ΜΠΑΣΚΕΤ

Γλυνιαδάκης: "Μπορεί το break ο Παναθηναϊκός"

Γλυνιαδάκης: "Μπορεί το break ο Παναθηναϊκός"

Ο σέντερ της Κηφισιάς, Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και στους Άκη Δημακό, Γιάννη Σταυρουλάκη για την πρόκριση της ομάδας του στα πλέι οφ και την πορεία των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Euroleague (AUDIO).

Η Κηφισιά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο σέντερ της ομάδας των βορείων προαστίων, Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και στους Άκη Δημακό, Γιάννη Σταυρουλάκη για τις προσεχείς αναμετρήσεις με τον Άρη στα πλέι οφ.

O Χανιώτης σέντερ αναφέρθηκε στην πορεία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Euroleague, τα φαβορί στη διοργάνωση και τα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά:

Για την πορεία της Κηφισιάς και τα πλέι οφ κόντρα στον Άρη: "Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη 1-2 νίκες σε ματς που είμαστε καλοί. Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν, το μπάτζετ και των πολλών αλλαγών στους ξένους, είναι καλή η πορεία μας και μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Αποτελούν τεράστια πρόκληση τα παιχνίδια με τον Άρη. Μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Ο Άρης είναι ομάδα και γι΄ αυτό έχει πετύχει όσα έχει πετύχει. Ο καθένας έχει τον ρόλο του στην ομάδα και αυτό καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε δείξει όμως ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό θέλουμε να δείξουμε και κόντρα στον Άρη. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα και να έχουμε λόγο για την νίκη".

Για τις πολλές αλλαγές των ξένων παικτών: "Το μάτι του προπονητή παίζει τον πιο βασικό ρόλο στην επιλογή ξένων. Είναι όμως και λίγο τζόγος, όταν επιλέγεις νεαρούς παίκτες που ίσως να μην έχουν ξαναπαίξει Ευρώπη. Στο ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται πιο πολύ μυαλό κυρίως στην άμυνα και ίσως κάποιοι που ήταν καλοί σουτέρ εκεί που έπαιζαν πριν, να μην μπορέσουν να εγκλιματιστούν. Ο Χογκ πάντως είναι φαινόμενο.΄Παίρνει σχετικά λίγα χρήματα και είναι απίστευτα συνεπής στις προπονήσεις".

Για το πρωτάθλημα: "Οι δύο πρώτες θέσεις είναι πάντα για τους δύο μεγάλους. Άρης και ΑΕΚ με το μπάτζετ που έχουν, ήταν φυσικό να ακολουθούν. Ίσως να μην περίμεναν πολλοί την Κηφισιά. Όσο για τις ομάδες που πέφτουν, είναι οι άτυχοι της υπόθεσης. Είναι καλό πάντως να ανεβαίνουν ομάδες από την επαρχία με κόσμο που διψάει για μπάσκετ. Οι ομάδες της πόλης έχουν κορεστεί. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και αν καταφέρει και ο ΠΑΟΚ να είναι πιο υγιής οικονομικά θα γίνει ακόμη καλύτερο".

Για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, όπου θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα: "Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί πολύ και έχει πλέον τις λύσεις και στην επίθεση και στην άμυνα, όπου μπορεί να πιέσει. Στα πλέι οφ, τα οποία διαρκούν δυόμισι εβδομάδες θα κερδίσει αυτός με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Με τα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό μπορεί να ανταγωνιστεί μια γρήγορη ομάδα όπως η Λαμποράλ. Και η έδρα παίζει ρόλο, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση που μπορεί να κάνει το ντεμαράζ κόντρα στην Λαμποράλ. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει την διαφορά και να πάρει ένα από τα δύο ματς στην Ισπανία".

Γλυνιαδάκης: "Μπορεί το break ο Παναθηναϊκός"

Για τον Ραντούλιτσα και τον Μπουρούση: "Είναι και οι δύο πολύ καλοί επιθετικοί παίκτες διαφορετικού στυλ. Πιστεύω ότι ο Ραντούλιτσα θα παίξει όσο πιο κοντά γίνεται στην ρακέτα, επειδή εκεί είναι τον πλεονέκτημά του απέναντι στον Μπουρούση. Από την άλλη ο Γιάννης (Μπουρούσης) μπορεί να σουτάρει πολύ καλά και εκεί θα κινηθεί περισσότερο, παρά στην επαφή, αλλά και στην ταχύτητα, αφού είναι πιο γρήγορος”.

Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού: "Στον Ολυμπιακό κόστισε η απουσία του Λοτζέσκι και το ότι δεν κατάφεραν όλοι όσοι ήρθαν μετά να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν υπάρχει η δικαιολογία της πίεσης. Αυτή είναι η δουλειά του επαγγελματία σε αυτό το επίπεδο, να δέχεται πίεση κατά τη διάρκεια της σεζόν”.

Για το φαβορί της Ευρωλίγκα: "Φέτος η ΤΣΣΚΑ είναι καλύτερη από πέρσι. Είναι καλύτερη στην επίθεση, με Ρώσους που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Για μένα είναι φαβορί, αλλά θα εξαρτηθούν πολλά και από την αγωνιστική κατάσταση των παικτών και τους τραυματισμούς. Για παράδειγμα η Φενέρ έμεινε πολύ πίσω λόγω τραυματισμών”.

Για τα συναισθήματα ενός παίκτη όπως ο Καββαδάς που μια άστοχη βολή του έκρινε τον υποβιβασμό της ομάδας του, του Αρκαδικού: "Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και σε αυτές κρίνονται όλα. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε έναν παίκτη όπως ο Καββαδάς, που έπαιξε τόσο καλά. Πιστεύω ότι ο Αρκαδικός έχασε την κατηγορία λόγω των ξένων που χρειάστηκε να αλλάξει και όχι στην τελευταία βολή”.

Για τα μελλοντικά του σχέδια: "Δεν έχω συζητήσει κάτι για το μέλλον. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνουμε τώρα εδώ. Δεν ήμουν ικανοποιημένος από την εμπειρία μου στην Ελβετία και το επίπεδο του μπάσκετ εκεί. Μόλις παρουσιάστηκε η πρόταση της Κηφισιάς την δέχθηκα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ