ΜΠΑΣΚΕΤ

Final-4 και Κωνσταντινούπολη σημαίνει... Θρίλερ

Final-4 και Κωνσταντινούπολη σημαίνει... Θρίλερ

Η ανακοίνωση της EuroLeague ότι το φετινό Final-4 θα διεξαχθεί στην Τουρκία ξύπνησε μνήμες, αφού τις δύο προηγούμενες φορές που συνέβη αυτό έσπασαν καρδιές.

Είναι πλέον γεγονός: Το Final-4 του 2017 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη , κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η EuroLeague – και πιο συγκεκριμένα τα Final-4 της – έχουν χαρίσει μαγικές στιγμές στους φίλους του μπάσκετ. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι δύο από τους πιο συγκλονιστικούς σε εξέλιξη Τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης διεξήχθησαν στην Τουρκία, αφού σε αμφότερες τις περιπτώσεις έσπασαν καρδιές.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού δύσκολα θα ξεχάσουν βέβαια ότι το 2012 στη “Sinan Erdem Arena”, όπου θα διεξαχθεί και το φετινό Final-4, οι “Ερυθρόλευκοι” πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης, επέστρεψαν από το -19 και τελικά πήραν τη νίκη με 62-61 χάρη στο “πεταχτάρι” του Γιώργου Πρίντεζη.

Αυτό που είναι πιθανό να έχει ξεχάσει πολύς κόσμος είναι ότι 20 χρόνια πριν το καλάθι του Πρίντεζη είχε φροντίσει ο (πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού) Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς να προσφέρει στον κόσμο ένα από τα μεγαλύτερα σουτ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ήταν στον Τελικό του Final-4 του 1992 που διεξήχθη στην Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα στο “Αμντι Ιπεκτσι”, όπου ο Σέρβος γκαρντ με ένα τρίποντο στη λήξη του αγώνα έδωσε τη νίκη στην Παρτιζάν με 71-70 επί της πανίσχυρης Μπανταλόνα!

Για χρόνια το περίφημο τρίποντο του Τζόρτζεβιτς έπαιζε σε στιγμιότυπα εκπομπών, για να τον ακολουθήσει το καλάθι του Πρίντεζη. Μένει να φανεί αν στο φετινό Final-4 θα επαναληφθεί η ιστορία και θα γίνουμε μάρτυρες ακόμα ενός μπασκετικού θρίλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ