντισε να χαλάσει τη γιορτή κερδίζοντας με 72-59 την ομάδα του Καζλάουσκας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2003, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2007 και οι περισσότεροι από 1000 πόντους στο ενεργητικό του ήταν ικανά για να κάνουν τον νυν βοηθό προπονητή της Ζαλγκίρις να αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς. Ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού τιμήθηκε για την προσφορά του στο λιθουανικό μπάσκετ με όλο τον κόσμο στη "Zalgirio Arena" να σηκώνεται όρθιο για να χειροκροτήσει έναν "θρύλο".

Όλα αυτά μπορεί να έμοιαζαν όμορφα, όμως η Κροατία θέλησε να χαλάσει την γιορτή. Στο τελικό του "Huawei Cup" η "Χρβτσκα" μετέτρεψε τον αγώνα σε περίπατο επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της σε άμυνα και επίθεση. Οι παίκτες του Περάσοβιτς έχοντας ομοφωνία στην επίθεση και με άμυνα που σε πολλά σημεία "έπνιγε" τους γηπεδούχους (πέτυχαν 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση με τον επιβλητικό 72-59.

Λιθουανία: Καλνιέτις 5, Γκαΐλιους 6, Ματσιούλις 5 (1), Γιαναβίτσιους, Σεϊμπούτις 16 (2), Σαμπόνις 8, Καβαλιάουσκας 4, Γιανκούνας, Γιαφτόκας 6, Κουζμίνσκας 2, Μιλάκνις 7, Λεκαβίτσιους.

Κροατία: Τόμιτς 6, Ρούντεζ 5 (1), Στίπτσεβιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 12 (2), Σάριτς 5, Τόμας 9 (3), Ούκιτς 6, Σιμόν 9, Ζούμπτσιτς 2, Μπιλάν, Ζόριτς 11, Χεζόνια 5 (1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ