ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Αργεντινή αποσύρει τις φανέλες των Τζινόμπιλι και Νοτσιόνι

Argentina's star player Manu Ginobili of NBA's San Antonio Spurs, left, and Andres Nocioni of the Chicago Bulls watch their team beat Lebanon in Sendai, Japan,  Sunday Aug. 20, 2006 during a preliminary round World basketball championship match. (AP Photo/Dusan Vranic)
Argentina's star player Manu Ginobili of NBA's San Antonio Spurs, left, and Andres Nocioni of the Chicago Bulls watch their team beat Lebanon in Sendai, Japan, Sunday Aug. 20, 2006 during a preliminary round World basketball championship match. (AP Photo/Dusan Vranic) ASSOCIATED PRESS

Η αργεντίνικη ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόσυρση των αριθμών που φορούσαν στην πορεία τους στην εθνική ομάδα της χώρας οι Μανού Τζινόμπιλι και Αντρές Νοτσιόνι.

Η πορεία του Μανού Τζινόμπιλι και του Αντρές Νοτσιόνι στην εθνική ομάδα της χώρας τους συνδυάστηκε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Αποκορύφωμα φυσικά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), για να ακολουθήσουν το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ινδιανάπολις (2002).

Αμφότεροι αποφάσισαν να αποσυρθούν από την "αλμπισελέστε" πέρσι, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να είναι η τελευταία τους παρουσία στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα. Κι ένα χρόνο αργότερα ήρθε η απόλυτη αναγνώριση της προσφοράς τους στην Αργεντινή. Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε πως αποσύρει προς τιμήν τους τη φανέλα με τον αριθμό "5" (του Μανού Τζινόμπιλι) και τον αριθμό "13" (του Αντρές Νοτσιόνι), ως ελάχιστη ανταπόδοση όσων προσέφεραν στο άθλημα και την πατρίδα τους τα τελευταία είκοσι χρόνια.

" Πήραμε αυτή την απόφαση με μοναδικό σκοπό να δείξουμε πως αναγνωρίζουμε τους δύο αυτούς παίκτες και όσα προσέφεραν στην εθνική ομάδα για παραπάνω από μιάμιση δεκαετία, έχοντας σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες που έφεραν την άνθηση του αθλήματος στην Αργεντινή. Άφησαν πίσω τους μια τεράστια κληρονομιά", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της εγχώριας ομοσπονδίας, Φεντερίκο Σουσμπιέγιες, για να προσθέσει πως " αυτή είναι μόνο η αρχή του πλάνου που υπάρχει. Έχουμε την πρόθεση να αποσύρουμε κι άλλες φανέλες στην πορεία. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που τίμησαν με την παρουσία και την προσφορά τους την εθνική ομάδα. Υπάρχουν πολλά χρόνια ιστορίας πίσω τους. Η αρχή έγινε με τον "Τσάπου" και τον Μανού, αλλά θα υπάρξει συνέχεια".

Επιγραμματικά, αναφέρουμε ότι ο Μανού Τζινόμπιλι κατέκτησε τρία χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια με τη φανέλα της "αλμπισελέστε" από το 1999 έως το 2016, ενώ ο Αντρές Νοτσιόνι κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος του τέσσερα χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στο ίδιο διάστημα. Θυμίζουμε ότι ο πρώτος αποφάσισε να παίξει για ακόμη έναν χρόνο στους San Antonio Spurs, ενώ ο δεύτερος αποσύρθηκε από την δράση πριν από ενάμιση μήνα.

AP Photo/Dusan Vranic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ