ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ελλάδα αποσύρθηκε για το Προολυμπιακό

Η Ελλάδα αποσύρθηκε για το Προολυμπιακό

Η FIBA ανακοίνωσε τις έξι (6) χώρες που θα παλέψουν, εν τέλει, για τη διοργάνωση ενός εκ των τριών ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά. Απουσιάζει η Ελλάδα, που έκανε πίσω.

Με τέσσερις χώρες λιγότερες θα συνεχιστεί η κούρσα για τη διεξαγωγή των τριών ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού, αφού δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι που αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Βασικότερος λόγος η αδυναμία συγκέντρωσης του 1.8 εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούνταν για τη διοργάνωσή του, με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ αυτών που έκαναν ένα βήμα πίσω .

Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές πως η χώρα μας πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει έναν από τους τρεις ομίλους, αφού το ποσό που έπρεπε να καταθέσει στη FIBA ως εγγύηση ήταν απαγορευτικό. Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν την αρχική πληροφόρηση που υπήρχε, κι έτσι η Ελλάδα βγήκε από τη λίστα με τις έξι (6) επιλαχούσες χώρες.

Ποιες είναι αυτές; Η Τσεχία, η Γερμανία, η Ιταλία, οι Φιλιππίνες, η Τουρκία και η Σερβία. Κι η τελευταία πάντως φαντάζει ως μεγάλο αουτσάιντερ, αφού τα οικονομικά της δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Από την άλλη, η Τουρκία έχει ως ισχυρό "συν" τη δυνατότητα να διαθέσει άμεσα το ποσό, ενώ η Ιταλία με τη Γερμανία ελπίζουν στην παρουσία των NBAers τους, για να πάρουν το χρίσμα από τη FIBA.

Η ανακοίνωση για την τριάδα των χωρών που θα διοργανώσει από έναν όμιλο θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου, όπως ενημέρωσε η παγκόσμια ομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ