ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννάκης: "Το Ευρωμπάσκετ του 87' ξεκίνησε έκρηξη"

Γιαννάκης: "Το Ευρωμπάσκετ του 87' ξεκίνησε έκρηξη"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με δηλώσεις του στο “cyprusbasket.net” αναφέρθηκε στο “θαύμα” του 1987, αλλά και στο Ευρωπαϊκό του 2005 και την επική νίκη επί της Team USA το 2006.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης βρέθηκε στην Κύπρο για ομιλία και παράλληλα έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα “cyprusbasket.net” μιλώντας για το Κυπριακό μπάσκετ, αλλά και την Εθνική ομάδα.

Ο Θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ κλήθηκε να... διαλέξει ανάμεσα στον Θρίαμβο της κατάκτησης της πρώτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ του 1987 στην Αθήνα, την πρώτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και τη νίκη επί της Team USA στο Μουντομπάσκετ του 2006. Και η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκε να βρει την απάντηση.

Ο “Δράκος” επέλεξε σχεδόν χωρίς να το σκεφτεί το Ευρωμπάσκετ του 1987, αφού όπως τόνισε “ οπουδήποτε και αν βρισκόταν ένας Έλληνας εξερράγη από ενθουσιασμό και από πίστη για την πατρίδα, την καταγωγή μας και τις ικανότητές μας και έδωσε ώθηση και στην κοινωνία αλλά και στον αθλητισμό”.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στάθηκε πάντως και σε κάτι ακόμα: Την κάμψη που υπάρχει στο Ελληνικό μπάσκετ, η οποία θεωρεί ότι είναι προσωρινή: “ Παιδιά υπάρχουν. Κατεύθυνση και δυνατότητα να αντιληφθούν πως να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους χρειάζεται, επειδή μας ταιριάζει. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα από ότι τον τελευταίο καιρό”. Απολαύστε ολόκληρη την συνέντευξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ