ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκράντι: "Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα"

Γκράντι: "Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Ο Άντονι Γκράντι μιλάει στο Sport24.gr για την λατρεία που τρέφει προς την Ελλάδα, τον λόγο που θέλει να κλείσει την καριέρα του στα... μέρη μας, ενώ δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική του και να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούσαν για την εξωγηπεδική του ζωή

Δύο χρόνια στον Πανελλήνιο και από ένα χρόνο σε ΑΕΚ και Καβάλα ο Άντονι Γκράντι έδειξε ότι είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης με νοοτροπία winner. Άλλοτε ως ηγέτης, άλλοτε ως σκόρερ κι άλλοτε ως πασέρ αυτό που ήθελε ήταν η νίκη. Η αδιαμφισβήτητη μπασκετική του αξία, το... ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του και η πάντα εξεζητημένη κόμη τον έκαναν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους Αμερικανούς της Α1.

Ο Άντονι Γκράντι μίλησε στο Sport24.gr για τα λάθη του παρελθόντος, την Ελλάδα που είναι το δεύτερο σπίτι του, σκαλίζει τις αναμνήσεις που έχει και εξηγεί γιατί θέλει να κλείσει την μπασκετική του καριέρα στην χώρα μας. Παράλληλα ο 36χρονος γκαρντ μιλάει για πρώτη φορά για την Ελληνίδα αρραβωνιαστικιά του και τα σχέδια που κάνουν μαζί!

Άντονι που σε βρίσκουμε τώρα και πως περνάς τις ημέρες σου;

" Αυτή τη περίοδο ασχολούμαι με την ανανέωση του διαβατηρίου μου για την ερχόμενη σεζόν και βρίσκομαι στην Γκάνα όπου απολαμβάνω τις αφρικανικές μου ρίζες. Γενικά περνάω τις ημέρες μου περιμένοντας για μία ευκαιρία".

Διατηρείσαι σε καλή φόρμα;

" Παραμένω σε καλή φόρμα. Δουλεύω και προπονούμαι πάρα πολύ για να είμαι έτοιμος και για να διατηρήσω τα κιλά μου σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτό, άλλωστε έκανα σε όλη μου την καριέρα. Είμαι ευλογημένος που έχω αυτό το σώμα και τη σωστή νοοτροπία για να το διατηρώ έτοιμο όλες τις στιγμές. Παρόλ' αυτά απ' ότι θυμάμαι στην Καβάλα προερχόμουν από μία ρήξη στην κνήμη και δεν ήμουν αυτός που θα ήθελα τότε. Την προηγούμενη χρονιά στην Τουρκία με την Χατσετέπε ήμουν από τους καλύτερους του πρωταθλήματος, όμως η ομάδα μας δεν ήταν τόσο καλά μεταξύ της".

Μαθαίνεις όσα γίνονται στην Ελλάδα; Διαβάζεις για τις εξελίξεις εδώ;

" Πραγματικά αγαπώ την Ελλάδα, είναι το δεύτερο σπίτι μου! Πονάω το ελληνικό μπάσκετ και χαίρομαι που βλέπω το επίπεδο να πηγαίνει εκεί που ήταν όταν έπαιζα κι εγώ, δηλαδή να είναι ατελείωτο από πάνω μέχρι κάτω. Στην Ελλάδα έχω παίξει κι έχω ζήσει τα περισσότερα χρόνια από οπουδήποτε αλλού. Έχω αναπτύξει πολλές σχέσεις, ενώ βρήκα και την αρραβωνιαστικιά μου, Χριστίνα Σκορδά με την οποία σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την καινούρια μας οικογένεια. Πλέον νομίζω ότι το όνομα μου γίνεται συνυφασμένο με την Ελλάδα "

Γκράντι: "Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Έχεις στο μυαλό σου να επιστρέψεις εδώ και να κλείσεις την καριέρα σου αγωνιζόμενος σε κάποιο ελληνικό σύλλογο;

" Ελπίζω να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και να αποκτήσω ένα σπίτι εκεί. Όταν σταματήσω να παίζω ίσως ασχοληθώ με την προπονητική και την βελτίωση παικτών, καθώς έχω μεγάλη εμπειρία έπειτα από τόσα χρόνια προπονήσεων και αγώνων. Φυσικά θέλω να ξεκινήσω το συντομότερο δυνατό και την καινούρια μου οικογένεια μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου".

Τι θυμάσαι από την Ελλάδα;

" Τους φιλάθλους, τους ανθρώπους, το φαγητό, την ιστορία θα μπορούσα να μιλάω για πάντα. Όπως είπα και πριν παραμένει το δεύτερο σπίτι μου".

"Μεγάλωσα κι έχω ωριμάσει"

Γκράντι: "Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Όσο καιρό αγωνιζόσουν στην Ελλάδα ακούστηκαν πολλά για την εξωγηπεδική σου ζωή. Έχεις να απαντήσεις κάτι σε όλο αυτά;

" Σίγουρα θα ήθελα! Δεν είμαι τέλειος και έμαθα πολλά μέσα στα χρόνια. Έκανα λάθη και είχα κακή κρίση σε πολλά πράγματα, όμως έμαθα και συνέχισα να παίρνω ευκαιρίες για να παίξω σε όλο τον κόσμο.

Επίσης ο κόσμος που δεν με ξέρει αυτό που βλέπει είναι ότι δίνω το 100% στις προπονήσεις και τους αγώνες χωρίς να αφήνω τίποτα να το επηρεάσει αυτό.

Ήθελα πάντα να καθοδηγώ τις ομάδες με όποιον τρόπο μπορώ στα playoff, όμως εξαιτίας άλλων παραγόντων δεν ήταν εύκολο να αλλάξουμε επίπεδο και να ανέβουμε ένα σκαλί παραπάνω. Ξέρετε ότι συνήθιζαν να με αποκαλούν ο Tracy McGrady της Ελλάδας επειδή δεν περνούσα τον πρώτο γύρω τον playoff; Προφανώς δεν μου άρεσε αυτό παρότι σέβομαι απεριόριστα τον T-Mac με τον οποίο γνωριζόμαστε κιόλας. Όπως και να έχει δεν ρίχνω την ευθύνη στους άλλους και απλά αναφέρω τα γεγονότα".

Υπάρχουν πράγματα που άλλαξες σε σχέση με την περίοδο που αγωνιζόσουν εδώ;

" Στην πραγματικότητα από τότε μεγάλωσα και έχω ωριμάσει πολύ! Έρχεται με τα χρόνια αυτό. Επίσης προσέχω το σώμα μου ακόμα περισσότερο γιατί γνωρίζω ότι το ταλέντο μου είναι αμέτρητο και ήξερα ότι μόνο αυτό μου αρκούσε για να παίξω καλά στα περισσότερα χρόνια μου.

Το επίπεδο του ταλέντου δεν είναι το ίδιο στο πρωτάθλημα σε σχέση με όταν ήμουν εγώ εκεί κι έτσι πιστεύω ότι τώρα θα μου είναι πιο εύκολο να ηγηθώ σε διάφορες κατηγορίες και να οδηγήσω μία ομάδα στη νίκη. Όπως ο κόσμος βλέπει σε όλα τα πρωταθλήματα της γης υπάρχουν πολλοί βετεράνοι που είναι ακόμα ικανοί να παίξουν ποιοτικό μπάσκετ και να βοηθήσουν την ομάδα του. Διατηρώντας την υγεία μου και την κατάσταση μου σε καλά επίπεδα είναι σίγουρο ότι η παρουσία μου σε μία ομάδα θα είναι το ίδιο αποτελεσματική όσο ήταν και στο παρελθόν".

Γκράντι: "Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Πως φαντάζεσαι επαγγελματικά και προσωπικά τον εαυτό σου μέσα στον επόμενο χρόνο;

" Να είμαι ηγέτης και να μοιράζομαι όλα αυτά που έχω να δώσω με μία ομάδα και πιστέψτε με είναι πολλά αυτά που έχω να δώσω. Ξέρω ποια είναι τα συστατικά για τη νίκη κι αυτά σου γίνονται συνήθεια όσο μεγαλώνεις.

Αυτό που θα ήθελα να πω κλείνοντας είναι ότι ο κόσμος μπορεί να θεωρεί ότι εκτός γηπέδου ήμουν ανώριμος, όμως ειλικρινά έκανα ό,τι χρειαζόταν για την ομάδα μου σε όλα τα επίπεδα. Στεναχωριέμαι πραγματικά που αυτό ποτέ δεν μου πιστώθηκε, όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό οπότε θέλω να επιστρέψω και να φτιάξω τα πράγματα. Ξέρω ότι υπάρχουν προπονητές εκεί έξω που ακούν πολλά πράγματα και αποθαρρύνονται για εμένα, όμως ξέρω ότι υπάρχουν και πολλοί καλοί προπονητές σε ομάδες που θα ήθελαν να δώσουν μία ευκαιρία σε έναν παίκτη σαν εμένα να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Έχω μία υπέροχη Ελληνίδα αρραβωνιαστικιά με την οποία πρόκειται να ξεκινήσω οικογένεια οπότε γιατί να μην γίνουν όλα αυτά στο μέρος όπου ξεκίνησαν όλα βοηθώντας παράλληλα μία υγιή ομάδα να πετύχει τους στόχους της;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ