ΜΠΑΣΚΕΤ

FIBA: αποβάλλεται όποιος πάει στο Λονδίνο

FIBA: αποβάλλεται όποιος πάει στο Λονδίνο

Η FIBA ξεκαθάρισε πως όποιες ομάδες αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο Eurocup, δίνοντας και το "παρών" στο Λονδίνο στο ραντεβού της Euroleague, αυτόματα θα αποβληθούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Όσο περνάει ο καιρός, η FIBA σκληραίνει όλο και περισσότερο την στάση της και είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει και να αποβάλλει όποιες ομάδες και Ομοσπονδίες δεν τεθούν με το μέρος της.

Την Μεγάλη Παρασκευή (29/4) είναι προγραμματισμένο το ραντεβού της Euroleague με τις ομάδες στο Λονδίνο και η FIBA ξεκαθάρισε πως όποιοι σύλλογοι αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο Eurocup, αυτόματα θα τεθούν εκτός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, η FIBA ξεκαθάρισε πως όποιες ομάδες ακολουθήσουν την Euroleague, αυτό θα έχει επίπτωση και στις εθνικές τους ομάδες, αποκλείοντας τες από τις διεθνείς διοργανώσεις (προολυμπιακό, Ολυμπιάδα, Eurobasket 2017). Όσον αφορά την Ελλάδα, το θέμα, τουλάχιστον για φέτος, δεν αφορά ομάδες που έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα, αλλά την ΑΕΚ η οποία έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της Euroleague με συμμετοχή στο Eurocup. Η ελληνική ομοσπονδία, πάντως, έχει τονίσει πως αν η "Ένωση" δεν πάει με το μέρος της FIBA, τότε θα την αποβάλει από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς η ΕΟΚ είναι στο πλευρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

To Mεγάλο Σάββατο (30/4) αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς εκείνη την ημέρα από το Μόναχο θα πάρει θέση η εκτελεστική επιτροπή της FIBA.

Υπενθυμίζεται πως η FIBA ενημέρωσε για την πορεία των διαβουλεύσεων για τις τιμωρίες των ομοσπονδιών που τάσσονται στο πλευρό της Euroleague , ενώ όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση της Mundo Deportivo, η FIBA ενημέρωσε την ισπανική ομοσπονδία πως αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, κάτι που ακολούθως διαψεύστηκε από την πλευρά της FIBA.

Η Νίκη Μπάκουλη, σε αρθρογραφία της στο Sport24.gr, είχε αναλύσει το θέμα, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής : " κατά τη Euroleague, η απόφαση της FIBA παραβίαζε τη υπογεγραμμένη συμφωνία μεταξύ των δυο διοργανώτριων αρχών. Κατά τη FIBA, η Εuroleague είχε ήδη καταστρατηγήσει τους όρους της συμφωνίας περί συνεργασίας, όταν επί δυο χρόνια δεν κατέθετε στην παγκόσμια ομοσπονδία το συμφωνηθέν ποσό των 400.000 ευρώ -το έτος". Ο Γιάννης Φιλέρης, παράλληλα, είχε γράψει για την αυτοκαταστροφική μανία της FIBA στον τρομερό πόλεμο εξουσίας που μαίνεται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, σχολιάζοντας πως: "Ποιον πολεμάει τελικά η FIBA; Την Ευρωλίγκα, τον Μπερτομέου, τις ομάδες που επέλεξαν το Eurocup, ή μήπως το ίδιο το μπάσκετ". Παράλληλα, ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε πως " η FIBA προσπαθεί να "σκοτώσει" τις ομάδες ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ